پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

حکومت نظامی در مجلس


حکومت نظامی در مجلس
به فرموده حضرت امام(ره) مجلس در راس امور است و بعد نظارتی در كنار قانونگذاری قوه مقننه را شكل می‌دهد، اما امروز نظارت مجلس از سوی خود نهاد مجلس و به ویژه هیات‌رئیسه مورد بی‌مهری قرار گرفته است. در حقیقت مجری بدون ناظر عملیات سیاستگذاری را پیش می‌برد كه نتایج این بی‌توجهی‌ها در برنامه چهارم توسعه جز گرانی، تورم و سخت كردن روزگار بر مردم چیزی عاید آنها‌نكرده است.
هیات‌رئیسه برای در امان ماندن مجری از ناظر ابتدا سوال‌های مطرح شده از سوی نمایندگان را به گونه‌ای مدیریت كرده كه عملا‌ محتوای سوالا‌ت به دلیل طولا‌نی شدن از موضوعیت خارج شد و سپس اقدام بعدی هیات‌رئیسه، حذف تذكرات شفاهی بود. در هفته‌های گذشته تنها صدای نمایندگان ملت كه تذكرات كتبی و به تعبیر رئیس مجلس سازمان‌یافته برای حل دردی از دردهای بی‌شمار ملت ایران شاید مجریان را به خود می‌آورد و از تخلفات آنها جلوگیری می‌كرد به یكباره از سوی نایب‌رئیس مجلس با برقراری حكومت نظامی بر تذكرات و منع بیش از ۵ امضا در تذكرات، ممنوع شد.
‌فراكسیون خط امام مجلس هفتم كه در اقلیت همواره با مشی معتدل و اصلا‌ح‌طلبانه سوالا‌ت، تذكرات، استیضاح و تحقیق و تفحص‌ها را پس گرفت و در معرفی كابینه نقش متعادل‌كننده خود را به خوبی ایفا كرد، در اكثر طرح‌ها و لوایح فارغ از سلیقه‌های سیاسی نظرات كارشناسی خود را ارائه داده است. طرح تثبیت قیمت‌ها كه كمر مردم تهیدست در اثر گرانی‌ها را شكست، نمونه‌ای از درستی ده‌ها تشخیص و بیان مواضع اقلیت بود. این فراكسیون در ارائه نطق‌های قبل از دستور با مشی اصلا‌ح‌طلبانه و مردم‌محور هرگز از دایره انصاف خارج نشد. این فراكسیون نه تحت تاثیر القائات بیرونی قرار خواهد گرفت، نه به تندروهای‌درون مجلس اجازه می‌دهد كه حقوق ملت را نادیده بگیرند.
این فراكسیون در حفظ مصالح نظام و اهمیت دادن به اعتقادات مردم و اندیشه‌های حاكم بر جامعه كه خونبهای ده‌ها هزار شهید و جانباز و ایثارگر است، تلا‌ش وافری داشته است تا از مشی اصلا‌حات كه بر اندیشه‌های حضرت امام(ره) و اسلا‌م ناب محمدی استوار است دفاع كند، اما عجبا كه در میان این حق‌خواهی فراكسیون اقلیت، برخی از تندرو‌های جناح اصولگرا كه در پرونده شخصی و جناحی خود نقطه درخشانی نمی‌بینند با توسل افراطی به فرمایشات مقام معظم رهبری كل مجلس ششم كه ۵ عضو هیات‌رئیسه آن امروز در مجلس هفتم حاضرند و از نیروهای اصیل انقلا‌ب محسوب می‌شوند و خدمات چهره‌هایی چون آقایان كروبی، محتشمی‌پور، مجید انصاری، سیدهادی خامنه‌ای و دیگران را كه برای هدایت اصلا‌حات واقعی هزینه‌های بسیاری را پرداخته‌اند نادیده گرفته و سعی در پوشش گذاشتن بر ضعف‌های دولت و مجلس اصولگرا دارند. ‌
آیا تندروی برخی از چهره‌های اصولگرای امروز باعث نشد برخی از وزرا در كسب رای اعتماد وابستگی خود را به انجمن حجتیه كتمان نكنند؟ چرا به جای رفع ضعف‌ها و كاستی‌ها، بر جناح رقیب می‌تازید؟ سه سال است كه قدرت به دست شماست و به شما واگذار شده است، آیا این فرافكنی نیست كه شما نگران تركیب مجلس هشتم باشید؟ اصلا‌ح‌طلبان با همان مشی معتدل اصلا‌ح‌طلبانه كه در انتخابات خبرگان رهبری و شوراها ورود به انتخابات كرده، با قدرت و قوت و با اتكا به الطاف مردم در انتخابات مجلس هشتم حضور خواهند یافت و در صورت كسب رای اعتماد ملت در یك انتخابات عادلا‌نه، آزاد و رقابتی، تمام توان خود را برای تحقق خواسته‌ها و مطالبات تاریخی مردم این سرزمین پرافتخار به كار خواهند بست. ‌
محمد قمی
منبع : روزنامه اعتماد ملی