پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا
کمروئی یکی از اشکال ترس
![کمروئی یکی از اشکال ترس](/mag/i/2/ecw0r.jpg)
● راهنمائی
▪ چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، باید به کودک آموزش داده شود. تمرین مرتب و مداوم موقعیتهای برخورد با دیگران، برای یک کودک خجالتی کمک خوبی به شمار میآید. جملاتی را با او تمرین کنید که به وسیله آنها بتواند با همبازیها یا همشاگردی خود سر صحبت را باز کند. این جملات از بر شده برای شروع صحبت، به کودک کمک میکند تا به موانع دشوار اولیه در امر آشنائی، راحتتر غلبه کند. این نقشهای سادهٔ نمایشی، نشانگر شیوههای رفتاری واقعی هستند موقعیتهای مشخص و معمول زندگی روزانه را به شکل نمایش بازی کنید مثلاً به این ترتیب: ”من ژوبین هستم و تو از من میپرسی که آیا من میخواهم با تو بازی کنم یا نه“.
● کمروئی میتواند علل بسیاری داشته باشد.
▪ مهربانی و ملایمت بیش از حد و عدم مداخله در تربیت کودک سبب عدم اطمینان در او میگردد، زیرا کودک نمیتواند بفهمد که از عهده چه کاری بر نمیآید.
▪ توقع بیش از حد از کودکان سبب میشود که آنها اغلب موقعیتهائی را که هنوز با سن آنها تناسبی ندارد، تجربه کنند. تجربیات به عنوان مشکل تلقی شده و باعث پسرفت کودک میگردند.
▪ حمایت بیش از حد مانع میشود که کودکان بیاموزند توانائی خود را درست ارزیابی کرده و اعتماد بهنفس خوبی را در خویش رشد دهند. کسی که در کودکی اعتماد بهنفس کسب نکرده و همواره همه چیز را با کمک دیگران به دست آورده و از حمایت و کمک بسیاری برخوردار بوده است، همیشه از چیزهای جدید و ناآشنا، هراس دارد.
▪ تجربیات ناخوشایند کودکان نظیر زورگوئی افراد بزرگتر با شوخیهای تحقیر آمیز سایر کودکان، باعث گوشهگیری و انزوای آنها میشود.
▪ برخی از کودکان به شخصه بیش از اندازه محتاطند این موضوع ابداً نباید به عنوان نقصان یا کمبودی محسوب گردد. این کودکان در مقایسه با کودکان دیگر باید در موقعیتهای خاص و معین، یقین بیشتری حاصل کنند که خطری آنها را تهدید نمیکند.
▪ همچنین یک نقصان، اعم از ضعف بینائی یا یک نقص جسمی، میتواند سبب عدم اطمینان در کودک شود و اشتیاق به ماجراجوئی را در او متوقف سازد. یکی از راههای حل این مسأله در کودکان این است که والدین دیگر را به همراه کودکانشان به خانه دعوت کنید یا دربارهٔ یافتن راه بهتری برای هماهنگ کردن خود در بازیهای گروهی با مراقبین مهد کودک صحبت و مشورت کنند بهخصوص به این نکته توجه داشته باشید که یک کودک کمرو و خجالتی بیش از کودکان دیگر به دلگرمی و تشویقهای مثبت نیاز دارد. زیرا آمادگی زیادی برای تأثیرپذیری از تذکرات منتقدانه داشته و حتی گفتههای بیمنظور را به شکل سرزنشهای شدیدی تعبیر میکند. مثلاً از جمله ”تو میتوانی کمی اینجا را مرتب کنی“ مفهوم ”تو همیشه بیش از حد نامرتب هستی“ را برداشت میکند. یک تأیید پر از مهر و عشق میتواند باعث شود تا تصویر متزلزلی که کودک از خود در ذهن ساخته است بر طرف شده و اعتماد بهنفس او تقویت گردد.
لیلا عزیزی
منبع : ماهنامه کودک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست