پنجشنبه, ۱۷ آبان, ۱۴۰۳ / 7 November, 2024
مجله ویستا
این ده نفر
۱) احمد سالک
احمد سالک دبیر هیات عالی گزینش کشور بود، اما هفته گذشته به شکلی عجیب جایش را به علی ثمری داد که از انتخابات مجلس هشتم جا مانده بود. بلافاصله از راهروهای ریاست جمهوری خبر رسید که حجت الاسلام سالک برای این از هیات عالی گزینش جدا شده که سرپرستی وزارت کشور را برعهده بگیرد و بر صندلی مصطفی پورمحمدی تکیه بزند، این در حالی بود که رسانه ها آدم های دیگری را به عنوان نامزد تصدی وزارت کشور معرفی می کردند. با این همه گفت وگوی سایت نزدیک به احمدی نژاد با احمد سالک و انتخاب این گفت وگو به عنوان خبر اول سایت در روزهای گذشته نشان داد رئیس جمهور برای دبیر سابق هیات عالی گزینش برنامه هایی دارد. سالک در این گفت وگو خاطراتش را از روزهای فرماندهی سپاه اصفهان تعریف کرده و مثل یار اصولگرایان به دو اصلاح طلب برجسته حمله کرده است؛ «در اصفهان آقای طاهری امام جمعه طرفدار بنی صدر بود. آقای عبدالله نوری از مدافعان سرسخت بنی صدر بود. من یک روز یادم هست در اتاق فرماندهی سپاه نشسته بودیم و مشغول کار بودیم که گفتند آقای عبدالله نوری می خواهد با شما ملاقات کند. سلام و احوالپرسی کردیم و بعد به من گفت امروز روز رای گیری برای بنی صدر است و ما بررسی کردیم و فهمیدیم کل فرماندهان سپاه در اصفهان به تو علاقه مندند و حرف تو را می شنوند. به عنوان فرمانده دستور بده فرماندهان جمع شوند و به اینها تکلیف کن که به بنی صدر رای بدهند.» گفتم؛ «آقای عبدالله نوری من چنین کاری نمی کنم.» این در حالی است که در آن انتخابات جامعه روحانیت مبارز تهران هم از بنی صدر حمایت کرده بود. سایت رجانیوز در شرایطی درصدد معرفی بیشتر سالک برآمده که شنیده می شود مقامات تاثیرگذار حکومت با برکناری پورمحمدی مخالفت کرده اند. احمد سالک پیش از این نماینده ولی فقیه در حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بوده است.
۲) بهرام بیضایی
بهرام بیضایی همین روزها فیلمبرداری ساخته جدیدش را آغاز می کند. این خبر هفته قبل بعد از چند ماه به گوش رسیدن شنیده ها و شایعات مختلف درباره پروژه «وقتی همه خوابیم» تایید شد تا از حالا انتظارها برای تماشای حاصل این تلاش دوباره کارگردان صاحب سبک ایرانی آغاز شود. بیضایی این بار با کمترین حاشیه روند پیش تولید جدیدترین ساخته اش را انجام داد و دیگر خبر چندانی از انبوه تست های مختلف از بازیگران قدیمی و جدید سینما و تئاتر و شنیدن شایعات مختلف درباره بازیگران نبود. او به سنت فعالیت های هنری یک دهه اخیرش نقش اول فیلم را به مژده شمسایی بازیگر ثابت کارهایش سپرد و برای بقیه نقش ها بیشتر سراغ بازیگران تئاتر رفت که ظاهراً در این سال ها راحت تر از سینمایی ها با آنها کار کرده است. اما نکته قابل توجه ترکیب بازیگران «وقتی همه خوابیم»، حضور حسام نواب صفوی و شقایق فراهانی بازیگران بیشتر شناخته شده نوع سینمای تجاری و عامه پسند در آن است که به مهمترین نکته این پروژه تا به حال تبدیل شده است. علاوه بر اینها شنیده های مرتبط با داستان فیلم هم قابل توجه است که ظاهراً این بار بیضایی با نگاهی بی رحمانه مناسبات سینمای ایران و افراد فعال در آن را به نقد کشیده و در این راه حتی اتفاقات پیش آمده در ساخته های قبلش را که منجر به به سرانجام نرسیدن آنها شده است به تصویر کشیده. همه اینها به اضافه قرار گرفتن دوباره بیضایی در کنار یک فرد ناشناخته دیگر به عنوان تهیه کننده و انجام امور تولید فیلم در دفتر علیرضا داوودنژاد باعث شده نگاه ها دوباره متوجه سرانجام این پروژه کارگردان سراسر متفاوت و اندیشمند کشور شود. اما اینکه کار پیش تولید تا به حال بدون حاشیه و جنجال های پیشین پیش رفته و نیز داستان اجرایی تر پروژه علاقه مندان استاد را نسبت به به سرانجام رسیدن پروژه امیدوار می کند. در دورانی که سینمای ایران یکی از ضعیف ترین دوره هایش را از نظر تولید آثار متفاوت و باارزش طی می کند، بازگشت دوباره بیضایی پس از ۷ سال پشت دوربین برای همه خوشایند است. حتی اگر در این سال ها آنها که می توانستند در تولید فیلم هایش نقش موثری داشته باشند، همه «خواب» بودند.
۳) عماد افروغ
عماد افروغ نماینده جنجالی مجلس هفتم که برای مجلس هشتم ثبت نام نکرد و گفت که ترجیح می دهد یک آدم فرهنگی باشد تا یک آدم سیاسی، در گفت وگو با هفته نامه بازتاب حرف های جالبی زده است. او درباره مجلس هفتم گفته؛ «ما حق داریم در مقام ارزیابی از مجلس هفتم بپرسیم آیا با توجه به شعارهای اقتصادی تان توفیق داشتید یا نه؟ آیا نقدینگی کنترل شد؟ آیا تورم تقلیل پیدا کرد؟ آیا اشتغال مولد ایجاد شد؟ آیا از دولت رانتی و اتکای دولت به درآمدهای نفتی کاسته شد؟ آیا مسکن با آن افزایش فزاینده روبه رو شد یا نه؟» افروغ سپس به معامله مجلس و دولت اشاره کرده و توضیح داده؛ «برخی از افراد در هیات رئیسه و فراکسیون اصولگرا از کابینه سهم گرفتند، وزیر گرفتند و مجلس را فروختند.» او درباره محمود احمدی نژاد و غلامعلی حدادعادل هم چنین اظهارنظر کرده است؛ «احمدی نژاد مواد خاصی را از منابع مختلف مرتبط با انقلاب اسلامی جمع آوری کرده و برخی باورها دارد، اما در یک ارتباط ارگانیک نتوانسته این مواد خام را به یکدیگر وصل کند. احمدی نژاد فرصت های خوبی داشت که بنا به دلایلی از دست رفت.رئیس جمهور صاحب اختیار است اما باید بداند مسوول اصلی غنتایجف این اختیارگرایی شخص ایشان است. حدادعادل هم یک چهره ملاحظه کار و محافظه کار است. اهل برخورد انتقادی نبوده و در تعامل گرایی یک سویه با دولت یا دولت گرایی پارلمانی سهمی اساسی داشته، اما می توانست بیش از این از شأن مجلس هفتم دفاع کند، در حالی که از روی حقیقت یا مصلحت از این شأن دفاع نشد.» افروغ در این گفت وگو حرف های دیگری هم زده و از عبدالکریم سروش تا سیدمحمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی را نقد کرده است.
۴) سید احمدعلم الهدی
مشهد هم برای خود عالمی دارد. این شهر، از معدود شهرهایی است که هم تز و هم آنتی تز را یکجا در خود می پروراند. از یک سو استاد مسلم و بی بدیل آواز ایران، محمدرضا شجریان، را در خود پرورش می دهد و از سویی دیگر امام جمعه اش حجت الاسلام سیداحمد علم الهدی می گوید؛ «اجرای کنسرت موسیقی در مشهد همچون نواختن موسیقی در کنار حرم امام رضا(ع) است. حدیث پیامبر اکرم (ص) است که می فرمایند «بین الجبلین روضه من ریاض الجنه» شهر مشهد همه اش جزء حرم امام رضا(ع) است و همان طوری که هیچ موسیقیدانی به خود اجازه نمی دهد در حرم امام رضا(ع) به نوازندگی بپردازد لذا در مشهد نیز نباید کنسرت موسیقی اجرا شود.» حال باید منتظر ماند و دید سنتز این تز و آنتی تز چه می شود، برخی می گویند پایان این ماجراها، خودمختاری مشهد و تعیین قوانین انحصاری آن می شود و عده یی معتقدند فرهنگ و هنر به هر روی راه خود را در هر جا که باشد پیدا می کند. به هر حال این نوع اظهارات امام جمعه مشهد که مسبوق به سابقه است و به قول خود او بیشتر نقد حوزه های فرهنگی و ورزشی «دولت احمدی نژاد - دولت انتظار» است بیشتر از این است. بنده هم اکثر نقد هایی که به دولت داشته ام در حوزه مسائل فرهنگی بوده است.
۵) سیلویو برلوسکونی
پدرخوانده بازگشت. سیلویو برلوسکونی با پیروزی حزب حامی اش در انتخابات مجلس ایتالیا بار دیگر نخست وزیر ایتالیا شد. او که سال قبل رقابت انتخاباتی را به رومانو پرودی باخته بود در پی شکست دولت ائتلاف چپ میانه و برگزاری انتخابات زودهنگام با کسب ۴۷ درصد آرا به قدرت رسید. این در حالی است که والتر ولترونی چپگرا ۳۷ درصد آرا را به چنگ آورد. برلوسکونی سه شنبه با اعلام پیروزی قاطع در انتخابات عمومی ایتالیا نسبت به ماه های دشوار پیش رو هشدار داد. البته نکته جالب انتخاب برلوسکونی این بود که او گفت آماده است برای انجام اصلاحات اقتصادی با حزب مخالف همکاری کند و در ائتلاف با آنها شصت و دومین دولت ایتالیا پس از جنگ جهانی دوم را تشکیل بدهد. او پس از پیروزی به مردم ایتالیا گفت که «متاثر از ایمان و اعتقادی قرار گرفته است که بسیاری از مردم به او ابراز کرده اند.» و توضیح داد که ماه های سختی را در پیش رو دارند که نیازمند استقامت عظیمی است و گفت کابینه اش ۱۲ وزیر خواهد داشت که چهار تای آنها زن خواهند بود. این کابینه راه دشواری را برای بهبود وضع اقتصاد بیمار این کشور پیش رو دارد. برلوسکونی در شعارهایش قول داده مالیات ها را کاهش دهد و نظام اداری را اصلاح کند. باید دید برلوسکونی می تواند اصلاحاتی را که قولش را داده، انجام دهد یا نه.
۶) سیدمحمدانجوی نژاد
شیراز این هفته خبرساز شد. وقتی صدای انفجار از جایگاه معراج الشهدا حسینیه محل جلسات کانون رهپویان وصال این شهر برخاست، اکثر تحلیلگران آن را واکنشی به مضمون سخنرانی های حجت الاسلام انجوی شیرازی خطیب این کانون تفسیر کردند. به رغم آنکه تمام مقامات مسوول سیاسی و امنیتی تاکنون این انفجار را تصادفی دانسته اند اما خود انجوی خطیب محبوب جوانان شیراز بر بمب گذاری اصرار دارد. وی ادعا کرد؛ عده یی سعی می کنند ماجرا را حادثه جلوه دهند تا به طور غیرواقعی شهر را امن جلوه دهند در حالی که این وظیفه آنهاست که امنیت ایجاد کنند. وی به سایت الف گفت؛ اینکه گفته می شود حادثه بوده، هرگز این طور نیست و آنچه روی میز معراج الشهدا بوده علاوه بر آثار و نامه های شهدا چند پوکه خالی منور بوده است و عکس های معرا ج الشهدا قبل از انفجار این را تایید می کند. انجوی نژاد راجع به عوامل احتمالی انفجار گفت؛ این کار وظیفه نهادهای اطلاعاتی است اما ما احتمالاتی می دهیم که وهابیون و بهائیون در این کار دست داشته اند. وی اضافه کرد؛ لحظاتی قبل از انفجار اعضای کانون فرد ناشناسی را دیده اند که بسته یی را به محل آورده و خیلی سریع آنجا را ترک کرده است به طوری که یکی از اعضا به وی مشکوک شده و او را تعقیب کرده است و تعدادی از اعضای کانون آماده چهره نگاری از فرد مظنون هستند.
۷) علی معلم
واکنشی که هفته گذشته ۱۲۱ سینماگر ایرانی نسبت به خاموشی مجله دنیای تصویر ابراز کردند بیش از هر چیزی نشان داد این نشریه سینمایی با ۱۷ سال سابقه حضور در عرصه فرهنگ و هنر نزد فعالان این عرصه چه جایگاه ممتازی دارد و این جایگاه و اعتبار را سینماگران به خوبی می شناسند و به آن احترام می گذارند. علی معلم به عنوان مدیرمسوول این ماهنامه سینمایی و به عنوان کسی که برای سینمای این مملکت زحمات فراموش ناشدنی و دلسوزانه یی کشیده، اکنون و بعد از اتفاقاتی که در مدت یک ماهه اخیر و به دنبال توقیف مجله اش رخ داده و حمایت های مهمترین سینماگران کشور، بیش از هر زمان دیگر هم میزان محبوبیت و جایگاه خود و مجله اش را شناخته و هم به احتمال زیاد بعد از بازگشت به دنیای مطبوعات سینمایی، انرژی بیشتری را برای مخاطبان دلسوز و وفادارش صرف خواهد کرد. با علی معلم هم باید در این لحظه موافق بود که اگر یک مجله سینمایی با حفظ اصالت و شخصیت خود برای مخاطبان غیرحرفه یی سینما هم جذاب شود و اصطلاحاً وارد محدوده نه چندان محدود عامه پسندی شود، این یک حسن و پیروزی در راستای اهداف غیرمبتذل و درازمدت است. اینکه مخاطبان نه چندان جدی سینما حتی برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت دنیای تصویر را ورق بزنند، به خودی خود می تواند یک حرکت فرهنگی باشد و زمینه سازی این شروع نیز خود یک حرکت فرهنگی است. به هر حال نگرش و تعهد از یک جایی باید آغاز شود. دنیای تصویر در طول ۱۷ سال زمان انتشارش هم ضرورت تشریح و توضیح سینمای عامه پسند را به خوبی ارائه کرده و هم سینمای متعهد، ملی، معناگرا و هنری را به درستی معرفی کرده و شناسانده است. درست مثل دو فیلمی که شخص علی معلم آنها را تهیه کرده. هم «گاوخونی» و هم «عروسی به سبک ایرانی»، نگاهی از جنس تعهد و تعلق خاطر به دنیای هنر و سینما را در خود دارند و علی معلم به خوبی می داند که با هر کسی باید به زبان خودش صحبت کرد. فیلم اول فیلم محبوب منتقدان است و دومی به واسطه فروشش فیلم محبوب مخاطب ایرانی.
۸) مسعود کرباسیان
اهالی فرهنگ به حدود ۱۰ عنوان کتاب در حوزه جهانی شدن و اهالی اقتصاد با دو دهه مدیریت کلان در وزارت نفت و دارایی و بازرگانی نام دکتر مسعود کرباسیان را به خاطر دارند. کرباسیان سال ۸۴ و همزمان با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد پس از چهار سال ریاست بر گمرک ایران و در حالی که ایران برای اولین بار در آستانه تصاحب کرسی ریاست سازمان جهانی گمرک بود از وزارت امور اقتصادی و دارایی کناره گرفت و به معاونت خدمات شهری شهرداری تهران منصوب شد. افتتاح اولین شهر زنان کشور وعده جالب هفته گذشته کرباسیان بود. به گفته او کار ساخت بوستان ها از اواخر سال ۸۴ در تهران آغاز شده و مشکل این بوده که طراحی ها قدری تغییر کرد ه و بررسی کردیم که بوستان زنان چه ویژگی هایی باید داشته باشد.وی پرسید این مکان آیا به مکانی فقط برای قدم زدن تبدیل شود یا همانند شهر زنان شود و پاسخ داد ما در پی این هستیم که این بوستان ها را همانند شهر زنان کنیم. مجوز ساخت بوستان ها توسط شورای اسلامی شهر تهران صادر شده است و اواخر خرداد سال جاری بوستان مادر آزادگان و مادر قائم در پایتخت افتتاح می شود.
۹) محمدرضا مهدوی کنی
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز تهران اوایل هفته با اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه دیدار کرد و گفت که در دور اول انتخابات به هر سی نفر لیست جبهه متحد اصولگرایان رای داده و در دور دوم هم به یازده نفر باقیمانده رای می دهد. او که همزمان با انتخابات مجلس در انتخابات مجلس خبرگان شرکت کرد و نماینده مردم در مجلس خبرگان شد، در این دیدار از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه تشکر کرد که برای حضور هم حزبی های خود در لیست جبهه متحد چانه نزدند و به حضور تنها اسدالله بادامچیان رضایت دادند .
۱۰) خوسه لوئیس ساپاته رو
در پی پیروزی حزب سوسیالیست اسپانیا، خوسه لوئیس ساپاته رو برای دومین بار به عنوان نخست وزیر اسپانیا انتخاب شد و شنبه گذشته در حضور خوان کارلوس پادشاه اسپانیا سوگند یاد کرد. اما نکته جالب درباره ساپاته رو این است که در کابینه جدید او اکثریت با زنان است. نخست وزیر اسپانیا برای اولین بار وزارت دفاع کشورش را به یک زن سپرد و اینچنین در کابینه جدیدش تعداد زنان را به ۹ نفر افزایش داد. این درحالی است که هشت نفر از اعضای کابینه مرد هستند. اینک این کابینه زنانه وظیفه دارد به شعارهای ساپاته رو عمل کند. او در رقابت های انتخاباتی حقوق برابر و مبارزه با خشونت علیه زنان را تبلیغ کرده است.
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست