پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

افسردگی در زایمان‌های بالای ۳۵ سال


افسردگی در زایمان‌های بالای ۳۵ سال
مشکلات اقتصادی یکی از اصلی‌ترین عوامل بالارفتن سن ازدواج است. تازه پس از ازدواج آن هم در سنین بالا، بچه‌دار شدن مسئله‌ای است که باتوجه به همان مشکلات تصمیم‌گیری زوجین را با تردید مواجه می‌کند.
تصور بچه‌دار شدن بدون رسیدن به ثبات مالی برای بسیاری از خانواده‌ها دشوار و حتی ترسناک است، بنابراین بسیاری از این زوج‌ها چندین سال صبر می‌کنند و بعد تصمیم به بچه‌دار شدن می‌گیرند. بچه‌دار شدن در سنین بالا اصولا می‌تواند خطرناک باشد.
بالارفتن سن پدر و مادر خطر ابتلای نوزاد به انواع و اقسام بیماری‌ها و سندرم‌های مادرزادی را که معروف‌ترین آنها سندرم داون است افزایش می‌دهد مضاف براینکه هرچه سن والدین بالاتر باشد حوصله و توان سروکله زدن با کودک کمتر می‌شود. فاصله سنی زیاد بین والدین و فرزند هم نکته منفی دیگری است ولی خیلی وقت‌ها چاره دیگری وجود ندارد.تحقیقات جدید دانشمندان سوئدی مشکل دیگری را بر مشکلات فوق اضافه کرده است.
آنها دریافتند زنانی که پس از سن ۳۵ سالگی برای نخستین‌بار مادر می‌شوند ۴/۲ بار بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان قرار دارند. افسردگی پس از زایمان یک مشکل روحی- روانی بسیار جدی است که در آن بیمار دچار مشکلاتی نظیر گیجی، توهم، اختلالات شدید هنگام خواب یا غذاخوردن و حتی تمایل به‌خودکشی می‌شود. درصورت بروز چنین علائمی نیاز به مداخله سریع پزشکی وجود دارد و بیمار باید به سرعت در بیمارستان بستری شده و تحت درمان قرار گیرد.
منبع : همشهری آنلاین