یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

دیابت (بیماری قند)


دیابت (بیماری قند)
دیابت بیماری پیچیده‌ای است كه برخی افراد گرفتار آن می‌باشند دیابت قندی اختلال از متابولیسم است و مشخصه آن كمبود انسولین است. انسولین ماده‌ای است كه از غده لوزالمعده (پانكراس) ترشح می‌شود و به گلوكز اجازه می‌دهد از خارج سلول به داخل آن عبور كند. از علائم و عوارض آن، پیدایش قند در ادرار – زیاد شدن ادرار – مصرف بیش از پیش غذا و آب – خستگی و لاغری می‌باشد.
● توصیه‌های درمانی:
▪ گزنه بصورت جوشانده یا دم كرده درمان مؤثری در پائین آوردن قند خون است.
▪ شاه توت ضد قند است و مصرف آن بصورت دم كرده به مقدار ۲۰ تا ۴۰ گرم دریك لیتر آب جوش، قند خون را پائین می‌آورد.
▪ سیب زمینی ترشی یك غذای سودمند برای مبتلایان به دیابت قندی است. (به‌صورت خام – پخته – كباب و...).
▪ مصرف خیار و تخم خیار برای بیماران دیابتی اثر شفا بخش دارد.
▪ هویج دارای انسولین گیاهی است و مصرف آن به بیماران دیابتی توصیه و تجویز می‌شود.
▪ سبزی‌ها و میوه‌هائی مانند: كاهو – كاسنی- كلم – شاهی و شاهی آبی- جوانه گندم – تخم شنبلیله – آلبالو- نارنج- سیب – تمشك – توت‌فرنگی – گلابی – گردو – بادام – فندق – و همه سبزی‌ها ومیوه‌هائی
كه دارای ویتامین ث می‌باشند، در تنظیم قند خون و معالجه و عدم ابتلاء به این بیماری نقش اساسی دارند.
▪ از خوردن غلات مانند: جو – گندم – چلتوك – ذرت و ارزن بخصوص با سبوس آنها غفلت نكنید، زیرا سرشار از ویتامین‌های ب بوده ودر پائین آوردن قند خون نقش اساسی دارند.
● اقلام زیر بهترین دارو برای بیماران دیابتی می‌باشند:
▪ گوجه سبز – میوه سرو – آب هویج فرنگی – زردك – برگ درخت گردو (بصورت جوشانده یا دم كرده).
● غذای بیمار دیابتی: گوشت مرغ و ماهی – شیر – پنیر – كره – ماست – چای كم رنگ – خیار ترشی – زیتون- سركه سیب درختی – آش آبغوره – آش تمرهندی- آش قرقروت – آش آلو – آش ماست.
منبع : سایت ایران دکتر


همچنین مشاهده کنید