جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
سوغات سفر
● درد دل
یکی از گروه هایی که برای برگزاری مراسم جشن فرهنگی به پکن در ایام برگزاری المپیک دعوت شده بود، گروه باستانی بود. گروهی متشکل از ۴ نفر از ورزشکاران استان ایلام، یک نفر از ورزشکاران ملایر و ۲ ورزشکار از تهران. گروهی که تقریباً هر شب در محل آمفی تئاتری که سفارت جمهوری اسلامی ایران برای آنها تدارک دیده بود به ایفای نقش می پرداختند.یکی از اعضای این گروه در پکن در خصوص نحوه برخورد مسئولان گفت: با تهیه مقدمات لازم که با هزینه شخصی خودمان انجام گرفت به پکن آمدیم. در ۲ روز اول به خاطر حضور آقای علی آبادی همه چیز خوب بود اما بعد از آن دیگر هیچ توجهی به ما نشد. ما فقط ۲۰ روز از زندگی مان را بیهوده تلف کردیم. ما در طول روزهای برگزاری مراسم به دلیل کمبود و نبود اتوبوس مجبور بودیم که از ساعت ۱۶ به محل اجرا برویم، در حالیکه برنامه ساعت ۱۹ شروع می شد اما ما به خاطر فروشندگان صنایع دستی باید خودمان را در ساعت ۱۶ به محل می رساندیم. ما در مجموع تنها به خاطر ۱۵ دقیقه برنامه ۶ ساعت وقتمان را در محل اجرای مراسم تلف می کردیم. اصلاً طرف حسابمان در پکن مشخص نبود. ما نمی دانستیم که در پکن میهمان چه سازمان یا ارگانی بودیم، ضمن اینکه ضعف بزرگ برنامه ما نیز این بود که شب ها بدون مترجم برگزار می شد و چینی ها هیچ چیز از برنامه ما عایدشان نمی شد و حرف های دیگری که پیش ما به عنوان امانت باقی ماند. گروه باستانی و گروه موسیقی بوشهری ۲ گروهی بودند که هر شب در محل برگزاری مراسم فرهنگی برای علاقه مندان برنامه اجرا می کردند.
طرفداران دو و میدانی
طرفداران تماشای رقابت های دو و میدانی المپیک به اندازه ای زیاد بودند که مسئولان ورزشگاه آشیانه پرنده نیز به نوعی شرمنده هواداران این رشته شدند. برای مثال در شب فینال رقابت های دو ۱۰۰ متر که با قهرمانی یک جامائیکایی به پایان رسید، بلیت حضور در ورزشگاه تا ۵ هزار یوان خرید و فروش می شد که این مبلغ رکورد خرید و فروش بلیت را در پکن شکست.
● حسرت ایرانی ها
گرانی بلیت تماشای رقابت های دو و میدانی باعث شد تا ایرانیان علاقه مند هم نتوانند از نزدیک شاهد تماشای مسابقات این رشته پرطرفدار باشند و چیزی به جز حسرت نصیبشان نشد.
● طفره
معضلات و مشکلات موجود در جریان برگزاری رقابت های المپیک پکن را هیچ کدام از سازمان ها و ارگان های ایرانی بر عهده نمی گیرند و هر کدام به نوعی از آن طفره می روند. مسئولان سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن، مسئولان سازمان تربیت بدنی و مسئولان کمیته ملی المپیک هر کدام گناه کم کاری ها و مشکلات را به گردن دیگری می اندازد تا مقصر اصلی مشخص نشود.
● پزشک ایرانی
حسن ترابی پزشک ایرانی الاصل کاروان تیم سوئد، فیزیوتراپ کل کاروان تیم سوئد بود. ترابی از اینکه یک ایرانی است به خود افتخار می کرد و می گفت: امیدوارم که کاروان ایران با نتایج قابل قبولی به کار خود در المپیک پایان دهد.
● میهمان
علی مرادی رئیس اسبق فدراسیون وزنه برداری تنها میهمان ایرانی رقابت های این رشته در المپیک بود. مرادی بر سر رقابت تمامی وزن های مسابقات حضور داشت و تنها کار خودش را می کرد.
● اعتراض چینی ها
چینی ها که پیش از برگزاری المپیک هزینه بسیاری را برای فوتبال خود متحمل شده بودند، پس از نمایش ضعیف تیم المپیک خود، آنها را به باد انتقاد گرفته و برای آنها جوک ساختند. چینی های معترض اعتقاد داشتند که با این وضعیت و با این هزینه گزاف بهتر این است که فوتبال را تعطیل کرد.
● تهیه بلیت
فدراسیون وزنه برداری و مسئولان آن برخلاف تمامی فدراسیون ها و مسئولان دیگر برای تمامی ایرانیان علاقه مند به وزنه برداری بلیت خریدند و آنها را راهی محل برگزاری مسابقات کردند.
● جای خالی رضازاده
با نزدیک شدن به رقابت های دسته ۱۰۵+ کیلوی وزنه برداری جای خالی حسین رضازاده در پکن کاملاً نمایان بود. به طوری که مطبوعات چینی هم در برخی از تحلیل های خود آورده بودند که غیبت رضازاده رقابت های دسته ۱۰۵+ کیلوی وزنه برداری را از سکه انداخته است.
● سرود تکراری
کسب مدال های طلای بسیاری توسط ورزشکاران چینی و پخش سرود این کشور از تلویزیون باعث شده بود تا خیلی ها به پخش سرود این کشور عادت کنند. چینی ها در المپیک پکن به هر آنچه انتظار داشتند رسیدند و با قهرمانی قاطع خود، مزد تلاش های خود را گرفتند. اولین طلایی کاروان چین در رقابت های المپیک پکن، وزنه بردار زن این کشور بود که پس از کسب نخستین مدال طلا مورد توجه رسانه های چین و جهان قرار گرفت. در یک برنامه تلویزیونی وقتی که از قهرمان زن چینی سوال شد که از خانواده اش چه خبر دارد، قهرمان زن چینی پاسخی را داد که همه را غافلگیر کرد. وزنه بردار چینی گفت: ۲ سال است که به دلیل حضور در اردوهای مختلف از خانواده ام بی خبرم!
● کشف استعدادها
چینی ها در یک برنامه تلویزیونی نحوه انتخاب ورزشکاران خود را برای حضور در المپیک پکن به تصویر کشیدند. چینی ها قهرمانان خود را ۴ سال تمام با برنامه های کامل زیر نظر داشتند و آنها را برای قهرمانی پرورش دادند.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست