پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
ریزه کوفته؛ خوراکی آذری
وقتی هوا سرد میشود، خوردن غذاهای آبدار مانند انواع آشها و خوراکها بسیار میچسبد. ریزهکوفته نیز یکی از همین خوراکهاست که در شهرهای استانهای آذربایجان طبخ میشود.
این خوراک محلی را در این مناطق با ترشی یا شور میخورند.
● مواد لازم برای ۶ نفر:
- گوشت چرخکرده، ۲۵۰ گرم
- لوبیا چیتی، ۲۰۰ گرم
- هویج، یک کیلوگرم
- پیاز، ۲ عدد متوسط
- برنج، ۵۰ گرم یا نصف پیمانه
- تخممرغ، یک عدد
- روغن مایع، نصف پیمانه
- زردچوبه، نصف قاشق چایخوری
- نمک، به مقدار لازم
- رب گوجهفرنگی، ۲ قاشق سوپخوری
- آبغوره یا آب نارنج، نصف پیمانه
● طرز تهیه:
۱ ) ابتدا لوبیا را در کاسهای بریزید و بعد از شستن، به مدت ۵ الی ۶ساعت در مقداری آب سرد خیس کنید؛ سپس به قابلمهای منتقل کرده و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا بپزد.
زمان لازم برای پخت لوبیا، حدود یک تا یکساعت و نیم است (البته این مدت بستگی به جنس لوبیا نیز دارد؛ بعضی لوبیاها زودپز و بعضی دیگر دیرپز هستند).
۲ ) بعد از پختن لوبیا، آن را داخل آبکش ریخته و کنار بگذارید.
نکته یک) شما میتوانید مقدار آب لازم برای پخت لوبیا را کمتر بریزید تا در پایان پخت، آب آن نیز به خورد لوبیا برود. در این صورت، دیگر نیازی به آبکشکردن وجود ندارد.
نکته ۲) اگر با محدودیت زمانی برای درست کردن غذا مواجه هستید، میتوانید به جای صرف وقت برای پختن لوبیا از کنسرو آن استفاده کنید.
۳ ) برنج را نیز در کاسهای حاوی مقداری آب بریزید و به مدت یکساعت خیس کنید.
۴) یکی از پیازها را شسته و پس از پوستکندن بهصورت خلالی خرد کنید؛ سپس در یک تابه گود متوسط مقداری روغن بریزید و پیاز خردشده را در روغن تفت دهید.
۵ ) هویجها را نیز نازک پوست کنده و بهصورت خلالی خرد کنید؛ سپس آنها را نیز در تابهای جداگانه در مقداری روغن تفت دهید.
▪ نکته: هنگام تفتدادن هویج توجه داشته باشید که در تابه را نگذارید تا هویج همچنان فرم سخت و ترد خود را طی سرخشدن حفظ کند.
۶ ) گوشت چرخکرده را در یک کاسه گود شیشهای ریخته و پیاز دیگر را پس از پوستکندن و شستن داخل آن رنده کنید، سپس مخلوط گوشت و پیاز را با دست خوب ورز دهید.
هنگام ورزدادن، نمک، فلفل، زردچوبه، برنج خیسانده شده و یکچهارم پیمانه آب را نیز اضافه کنید. در پایان، تخممرغ را نیز بیفزایید و دوباره مواد را خوب مخلوط کنید و کنار بگذارید. [خواص تخممرغ]
۷ ) حالا در تابهای که پیش از این پیاز را در آن تفت دادهاید، رب را اضافه کرده و زیر تابه را روشن کنید تا کمی تفت داده شود؛ به این ترتیب، رنگ آن در غذا بیشتر خواهد شد.
سپس حدود یکچهارم پیمانه آب داخل تابه بریزید. بعد از اینکه یکی دو جوش زد، مقداری از مخلوط گوشتی را برداشته و در کف دستتان به شکل گلوله به اندازه گردو درست کرده و داخل تابه بیندازید. این عمل را آنقدر تکرار کنید تا تمام مخلوط گوشتی بهصورت کوفتههای ریز گردویی شکل درآیند.
بعد هویج سرخشده و لوبیای پخته را اضافه کنید و پس از گذشت حدود نیم ساعت آبغوره یا آب نارنج را بیفزایید و بگذارید تا خوراک خوب جا بیفتد. زمان لازم برای طبخ این غذا حدود یک ساعت است.
منبع : همشهری آنلاین
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران آمریکا اسرائیل مجلس شورای اسلامی دولت نیکا شاکرمی معلمان رهبر انقلاب مجلس خلیج فارس بابک زنجانی دولت سیزدهم
آتش سوزی تهران پلیس زلزله قتل آموزش و پرورش شهرداری تهران سیل قوه قضاییه سلامت دستگیری سازمان هواشناسی
قیمت خودرو قیمت طلا قیمت دلار خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی ایران خودرو سایپا کارگران تورم قیمت
سریال مشهد تلویزیون فیلم سینمایی مسعود اسکویی سینمای ایران سینما فیلم رسانه ملی دفاع مقدس
مکزیک
رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه نوار غزه انگلیس ترکیه یمن اوکراین نتانیاهو
فوتبال استقلال پرسپولیس سپاهان تراکتور علی خطیر لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا باشگاه استقلال بایرن مونیخ لیگ برتر
هوش مصنوعی تلفن همراه اپل گوگل همراه اول اینستاگرام تبلیغات واکسن وزیر ارتباطات ناسا پهپاد
سرطان فشار خون کبد چرب دیابت بیماری قلبی ویتامین کاهش وزن قهوه