دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
مصرف مرکبات و تاثیر آن بر سلامت
![مصرف مرکبات و تاثیر آن بر سلامت](/mag/i/2/e0jdv.jpg)
مركبات اغلب به عنوان منابع غنی از ویتامین Cشناخته میشود. با این وجود مانند بسیاری دیگر از میوهها، میتوان ویتامینها و مواد معدنی متعددی در انواع مركبات شناسایی كرد. با این همه مركبات چربی، سدیم و كلسترول ندارند.
یك عدد پرتقال متوسط حاوی ۶۰ تا ۸۰ كالری و یك گریپ فروت حاوی ۹۰ كیلو كالری است. به طور خلاصه میتوان به مواد معدنی و مغذی موجود در انواع مركبات و به ویژه پرتقال، اشاره كرد.
كربوهیدراتها: مهمترین ماده موجود در مركبات، كربوهیدرات است. مركبات حاوی سادهترین نوع كربوهیدراتها (شكر) فروكتوز، گلوكز، ساكارز و اسید مركبات است كه میتواند مقدار كمی انرژی تولید كند. مركبات همچنین حاوی نوع پیچیدهای از كربوهیدراتها (NSP) هستند كه برای سلامتی بسیار مفیدند. این ماده در بدن میتواند مواد مغذی حل شدنی را در یك تركیب ژل مانند حفظ و هضم و جذب غذا را كندتر كند.
این كار به سیری، اشباعشدگی معده و به كاهش جذب گلوكز توسط بدن میانجامد. مصرف روزانه NSPكه توسط موسسه تغذیه و غذای ایالات متحده اعلام شده، ۲۵ تا ۳۰ گرم درروز است. یك پرتقال متوسط به طور تقریبی دارای ۳ گرم NSP است.
ویتامین C: ویتامین Cیك ویتامین حل شدنی در آب است كه نقش مهمی در تشكیل Collagenماده اولیه برای بافتهای پیوندی بدن ایفا میكند. مصرف این ماده به استحكام تاندونها، رباطها، دندانها، عروق خونی، استخوانها و حتی پوست میانجامد. این ماده همچنین برای بهبود جراحات و بافتهای بدن نیز بسیار مفید است. ضعیف شدن بافتهای پیوندی علامت كمبود ویتامین Cدر بدن است. ویتامین Cهمچنین نقش مهمی در جذب آهن معدنی در بدن دارد و در درمان استرس و بیخوابی نیز موثر است. برخلاف تصور رایج ویتامین Cاز بروز سرماخوردگی عادی جلوگیری نمیكند بلكه از شدت و مدت بیماری میكاهد. اخیرا مطالعه بر روی انواع مركبات به علت خاصیت آنتیاكسیدانی آنها افزایش یافته است. این خاصیت مركبات باعث میشود كه مولكولهای موسوم به Free radicalبه هنگام اكسیده كردن پروتئینها، اسیدهای چرب و Deoxyribonu cleic acidبه سلولها صدمه وارد نكنند. آسیبدیدگی بدن از ناحیه این سلولها میتواند عامل بروز امراض مختلفی از قبیل سرطان، امراض قلبی و آب مروارید شود. مركبات به عنوان منبع بسیار غنی آنتی اكسیدانها، در صورت مصرف مداوم میتواند در كاهش این بیماریها نقش زیادی ایفا كند.
طبق مطالعات انجام شده مصرف روزانه ده گرم ویتامین Cمیتواند نیاز بدن را رفع كند. هر چند برای حفظ سلامتی و ذخیره كردن این ماده در بدن مصرف ۳۰ تا ۱۰۰ گرم ویتامین Cپیشنهاد میشود و مصرف بیش از ۲۰۰ گرم آن نیز از بروز امراض خطرناك جلوگیری میكند.
باید به این نكته توجه كرد كه مصرف یبش از اندازه ویتامین Cبویژه برای كسانی كه دارای آهن اضافه هستند باعث افزایش سطح مكملها در بدن میشود. مصرف پنج وعده میوهجات و سبزیجات در روز میتواند ۲۰۰ گرم از این ویتامین را به بدن برساند. یك پرتقال متوسط و یك گریپ فروت حاوی ۷۰ و ۵۶ میلیگرم ویتامین Cمیباشد. همچنین یك لیوان ۲۲۵CCآب پرتقال نیز حاوی ۱۲۵ میلیگرم ویتامین Cاست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست