جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا

تبعیض شدید علیه مسلمانان در اتحادیه اروپا


تبعیض شدید علیه مسلمانان در اتحادیه اروپا
كاملترین گزارش كه تاكنون اتحادیه اروپایی درباره وضع مسلمانان در بیست و پنج كشور عضو این اتحادیه ، تهیه كرده، به نتایجی بسیار ناامید كننده دست یافته است . دیده بان حقوق بشر اروپا در مورد تبعیض نژادی و بیگانه ستیزی اعلام كرد: مسلمانان زیادی بدون درنظر گرفتن اصالت نژادی یا چگونگی پرداختن آنها به مذهب ، در زمینه كار ، آموزش و مسكن مورد تبعیض شدیدی قرار دارند .
در این تحقیق كه شامل مصاحبه با مسلمانان ۱۱ كشور اروپایی است ، تأكید شده است كه تطبیق نسل سوم خیلی كمتر است .این تحقیق ۱۱۷ صفحه ای با عنوان مسلمانان در اتحادیه اروپایی: تبعیض و اسلام ستیزی ، اطلاعات موجود درباره موارد بیگانه ستیزی و وضعیت مسلمانان را جمع آوری كرده و مبنای آن تحقیقات انجام شده در هر یك از ۲۵ كشور اتحادیه اروپایی است و مصاحبه های انجام شده از دسامبر ۲۰۰۵ تا ژانویه ۲۰۰۶ را ، با مسلمانان ۱۱ كشور اتحادیه كه بیشترین جوامع مسلمان را در خود جای داده اند ، شامل می شود.
در كل ، در اتحادیه اروپایی ۱۳ میلیون مسلمان زندگی می كند كه ۵/۳ درصد از جمعیت این اتحادیه را تشكیل داده اند. مسلمانان اروپایی زیادی ، بویژه جوانان ، با موانعی مواجه هستند كه مانع از پیشرفت آنها در امور اجتماعی می شود ، مسأله ای كه می تواند در آنها حس ناامیدی و محرومیت اجتماعی بوجود آورد. حس محرومیت در نسل سوم بیش از نسلهای قبلی است ، امری كه می تواند تطبیق نسلهای مهاجران را در معرض خطر قرار دهد.
براساس اطلاعاتی كه از نظرسنجی حاصل شده ، این مطالعه خاطر نشان می كند كه از سویی دلایلی برای خوشبین بودن وجود دارد، چرا كه نسل دوم و سوم مسلمانان بیش از گذشته آمادگی و انگیزه رویارویی بامشكلات اجتماعی را دارد، اما از سویی دیگر ، همین شهروندان فكر می كنند كه جامعه بخاطر گرایش های كینه توزانه علیه مسلمانان و بخاطر فشارهای فزاینده وغیرعقلانی كه برزندگی روزمره آنها تأثیرمی گذارد ، درحال فرسوده شدن است.
یكی از مسلمانان كه در نظر سنجی شركت داشت گفت : من در آلمان بدنیا آمدم و همین جا بزرگ شدم . از دوران كودكی می خواستم بخشی از جامعه باشم، اما متوجه شده ام كه من تصمیم گیرنده نیستم . در نهایت افراد زیادی از نسلهای دوم و سوم برای بخشی از جامعه شدن و بدست آوردن این حس، با مشكلات بزرگی روبه رو هستند.تبعیض علیه مسلمانان را می توان به اقدامات اسلام ستیزان همچنین به تنفرهای نژادی و بیگانه ستیزی ، نسبت داد كه عناصر هستند كه معمولاً در كنار هم قرار دارند.
در نتیجه دشمن علیه مسلمانان باید در چارچوب كلی بیگانه ستیزی و تبعیض نژادی علیه مهاجران و اقلیتها قرار گیرد.یك نظر سنجی دانشگاه اسینوزا در رم ،نشان می داد كه ۵۰ درصد از ۲۲۰۰ مصاحبه شونده از گروه سنی ۱۴ تا ۱۸ سال براین اعتقاد بودند كه مسلمانان دارای قوانین وحشی هستند و از تروریسم بین المللی حمایت می كنند .
دیگر نظر سنجی انجام شده در آلمان آشكار كرد كه ۹۳ درصد از پرسش شوندگان اسلام را با سركوب زدن و ۸۳ درصد با ترور یكسان می دانستند.آشكار است كه مسلمانان از اقدامات اسلام ستیزی كه از تهدیدهای لفظی تا تهاجم های فیزیكی را شامل می شود ، رنج می برند، برغم اینكه اطلاعات كمی درباره حوادث ثبت شده به علل مذهبی ، می توان بدست آورد.این دیده بان همچنین خاطر نشان می كند كه بجز در انگلیس و فنلاند ، دیگردولتهای اروپایی اطلاعات مربوط به حوادث بیگانه ستیزی را جمع آوری می كنند .
اطلاعات موجود درباره قربانیان تبعیض نشان می دهد كه مسلمانان اروپایی معمولاً در مناطقی با بدترین شرایط مسكن زندگی می كنند ، درحالیكه تحصیلات آكادمیك آنها از سطح متوسط پایین تر است و نرخ بیكاری آنها بسیار بالا است .
گیرمو آلتارس
مترجم: مهدی صفری
منبع : روزنامه ابرار