دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
شیرینی
واژه شیرینی به هر گونه فراورده غذایی اطلاق می شود که بخش عمده آن شکر باشد. مردم نقاط مختلف دنیا، واژه های متفاوتی را برای شیرینی به کار می برند. آب نبات، شکلات، آب نبات چوبی، ویفر، انواع شیرینی های خشک و تر و... همه جزو شیرینی ها هستند که البته خود، در دسته اسنک ها قرار می گیرند.
معمولاً این واژه را برای انواع کیک ها، بیسکوییت ها، پودینگ ها و دیگر شیرینی هایی که برای مصرفشان نیاز به کارد و چنگال می باشد هم به کار می برند.
در بسیاری کشورها، اغلب شیرینی ها را جزو گروه آب نبات قرار می دهند. انواع آب نبات عبارتند از:
▪ آب نبات سخت: از شکر تهیه می شود. شکر را آن قدر حرارت می دهند تا سفت و مثل سنگ شود. این دسته از آب نبات ها خود، انواع متفاوتی دارند. از جمله، آب نبات چوبی، آب نبات لیمویی و نعنایی (یا سایر طعم ها)، نقل، آب نبات نیشکری و....
▪ باسلق: گرچه برخی افراد هر نوع شیرینی شکلاتی نرم را باسلق می نامند. اما در حقیقت، هر نوع شیرینی که در آن، شیر را با شکر حرارت می دهند تا این که به حالت نرم درآید باسلق نام می گیرد.
▪ تافی: همانند باسلق، شکر را آن قدر حرارت می دهند تا نرم شود. سپس آن را می کشند تا حالت کشداری پیدا کند.
▪ شکلات: معمولاً به توپ هایی که رویه ی شکلاتی دارند گفته می شود.
▪ شیرین بیان: حاوی عصاره ریشه شیرین بیان می باشد. نسبت به آدامس، بیشتر حالت جویدنی دارد. اما آن را می خورند و به عنوان آدامس تهیه نشده است.
البته همه انواع شیرینی ها فقط حاوی آب نبات نمی باشند. سایر انواع شیرینی عبارتند از:
▪ کلوچه: نوعی شیرینی پخته است که خمیر آن دارای مقدار زیادی کره می باشد. کره را قبل از پختن روی تمام سطح کلوچه پخش می کنند که سبب ایجاد بافت سبک و تردی در کلوچه می شود. به پای و تارت هم رجوع کنید.
▪ آدامس جویدنی: معمولاً برای جویدن تهیه می شود و نباید آنها را بلعید.
آب نبات های ژلاتینی یا جویدنی: ماده اصلی آنها ژلاتین است. به اشکال متفاوت مخصوصاً برای کودکان تهیه می شوند.
▪ بستنی: تعلیق بلورهای ریز یخ در خامه است.
▪ مارزیپان: شیرینی است که از آرد بادام و شکر تهیه می شود و معمولاً به شکل میوه یا دیگر اشکال، آن را درست می کنند که با استفاده از رنگ های گیاهی، خمیر را رنگ کرده و طرح های جالبی ایجاد می کنند.
▪ حلوا: نوعی شیرینی که خمیر آن را از دانه های کنجد تهیه می کنند.
شیرینی مراسم مذهبی: نوعی شیرینی که همچون نوقا، از سفیده تخم مرغ و مغزخرد شده میوه جات تهیه می شود.
▪ شیرینی های تر و خشک: در تهیه ی شیرینی های خشک، معمولاً از خامه استفاده نمی شود؛ درحالی که شیرینی تر اصولاً به دلیل داشتن خامه و مواد امثال آن، به این نام درآمده است.
http://poshtibani-maghalen.blogfa.com/post-۲۷.aspx
منبع : مطالب ارسال شده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست