دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
گوشهای خود را تیز کنید - Prick Up Your Ears
![گوشهای خود را تیز کنید - Prick Up Your Ears](/mag/i/3/d4nl5.jpg)
کشور تولیدکننده : انگلستان
محصول : اندرو براون
کارگردان : استیون فریرز
فیلمنامهنویس : آلن بنت، برمبنای کتابی نوشته جان لار.
فیلمبردار : آلیور استپلتن.
آهنگساز(موسیقی متن) : استنلی مایرز.
هنرپیشگان : گاری اولدمن، آلفرد مولینا، ونسا ردگریو، والاس شان، لینزی دانکن، جولی والترز، جیمز گرانت، فرانسس باربر، جانت دیل، دیو اتکینز، اریک ریچارد و ویلیام جاب.
نوع فیلم : رنگی، ۱۱۰ دقیقه.
لندن، سال 1980. «جان لار» (شان) برای تحقیق درباره زندگی «جو اورتن» (اولدمن) به سراغ «پگی رمزی» (ردگریو)، کارگزار تآتری میرود. حالا صحنههای زندگی «اورتن» بازسازی میشود: «پاتریک پراکتر» از «اورتن» نقاشی میکند؛ «اورتن» با محبوبش، «کِنِت هالیول» (مولینا) جروبحث میکند؛ نخستین نمایشگاه «هالیول» در گالری چلسی برگزار میشود؛ «اورتن» شیوه فن بیان میآموزد. سال 1951. «جان اورتن» یک جوان هجده ساله از طبقه کارگر است که با «هالیولِ» مسنتر از خودش، در آکادمی سلطنتی هنرهای نمایشی آشنا میشود. چندی بعد «هالیول»، «اورتن» را ترغیب میکند که به آپارتمان او نقل مکان کند و در همانجا اغوایش میکند. «اورتن» به «هالیول» در نوشتن رمانهایش کمک میکند ولی هیچ ناشری آنها را نمیپذیرد. ده سال بعد، «اورتن» و «هالیول» بهدلیل سرقت و خراب کردن کتابهای کتابخانه به زندان محکوم میشوند. پس از آزادی، «اورتن» نمایشنامهای رادیوئی را به BBC میفروشد و از «پگی رمزی» میخواهد که مدیر برنامههایش شود. نمایش بعدی او در «وست اند» به روی صحنه میرود و در شب افتتاحیه، «اورتن» (که بنا به توصیه «پگی» نامش را به «جو» تغییر داده) برای محبوب کچلش، کلاه گیسی هفتاد پوندی میخرد. «اورتن» روز به روز موفقتر میشود و «هالیول» نومیدتر. بهزودی رابطهشان رو به وخامت میگذارد تا اینکه نمایشنامه دیگری از «اورتن» برنده بهترین جایزه نمایشنامه سال میشود و در شب مراسم، او به جای «هالیول»، «رمزی» را با خود میبرد. بعدتر برای کاهش رنجش «هالیول» با او به مسافرت میرود ولی «هالیول» بداخلاقتر و هیستریکتر میشود. در بازگشت، «اورتن» به او پیشنهاد میکند که به سراغ یک دکتر برود. کمی بعد «هالیول» سر محبوبش را در خواب با چکش داغان میکند و بعد خودش را نیز میکشد. در اینجا «رمزی» و خواهر «اورتن»، «لیونی» (باربر) خاکسترهای آن دو را پخش میکنند.
* فیلمی سرگذشت نامهای درباره اورتن، نمایشنامهنویس جوان و جنجالی که در سال 1961 به قتل رسید. یکی از مشکلات اثر، ساختار متکی به رجعت به گذشته آن است. بهنظر میرسد که «رمزی» در نقش راوی که هم خاطرات خود و هم اورتن را نقل میکند، عاملی وحدتبخش است. اما فیلم در وقایعنگاریاش تا حدی دچار آشفتگی است. اولدمن در کنار شباهت ظاهریاش به اورتن بازی خوبی هم ارائه میدهد. اما بهترین بازیگر فیلم ردگریو در نقش کارگزار تآتری مهربان است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست