سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
اگر آقایان حسادت نکنند زنها فرشته اند!!
در تمام مذاهب و ادیان الهی آمده است که زن و مرد از «نفس واحده» آفریده شدهاند.زن در بعد جسمی و روحی از همان گوهری آفریده شده که مرد آفریده شده است و هر دو جنس در جوهر و ماهیت یکسان هستند و تمایز و فرقی در ماهیت میان زن و مرد نیست. قرآن به صراحت بیان میکند:«ای مردم از پروردگارتان که شما را از نفس واحدی آفرید و جفتش را نیز از او آفرید و از آن دو، زنان و مردان بسیاری را پراکنده کرد پروا دارید»(آیه ۱ سوره نساء) این آیه، اشاره صریح دارد به این مطلب که زن و مرد از یک گوهر آفریده شدهاند. و در قسمتی دیگر از قرآن آمده است:«و اوست خدایی که شما را از نفس واحدی آفرید و جفت وی را از آن پدید آورد تا بدان آرام گیرد.»(آیه ۱۸۹ سوره اعراف)و در جایی دیگر:« برای شما از جنس خودتان جفتی بیافرید که در بر او آرامش یافته و با هم انس گیرید و میان شما را رافت و مهربانی برقرار کرد و این امر نیز برای مردم با ادله علم و حکمت حق آشکار است.»
در گذشتههای دور زن را یک موجود ضعیف میپنداشتند زنان و دختران ارث نمیبردند. زنان فقط برای نیازهای مردان قابل نگهداری بودند. در دوران قبل از اسلام، دختران زنده به گور میشدند.ولی اسلام و قرآن برای زن ارزش قائل شده و او را موجودی ارزشمند تلقی کرد تا اینکه مرد از دامن زن به معراج رسید.خداوند ما انسانها را از زن و مرد آفرید و این کلام خداست که ما شما را از زن و مرد آفریدیم و در جایی دیگر از کلاما... مجید آمده است که زن گوهر خلقت است و در جایی دیگر آمده بهشت زیر پای مادران است... خداوند انسانها را خلق کرد اما بین زن و مرد تفاوتهایی را به وجود آورده و نعمت زایش و خلق کردن را به زن داده است.خلق انسان در وجود زن دمیده شده و به واقع زن گوهر خلقت است. موجودی که باعث زاد و ولد در دنیا میشود و هر روزه هزاران انسان جدید آفریده میشوند و زن رکن ثابتی در تمامی این زایشها دارد.اما در تاریخ زنها منشا خیر و شر و منشا خوبی و بدی بودهاند و هستند. بسیاری از رویدادهای تاریخی که توسط زنان مختلف جهان شکل گرفته است. بارها دیده شده که افکار یک زن از کلام مردان خارج شده، چه از زبان شاه و امپراطور و چه از زبان یک فرد عادی خواه این زن همسر باشد، مادر یا مادرزن... اما آیا به نظر شما میشود زنها فرشته باشند؟ فرشته خوبی، فرشته دوستی، فرشته دشمنی و یا فرشته مرگ... از نظر آقایان این فرشتهها میتواند متفاوت باشند. زن زندگی شما چگونه فرشتهای است؟
به طور حتم پاسخ خواهید داد فرشته خوبی و محبت که امیدواریم اینگونه باشد اما آنچه باید امروزه در هزاره سوم به آن اشاره داشت این است که ارزش و احترام زن را پاس بداریم و برای رفتار، کردار و از همه مهمتر شخصیت آنان ارزش و احترام قائل شویم. گذشت دوران مردسالاری و اینکه حرف باید حرف مرد باشد. نمیخواهیم بگوییم حرف باید حرف زن باشد. میخواهیم بگوییم حرف باید حرف هر دو طرف و از روی منطق باشد. منطقی اصولی که جامعه آن را بپذیرد.
همین موضوع دستمایه فیلم جدید شهرام شاهحسینی شده است. فیلمی با نام «زنها فرشتهاند» با بازی بازیگران توانایی چون نیکی کریمی، مهتاب کرامتی، لادن طباطبایی، لیلا اوتادی، محمدرضا شریفینیا و البته امین حیایی که از تاریخ بیستم مهر مقابل دوربین رفت و تصویربرداری آن سیام آبان به اتمام رسید و به احتمال فراوان در جشنواره فیلم فجر به نمایش گذاشته خواهد شد، گرچه هنوز اکران آن مشخص نیست... به همین خاطر با کارگردان این فیلم شهرام شاهحسینی که به تازگی فیلم کلاغ پر از او به اکران درآمده، گفتگویی انجام داده و از او خواستیم در مورد فیلم جدیدش بیشتر توضیح بدهد.
شهرام شاهحسینی کارگردان «کلاغ پر» و «زنها فرشتهاند» در مورد زندگینامهاش میگوید: در چهارم اسفند ماه سال ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمدم. فوق دیپلم اقتصاد هستم و از سال ۱۳۷۴ به عنوان برنامهریز و دستیار کارگردان در دنیای هنر فعالیت خود را آغاز کردم که میتوانم از شاخصهای کارهای هنریام به فیلمهای سفر به چزابه، هیوا، کمکم کن و البته سریال شهید باکری، سگکشی بهرام بیضایی، لاکپشتها پرواز میکنند و شراره سیامک شایقی، دختران خورشید و البته سریالهای بدون شرح، سیاه سفید خاکستری، پدر خاک و یک مشت پر عقاب که هنوز پخش نشده است، اشاره کنم. اولین فیلم بلند من کلاغپر بود و زنها فرشتهاند دومین فیلم بلند من است. همچنین فیلم «به طعم خاک» من که یک فیلم کوتاه بود، جایزه تندیس جشن خانه سینما و سیمرغ بهترین فیلم کوتاه جشنواره فجر را از آن خود کرده است. ضمن اینکه یک فیلم نود دقیقهای با نام «سرزمین پدرم» را ساختهام که هنوز پخش نشده است. از او میپرسیم : بازی گرفتن از اکبر عبدی بسیار مشکل است. با توجه به اینکه اولین تجربه فیلم بلند شما، کلاغپر بود اما به راحتی از وی بازی گرفتید.
شاهحسینی میگوید: اکبر عبدی بازیگری است که تمام خصوصیات یک فوقبازیگر را دارد اما چیزی که عبدی را به فراست انداخت تا خیلی بازی را جدی بگیرد و یکی از بهترین نقشهایش را ایفا کند، گریم او بود. اکبر عبدی در زمان گریم چشمانش را بست و پس از گریم خود را در آینه دید، این مرد هزار چهره از گریم خود بسیار راضی بود و انگیزهاش چند برابر شد... او پس از گریم خیالش از بابت من راحت شد و بالعکس. از سکانسهای حضور اکبر عبدی بسیار راضی بودم.
و اما فروش؛ در این فصل، از فروش فیلم راضی بودم اما به طور کلی نه. این فیلم در تهران نزدیک به چهارصد میلیون تومان به فروش رفت.
نام این فیلم ابتدا «سپیدهدم» بود اما سپس نامش عوض شد. فیلمی که فیلمنامه آن توسط قربان محمدپور و احمد رفیعزاده به نگارش درآمد. تصویربرداری این فیلم از بیستم مهر تا پایان آبان ماه مقابل دوربین رفت. مدیر فیلمبرداری آن فرج حیدری است ضمن اینکه تدوین آن توسط مستانه مهاجر انجام میگیرد و چهرهپرداز فیلم هم استاد عبدا... اسکندری است.
«سپیده دم» کمی با فیلم نامانوس بود. در واقع نامی بود که میتوانست روی هر فیلمی باشد. به این خاطر پس از مدتی تصمیم گرفتم از آنجایی که فیلم کلاسیک است، باید یک نام کلاسیک هم داشته باشد و همین برای من کفایت میکرد. از طرفی ما با خیل عظیمی از زنان روبه رو هستیم که آقایان را به سینماها میبرند به این خاطر به نظرم آمد که نام فیلم را «زنها فرشتهاند» بگذاریم.
شاهحسینی در ادامه میگوید: میگوید: بستگی به نظر تهیهکنندگان دارد که فیلم را در جشنواره شرکت دهند یا نه که به احتمال زیاد در جشنواره شرکت خواهد کرد اما در رابطه با اکران آن باید بگویم خبر ندارم.
در خلاصه داستان فیلم آمده است:اگر سفرتون به هر دلیلی لغو شد و بیش از حد دلتنگ همسرتون شدید، خیلی خوشحال نشوید چون دیوار موش داره.
شاهحسینی میخندد و میگوید: شنیدهاید که میگویند پستچی دو بار زنگ میزند یعنی شاید پستچی بار اول دم در به شما خبر خوبی بدهد اما قرار نیست دفعه دوم هم به شما خبر خوشی بدهد. اجازه بدهید داستان فیلم را فاش نکنم چرا که باید دید و لذت برد.
او میگوید: در این فیلم امین حیایی همسر مهتاب کرامتی است. شخصیتهای اصلی زن فیلم نیکی کریمی، مهتاب کرامتی، لادن طباطبایی و لیلا اوتادی هستند که هرکدام در جریان فیلم با یکدیگر تصادفی آشنا میشوند.
اما باید به نکتهای اشاره کنم و درباره بازیگری صحبت کنم که تمام مشخصات یک سوپراستار را دارد و میداند که چگونه بازی کند. میداند که باید با پلان چگونه روبهرو شود، میداند که نقشهای متفاوت را چگونه اجرا کند. او «امین حیایی» است.کاربا امین بسیار راحت است. امیدوارم حاصل فیلم چنان باشد که مزد زحمات امین به خوبی داده شود. امین در این فیلم فوقالعاده بازی میکند. فکر کنم تاکنون از امین حیایی چنین نقشی ندیده باشیم. بازهم تکرار میکنم که بازی او در این فیلم فوقالعاده بود...
«زنها فرشتهاند» یعنی چه؟ شاهحسینی میگوید: دنیا، دنیایی است که پر از حوادث تاریخی، اجتماعی و... بوده و هست. در این دنیای عجیب و غریب که دائما در حال دگرگونی است و باعث صلح و جنگ و آشتی و غم و شادی میشود، همیشه زنان نقش مثمرثمری داشتهاند و من از آنان به عنوان عنصر پنجم یاد میکنم. در مجموع، زنها فرشتهاند و من به این مسئله اعتقاد دارم.
از شاهحسینی میپرسیم که وقتی فیلمنامه را خواندید، در ذهنتان چه گذشت که برای شخصیتهای فیلم، این بازیگران را انتخاب کردید و او میگوید:
▪ مهتاب کرامتی؛ مهتاب برخلاف شخصیت جدی که دارد، میتواند در فیلمهای فانتزی هم بازی کند. ما سعی کردیم این استعداد او را در فیلم بیاوریم چرا که این فیلم یک رمان فانتزی است.
▪ نیکی کریمی؛ نیکی کریمی همان بازیگری است که بوده، دلم میخواست نقشی به او بدهم که در اوایل دهه هفتاد برای او تداعی میشد.. البته بگویم که نیکی کریمی در فیلم نقش جدی را بازی میکند و جا دارد توضیح بدهم که فیلم به طور کلی یک فیلم رئال است که در آن موقعیتهای طنز وجود دارد ضمن اینکه دلمان نمیخواست افراد در این فیلم تقلید و ادا درآورند بلکه میخواستیم در موقعیت چنین کاری کنند. یعنی نقشهای طنز به خود بگیرند.
▪ لادن طباطبایی؛ او را به خاطر فیزیک جدیاش در نقش یک وکیل بازی گرفتم و لیلا اوتادی در نگاه اول خیلی به درد سیمین قصه ما میخورد.
▪ امین حیایی؛
امین انتخاب اول و آخرمان بود و دلمان میخواست این نقش را تنها او بازی کند چرا که هیچ جایگزینی برای وی در این نقش نداشتیم. امین این نقش را تاکنون بازی نکرده و در یک نقش متفاوت ظاهر شده است.
▪ محمدرضا شریفینیا؛
در پانزده روز پایان تصویربرداری محمدرضا شریفینیا به ما ملحق شد ونقش سلیمی دوست امین حیایی را ایفا کرد.
از شاهحسینی میپرسیم حالا به واقع زنان فرشتهاند یا نه؟ میخندد و میگوید: زنان فرشتهاند، البته گاهی اوقات هم عکسش ثابت میشود.
تصورمان این بود که وی به طور حتم باید مجرد باشد اما او در کمال تعجب میگوید: من متاهلم! تصویربرداری فیلم چهل روز طول کشید و لوکیشنها در کاخ نیاوران، نمایشگاه اتومبیلی در پاسداران، منازلی در فرمانیه، لواسان، ازگل، زعفرانیه و دیگر خیابانهای تهران بود.
از شاهحسینی میپرسیم شما یک بیننده عادی هستید. پس از این که فیلم را به طور کامل دیدید، چه نتیجهای از آن خواهید گرفت وی میگوید: داستان، دعوا بر سر پول است و پس از دیدن فیلم به این نتیجه میرسم که دندان طمع را بکن و بینداز دور.
از شاهحسینی میخواهیم به عنوان یک فیلمساز کمی در رابطه با مشکلات زنان در اجتماع و جامعه امروزی بگوید. متاسفانه در زندگی ماشینی امروز و مشغله افراد، خیلی از زوجها از یکدیگر فاصله میگیرند. نظر شما در این باره چیست و چه راهکارهایی را پیشنهاد میکنید؟
باید اشاره کنم که مشکلات اقتصادی در دنیا حرف اول را میزند و ایران هم از این حیث مستثنی نیست. وقتی که از صبح تا شب باید بدویم تا اجاره مسکن، قسط ماشین و همچنین خرج خانه را دربیاوریم. این مسائل باعث میشود انسانها دچار استرس شوند و انسان را آماده میکند تا با کوچکترین تلنگری، از هم بپاشند. اینگونه مسائل باعث میشود که شما حال و حوصله یک رفتار عادی را نداشته باشید. وای به حال اینکه رفتار به حالت بحران برسد و این بحران به خانواده هم سرایت کند.... از طرفی ازدواجهای امروزی کمتر از روی شناخت صورت میگیرد. یعنی زوجهای جوان قبل از ازدواج کمتر با یکدیگر گفتگو میکنند و از هم شناخت پیدا میکنند.
اگر قبل از ازدواج بین زن و شوهر، شناخت و گفتگو کم صورت بگیرد و پس از ازدواج هم، مسائل اقتصادی روی آنان سنگینی کند، باعث میشود زن و شوهر به ندرت از یکدیگر فاصله بگیرند.
منبع : سایت سیمرغ
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست