دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

استاندارد سازی، گامی رو به جلو


استاندارد سازی، گامی رو به جلو
بنده در چند پست قبل، در مورد ایمن کردن وبلاگ های وردرپرس مطلبی نگاشته بودم که متاسفانه تعدادی از دوستان توجهی نکردند و بنده متاسفم که میبینم همچنان سایت دوستانم، چنین مشکلی دارد و به راحتی سایتشان را در معرض خطر قرار می دهند. البته کار بنده چیزی به غیر از اطلاع رسانی نبوده و نخواهد بود. دیگر خود دوستان می دانند و و وب سایتشان!
در این پست، قصد دارم به مبحث مهمی بپردازم که فکر نکنم کمتر از فارسی سازی سیستم های مدیریت محتوا داشته باشد که انقدر هم جدیدا وقت صرفش می شود. استاندارد سازی مبحثی است که باز هم به لطف دوست عزیزم، به صورت جدی باهاش آشنا شدم و متاسفانه وبلاگ و سایت ایرانی کمی را مشاهده کردم که از این استاندارد پیروی کرده باشند. امید دارم تا این مقاله مورد توجه و عنایت دوستان قرار بگیرد.
● استاندارد سازی وب سایت چیست؟
معتبر سازی و یا استاندارد سازی، پروسه ای است که به بررسی صفحات وب می پردازد و توسط W۳C برای HTML و XML و WapForum برای WML تعریف شده است. هدف از انجام این کار، بر طرف کردن مشکلات و غلط های صرفی و نحوی! موجود در طراحی سایت است. البته این غلط گیری بسیار دقیق تر و مورد اعتماد تر از پردازش ها دیگر است چون با زبان دقیق و نزدیک ماشین کار می کند و نه زبان های برنامه نویسی نزدیک به انسان.
ذکر این نکته هم مهم است که استاندار سازی دارای معنی دقیقی است. متاسفانه بعضی از طراحان، این واژه را مخفی نگاه می دارند! به این بهانه که این تست، کاملا اختیاری است و از هیچ استانداری نشات نگرفته است! اما خب به واقع چنین نیست!
● چرا باید وب سایت خود را استاندارد کنیم؟
در واقع وب سایت ما، چیزی به جز یک سری کد ها و علائم نشانه گذاری نیست که توسط مرورگر به نمایش در میاید. همان طور که دوستان اطلاع دارند، امروزه دیگر فقط IE در میدان مرورگر ها حضور ندارد. مرورگر های قوی دیگری هم پا به عرصه گذاشتند که هر کدام دارای ویژگی های مخصوص خود هستند. یکی از مهمترین دغدغه های هر طراح سایتی، سازگاری و یکپارچگی وب سایتش، با تمامی نسخه های تمامی مرورگر هاست! وقتی شما سایتتان را استاندارد می کنید، می توانید مطمئن باشید که در هیچ مرورگری دچار مشکل نخواهد شد. بنده هنوز این وبلاگ را با مرورگر اپرا چک نکرده ام. اما از آنجا که این وبلاگ استاندارد سازی شده است، می توانم مطمئن باشم که نه تنها با این مرورگر، بلکه با هیچ مرورگر دیگری هم مشکل خاصی ندارد!
همچنین رعایت کردن این استاندارد، نشان دهنده ی این است که وب سایت شما حرفی برای گفتن دارد.(البته به غیر از این وبلاگ) درست مانند استاندارد ایران و یا ایزو ۹۰۰۲ !
● چگونه وبلاگ و یا سایت خود را چک کنیم؟
این کار به راحتی سر زدن به این آدرس است! بعد از باز شدن صفحه، در فیلد مربوطه، آدرس سایت خود را بنویسید و منتظر باشید تا تعداد زیادی خطا مشاهده کنید! بنده چند وبلاگ و سایت ایرانی را چک کردم که یا تعداد اشکالات موجود، بسیار زیاد بود و یا متاسفانه بعضی از وبلاگ ها که اصلا قابل پردازش نبودند توسط این سایت! در کل اگر وب سایت شما بیشتر از ۶۰ و یا ۷۰ مشکل نداشته باشد، می توانید بسیار خوشحال باشید!
● نحوه ی بر طرف کردن مشکلات چگونه است؟
بعد از اینکه آدرس سایت خود را وارد کردید، صفحه ای باز می شود که اگر سایتتان مشکلی نداشته باشد، به شما تبریک می گوید و لینکی می دهد که می توانید آن را در سایتتان قرار دهید تا همگان ببینید که سایتتان استاندارد شده است! و یا اگر دچار مشکلی باشد، آن مشکلات را برای شما ذکر می کند. شما باید به دقت، خطا ها ی مربوطه با راه حل هایش را بخوانید و آنها را اجرا کنید. دقت کنید ممکن است از بین بردن یک خطا، به بر طرف شدن چندین مشکل بیانجامد. یعنی این نیست که اگر سایت شما در ابتدا ۱۰۰ خطا داشت، شما باید دقیقا ۱۰۰ مشکل را بر طرف کنید.
به این موضوع هم توجه کنید که این پروسه، ممکن است چند ساعتی وقت شما را بگیرد. در ضمن دقت کنید علاوه بر صفحه ی اول سایتتان، بقیه صفحات هم باید استاندراد سازی شوند! که البته بعد از انجام این کار ها، تنها کاری که لازم است انجام دهید تا همیشه وب سایتتان استاندارد بماند، این است که به مطالب جدیدتان دقت کنید تا دچار مشکلی نباشند.
● در پایان:
انجام این کار، نیاز به حوصله، دقت و تا حدی هم مهارت دارد. ممکن است شما نتوانید به تنهایی از بس حل کردن تمامی خطا ها بر بیایید. از دوستان دیگری هم که در این زمینه تجربه دارند کمک بگیرید. اگر دچار مشکلی شدید که نتوانستید آن را حل کنید، می توانید روی من هم حساب کنید. البته اگر قادر به حل آن باشم.
منبع : دهکده ای تی