پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
نگاهی به رویداد های مهم جهان در هفته گذشته
● با بوش دیدار نخواهم کرد
رئیس جمهور نیکاراگوئه به نشانه وحدت و همبستگی با بولیوی اعلام کرد که وی دعوت برای دیدار با "جرج بوش رئیس جمهور آمریکا را رد خواهد کرد.
ایوو مورالس رئیس جمهور بولیوی اخیرا سفیر آمریکا را به اتهام توطئه علیه دولت خود از کشورش اخراج کرد که آمریکا نیز یک روز پس از آن با رد این اتهامات سفیر بولیوی در آمریکا را اخراج کرد. اورتگا همچنین واشنگتن را به تلاش برای کودتا علیه مورالس متهم کرد.
● از سرگیری مذاکرات دولت بولیوی با مخالفان
پس از چندین روز درگیریهای خشونت آمیز و خونین در استانهای جدایی خواه بولیوی که به اعلام حالت فوقالعاده از سوی رییس جمهور این کشور انجامید، دولت بولیوی در تلاش برای خنثی کردن بحران عمیق سیاسی در این کشور گفتوگوهای خود با رهبران مخالف را که از مدت قبل به تاخیر افتاده بود، از سر گرفت.
آلوارو گارسیا، معاون ریاست جمهوری بولیوی اعلام کرد که گفتگوها با نماینده یکی از پنج استان جدایی طلب در کاخ ریاست جمهوری در حال برگزاری است.
فرماندار استان تاریخا که نمایندگی چهار استان شرقی جدایی خواه بولیوی را برعهده دارد، قبل از ورود به گفتوگوها با آلوارو گارسیا گفت که به دلیل مسدود شدن ۳۵ بزرگراه عملا نیمی از کشور فلج شده است.
همچنین رییسجمهور بولیوی و فرمانداران استانهای جداییخواه این کشور که مخالف اصلاحات سوسیالیستی وی هستند، بر سر یک نقشه راه به منظور پایان دادن به بحران یک هفتهای در این کشور آمریکای جنوبی توافق کردند.
● حمایت سران کشورهای آمریکای جنوبی از دولت بولیوی
سران کشورهای آمریکایی جنوبی در نشست اضطراری خود در شیلی ضمن حمایت کامل از رییسجمهور بولیوی، از فرماندارهای جدایی خواه در استانهای شرقی این کشور خواستند که به تظاهرات خشونت آمیز خود علیه سیاستهای سوسیالیستی مورالس پایان دهند.
۹ تن از روسای جمهور کشورهای آمریکای جنوبی در نشست اضطراری شش ساعته خود در پایتخت شیلی که برای جلوگیری از تجزیه احتمالی بولیوی برگزار شد، همچنین هر گونه تلاش برای انجام کودتا در کشور فقیر بولیوی را محکوم کردند و خواستار انجام تحقیقات در خصوص کشتار حامیان اوو مورالس رییس جمهور این کشور در یکی از استانهای جدایی طلب شدند.
در پی تلاش های اوو مورالس برای اعطای اختیارات سیاسی بیشتر به بومیهای سرخ پوست بولیوی و توزیع زمین به کشاورزان فاقد زمین، دست کم ۱۶ تن از حامیان مورالس هفته گذشته در درگیری با مخالفان راستگرای وی در استان پاندو کشته شدند.
● آمادگی هاوانا برای گفتگو با اتحادیه اروپا
کوبا با از سرگیری مذاکرات رسمی سیاسی با اتحادیه اروپا موافقت کرد.
شبکه خبری دویچه وله از هاوانا گزارش داد، وزارت امور خارجه کوبا چند روز پیش نامهای را در این خصوص برای این اتحادیه ارسال کرده که به تازگی خبر آن به بیرون درز کرده است.
اتحادیه اروپا اواسط ماه ژوئیه به این توافق رسید که تحریمهای خود را علیه کوبا لغو کند و به گفتوگو با این کشور وارد شود.
● نشست وزیران کشور همسایگان عراق اول آبان در عمان
روزنامه المستقبل به نقل از دیپلماتهای عراقی در عمان نوشت: نشست وزیران کشور همسایگان عراق ۲۲ اکتبر (اول آبان) در عمان برگزار میشود.
در این نشست کشورهای ایران، اردن، کویت، بحرین، عربستان، سوریه و عراق به منظور بررسی ساز وکارهای همکاری، تبادل اطلاعات مربوط به مبارزه با تروریسم، تقویت نظارت بر مرزها، تقویت راههای مبارزه با جعل اسناد و مدارک، جلوگیری از سفرهای قاچاقی به عراق یا خروج از آن و راههای همکاری برای خنثی کردن فعالیت گروههای تروریستی در عراق حضور می یابند.
● فرماندهی نیروهای نظامی آمریکا به اودیرنو واگذار شد
ژنرال دیوید پترائوس که به عنوان فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا انتخاب شده در مراسمی رسمی با حضور رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا و جمعی از فرماندهان ارشد ارتش عراق از جمله نصیر العبادی، رییس ستاد مشترک ارتش، کمال الخزرجی، فرمانده نیروهای هوایی و حمد جواد، فرمانده نیروهای دریایی عراق فرماندهی نیروهای نظامی آمریکا در عراق را به ژنرال ریموند اودیرنو واگذار کرد.
این مراسم در پایگاه نظامی آمریکا در فرودگاه بینالمللی بغداد واقع در غرب این کشور برگزار شد.
● مخالفت با برگزاری همه پرسی درباره باسک
قضات دادگاه قانون اساسی اسپانیا به اتفاق ارا طرح برگزاری همه پرسی درباره حق تعیین سرنوشت، در منطقه جدایی طلب باسک را رد و تاکید کردند چنین تصمیمی باید با مشارکت تمام مردم اسپانیا گرفته شود.
در پی صدور رای دادگاه قانون اساسی اسپانیا در این زمینه، خوان خوزه ایبارتکس رئیس ملی گرای منطقه باسک، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد تصمیم دادگاه قانون اساسی اسپانیا برای وی غافلگیر کننده نبود اما مایوس کننده بود. ایبارتکس خواستار برگزاری همه پرسی در تاریخ بیست و پنجم اکتبر شده بود.
● البرادعی در سال ۲۰۰۹ آژانس را ترک میکند
محمد البرادعی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی سال آینده میلادی کنارهگیری خواهد کرد و برای چهارمین دور کاندیدای مدیریت آژانس نخواهد شد.
روزنامهی گاردین نوشت که این تصمیم در یک یادداشت داخلی در سازمان ملل که روز چهارشنبه به گردش درآمد فاش شد که در آن آمده است: دوره خدمت محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تاریخ ۳۰ نوامبر ۲۰۰۹ (۱۰ آذر ۱۳۸۸) به پایان خواهد رسید و مدیرکل برای دور دیگر در این سمت حضور نخواهد داشت.
در این یادداشت که در اختیار گاردین قرار گرفت آمده است که انتخاب نامزدهای احتمالی برای جانشینی البرادعی به عنوان مدیرکل آژانس پیش از پایان سال جاری میلادی توسط شورای حکام بررسی خواهد شد.
● عبدالله گل، رییس جمهور ارمنستان را به ترکیه دعوت کرد
عبدالله گل رییس جمهوری ترکیه با ارسال نامه ای برای سرژ سرکیسیان رییس جمهوری ارمنستان از وی برای سفر به ترکیه دعوت کرد.
روابط عمومی ریاست جمهوری ترکیه با صدور اطلاعیه ای ضمن اعلام این مطلب افزود: عبدالله گل در نامه اش به سرژ سرکیسیان رییس جمهوری ارمنستان از وی دعوت کرد که برای تماشای دیدار برگشت تیم های ملی فوتبال دو کشور که سال آینده میلادی در ترکیه برگزار خواهد شد، به این کشور سفر کند.
● لغو وضعیت فوقالعاده در تایلند
سومچای وونگساوات نخست وزیر موقت تایلند، روز یکشنبه پس از ملاقات با رییس ارتشاین کشور و سایر مقامات بلند پایه امنیتی، لغو وضعیت فوقالعاده در تایلند را اعلامکرد.
وی اظهار داشت: تنشهای سیاسی هنوز ادامه دارداما این مساله نمیتواند ادامه یافتن وضعیت فوقالعاده در پایتخت را توجیه کند.
وضعیت فوقالعاده در تایلند پس ازوقوع درگیریهای خشونتبار میان طرفداران و مخالفان دولت، اعلام شده بود.
● داماد تاکسین شیناواترا، نخست وزیر تایلند شد
مجلس نمایندگان تایلند روز چهارشنبه سومچای ونگسوات را با ۲۹۸ رای موافق در برابر ۱۶۳ رای مخالف در مقام نخست وزیر جدید تایلند برگزید. اومعاون حزب حاکم "قدرت مردم" و شوهر خواهر تاکسین شیناواترا نخست وزیر سابق تایلند است.
تاکسین شیناواترا پس از وقوع کودتای نظامی در سال ۲۰۰۶ از مقام خود برکنار و در سال جاری در آستانه جلسه رسیدگی به پرونده فساد مالی وی از تایلند به انگلیس گریخت.
● درخواست دبیر کل سازمان ملل از ایران
دبیر کل سازمان ملل متحد با اشاره به تازهترین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران، از تهران خواست به قطعنامههای شورای امنیت عمل کند.
بان کیمون به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: دولت ایران باید بطور کامل به قطعنامههای مربوطه شورای امنیت تمکین کند. این خواست همه جامعه بینالملل است. آنها باید به همه درخواستهای جامعه بینالملل گوش فرا دهند.
● مدیران سیاسی ۱+۵ درباره ایران مذاکره میکنند
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که مدیران سیاسی پنج عضو دایم شورای امنیت و آلمان روز جمعه در واشنگتن با یکدیگر دیدار میکنند تا درباره راه های متقاعد کردن ایران به توقف فعالیتهای حساس هستهای مذاکره کنند.
شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سهشنبه گفت: نمایندگان آمریکا، چین، روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان در ملاقات روز جمعه در واشنگتن دربارهی مسیری که باید در پیش گرفت با یکدیگر مذاکره میکنند.
وی افزود: این نشست با نشست کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجهی آمریکا و همتایانش از پنج کشور دیگر گروه شش که هفتهی آینده در نیویورک و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار خواهد شد، دنبال میشود.
● گسترش ناتو به سمت شرق ادامه خواهد داشت
دبیرکل ناتو اعلام کرد، این پیمان به گسترش خود به سوی شرق اروپا با وجود مخالفت روسیه ادامه میدهد.
یاپ دوهوپ شفر، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که در سفری دو روزه در صدر هیاتی بلندپایه به منظور نشان دادن حمایت سازمان تحت امرش از گرجستان و برآورد خسارات وارده به زیرساختهای نظامی این کشور به تفلیس رفته بود، به رهبران گرجی اطمینان داد که در ناتو به روی آنها همیشه کاملا باز است.
شفر به مسکو هشدار داد که هیچ کس نمیتواند با اقدام نظامی روابط این سازمان را با جمهوری پیشین اتحاد شوروی قطع کند.
● راه برای ریاست جمهوری زوما در آفریقای جنوبی هموار شد
جاکوب زوما که احتمال میرود رییس جمهور آتی آفریقای جنوبی باشد، از اتهام فساد مالی که هشت سال با آن دست و پنجه نرم میکرد، تبرئه شد.
پس از رفع اتهام جاکوب زوما ۶۶ ساله از اتهاماتی چون تقلب، پولشویی و فساد مالی، در حال حاضر موانع قانونی نیز برای وی جهت احراز سمت ریاست جمهوری آفریقای جنوبی از میان رفته است.
زوما در سخنرانی خود خطاب به طرفدارانش اظهار داشت: این پیروزی دموکراسی است. طرفداران زوما معتقدند که وی که پیشتر رییس چریکها بوده، درد فقر را چشیده است و به همین دلیل از جذابیت خاصی برای طرفدارانش برخوردار است.
● سودان و چاد روابط دیپلماتیک را از سر میگیرند
سودان و چاد تصمیم به از سرگیری روابط دیپلماتیک بین خود گرفته و با استقرار نیروهای آفریقایی برای مراقبت از مرزهای بین دو کشور موافقت کردند.
وزرای امور خارجه گروه تماس برای حل بحران چاد و سودان در پایتخت اریتره امروز تشکیل جلسه دادند. در این نشست خارطوم و انجامنا توافق کردند پیش از برگزاری ششمین نشست گروه تماس، سفیران خود را مبادله کنند و صلح بانان نظامی آفریقایی از هفت کشور آفریقایی با بودجه سالانه ۳۰ میلیون دلار در مرزهای دو کشور مستقر شوند تا مانع نفوذ شورشیها به دو کشور شوند.
دیپلمات های آمریکایی، اروپایی وآفریقایی، اعضای گروه تماس را تشکیل می دهند.
● رهبر کره شمالی به اندازهای بهبود یافته که مسواک بزند
پس از انتشار اخبار ضد و نقیض درباره وخامت حال رهبر کره شمالی مقامات کره جنوبی در خبری اعلام کردند که وی به اندازه کافی بهبود یافته به گونهای که میتواند دندانهایش را مسواک بزند.
مقامات بر این باورند که "کیم جونگ - ایل" پس از سکته مغزی به اندازه کافی بهبود یافته تا بتواند دندانهایش را خودش مسواک بزند اما گرفتگیهای عضلانی گاه به گاه وی را مجبور کرد تا نتواند در جشنهای سالگرد شصتمین سال تاسیس کره شمالی شرکت کند.
بر همین اساس روزنامه "چوسان ایلبو" چاپ کره جنوبی به نقل از منبع ناشناسی در پکن نوشت: بر اساس اعلام یک مقام عالی رتبه چینی که هفتههای گذشته با رهبر کره شمالی در پیونگیانگ دیدار کرده بود جونگ-ایل ۶۶ ساله سالم است و هیچ مشکلی در صحبت کردن ندارد.
● قذافی پس از ۴۲ سال به انگلیس میرود
رهبر لیبی به لندن میرود تا در کنفرانس بینالمللی انرژی که دسامبر (آذر ماه ) آینده در انگلیس برگزار میشود، شرکت کند.
معمر قذافی به دعوت رسمی گوردون براون نخست وزیر انگلیس برای حضور در نشست بینالمللی انرژی پاسخ مثبت داد و این اولین سفر رسمی رهبر لیبی به لندن از سال ۱۹۶۹تاکنون خواهد بود.
به نوشته این روزنامه، معمر قذافی هنگامی که یک افسر جز در ارتش لیبی بود برای طی کردن یک دوره آموزش نظامی (سال۱۹۶۶) به انگلیس سفر کرد و این تنها سفر رهبر لیبی به انگلیس محسوب میشود.
● امضای توافقنامه تقسیم قدرت در زیمبابوه
رابرت موگابه، رئیسجمهوری زیمبابوه و مورگان تساوانگیرای رئیس حزب نهضت برای تغییر دمکراتیک روز دوشنبه ۱۵ سپتامبر در حراره متوافقنامهای را مبنی بر تقسیم قدرت امضاء کردند.
این موافقتنامه در حراره در مراسمی که تعداد زیادی از رهبران آفریقایی در آن حضور داشتند به امضاء رسید.
بر اساس برخی از مفاد این موافقتنامه رابرت موگابه با قدرت محدودتری همچنان رئیس جمهور باقی خواهد ماند و نیروهای مسلح زیمبابوه تحت فرماندهی وی قرار خواهند داشت. مورگان تساوانگیرای رئیس حزب نهضت برای تغییر دمکراتیک نیز مقام نخست وزیری را با مسئولیت سیاستگذاری عهده دار خواهد شد.
● موضع اتحادیه اروپا ادامه مذاکره با دمشق است
خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تل آویو در جمع خبرنگاران گفت: موضعگیری اتحادیه اروپا ادامه دادن مذاکرات با سوریه است. اتحادیه اروپا آماده است به محض این که سوریه موضعگیریاش را تغییر دهد و به خواستههای غرب عمل کند، مذاکرات با این کشور را از سر بگیرد.
مسوول سیاست خارجی اتحادیهی اروپا افزود: در حال حاضر اتحادیه اروپا هیچ تصمیمی در زمینه از سرگیری مذاکرات با سوریه اتخاذ نکرده است.
وی ضمن ابراز خرسندی از مذاکرات غیر مستقیم میان سوریه و رژیم صهیونیستی با میانجیگری ترکیه، گفت: باید این مذاکرات از سرگرفته شود چرا که تلاش مثبتی است و نباید متوقف شود.
سولانا در ادامه نسبت به روند مذاکرات فلسطین و رژیم صهیونیستی ابراز ناامیدی کرد و گفت: ما امیدواریم که تغییرات سیاسی آتی در اسراییل بر روند صلح میان اسراییلیها و فلسطینیها تاثیر نگذارد.
● برای مذاکره با آمریکا به میانجی نیاز نداریم
ولید معلم وزیر امور خارجه سوریه، در کنفرانس خبری که از سوی سایت اینترنتی سریانیوز سوریه منتشر شد، عنوان داشت: آمریکا و سوریه روابط مستقیمی با یکدیگر دارند و هر زمانی که آمریکا بخواهد باب مذاکرات را باز کند، ما برای این امر آماده خواهیم بود.
وی اظهار داشت: تغییر سیاستهای دولت آتی آمریکا در قبال سوریه و منطقه، مسالهای آمریکایی است.
وزیر امور خارجه سوریه بر لزوم استفاده واشنگتن از تجربیات کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه در زمینه پی بردن به جایگاه جغرافیایی سوریه و نقش تاریخی آن در تحقق صلح در منطقه تاکید کرد.
● ابراز تردید عباس نسبت به حصول توافقنامه صلح در سال ۲۰۰۸
در حالیکه هیچ یک از شش مسالهی اصلی مطرح شده در توافقنامه نهایی صلح بین رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین حل نشده است، محمود عباس درخصوص امضای این توافقنامه تا پیش از پایان سال ۲۰۰۸ ابراز تردید کرد.
محمود عباس به مناسبت پانزدهمین سالگرد امضای قرارداد اسلو اظهار داشت: دولت آمریکا نقش اساسی را در روند صلح خاورمیانه ایفا میکند. مقامات ارشد آمریکایی نگران آن اند که تا پایان سال جاری میلادی توافقنامه به امضا نرسد و اعتقاد دارند که این امر شدنی است. اما اختلافات میان دو جناح فلسطینی و اسراییلی همچنان بسیار است.
● سوریه خواهان نقش تاثیرگذار اروپا در خاورمیانه است
وزیر امور خارجه سوریه در جریان استقبال از مدیر بخش خاورمیانه در وزارت امور خارجه انگلیس اعلام کرد که دمشق خواهان ایفای نقش تاثیرگذار اروپا در خاورمیانه به ویژه در حمایت از روند صلح است.
ولید المعلم همچنین بر تمایل شدید سوریه به حمایت از روند سیاسی عراق و نیز اهمیت برقراری ثبات در آن و تعیین جدول زمانی برای خروج نیروهای بیگانه از آن تاکید کرد.
در دیدار جان جینکینز با ولید المعلم، روابط دوجانبه، تحولات اخیر منطقه در خاورمیانه به ویژه در عراق و لبنان و نیز روند صلح به ویژه مذاکرات غیر مستقیم سوریه و رژیم صهیونیستی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
● رویای تشکیل کشور بزرگ اسراییل پایان یافته است
ایهود المرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در جلسه دولت این رژیم اظهار داشت: کسانی که امروز از ایجاد کشور بزرگ اسراییل صحبت میکنند، تنها خودشان را فریب میدهند.
المرت افزود: من هیچ وقت این گونه فکر نکردم و بعد از مذاکرات کمپ دیوید نیز گفتم که در چشم پوشیهای ایهود باراک مبالغههای زیادی شده بود و این مساله را نیز گفتم و معتقد بودم که تمام آنچه که در این منطقه وجود دارد برای ماست ولی در پایان و بعد از تلاش طولانی و برخی تجربیات دردناک به این نتیجه رسیدهایم که اگر تمایلی به ایجاد یک کشور با دو ملیت نداریم، باید سرزمین اسراییل را با کسانی که با آنها زندگی میکنیم تقسیم کنیم.
المرت اظهار داشت: مبدا ایجاد کشور اسراییل از نیل تا فرات پایان یافته است. چهل سال بعد از جنگ شش روزه هنوز از بهانه تراشیها برای توجیه اینکه چرا ما باید کاری انجام ندهیم دست بر نداشتیم و این مساله هیچ کمکی به اسراییل نکرده است.
المرت افزود: جامعه جهانی دیدگاهش را تغییر داده و این امر زمینه را برای نگرش به این مساله که باید دو کشور اسراییل و فلسطین با دو قومیت ایجاد شود فراهم کرده است.
● حمایت انگلیس از مذاکرات غیرمستقیم سوریه و اسرائیل
جان جینکینز فرستاده انگلیس و مدیر اداره امور خاورمیانه در وزارت امور خارجه انگلیس، با ولید معلم وزیر امور خارجه سوریه دیدار کرد.
بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه سوریه، این فرستاده حمایت انگلیس را از مذاکرات غیر مستقیم سوریه و اسراییل اعلام کرد.
فرستاده انگلیس از نقش مثبت سوریه تقدیر کرد و بر گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با سوریه تاکید نمود. جینکینز و معلم همچنین به بررسی مسایل منطقه از جمله عراق، لبنان و روند صلح پرداختند.
● دیدار بینتیجه عباس و المرت در بیتالمقدس
ایهود المرت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سهشنبه با محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در بیتالمقدس دیدار کرد.
مارک رگو، سخنگوی المرت اظهار داشت: دو طرف در جریان این نشست توافق کردند که به مذاکرات و دیدارهایشان طی هفتههای آتی ادامه دهند.
وی افزود: تا زمانی که المرت نخست وزیر اسراییل باشد دو طرف با یکدیگر دیدار خواهند کرد و این نشست آخرین نشست آنها نخواهد بود.
سخنگوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد که محمود عباس و ایهود المرت پس از بازگشت عباس از نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک مذاکرات خود را از سر خواهند گرفت.
● وزیرخارجه اسپانیا پس از لبنان به سوریه رفت
میگوئل آنخل موراتینوس، وزیر امور خارجه اسپانیا که به دمشق سفر کرده است گفت: اسپانیا همواره در راستای ابراز نقش سازنده و مهم سوریه در تحقق مصالحه بین لبنانیها تلاش کرده است و امروز نتیجه این تلاشها با پشت سر گذاشتن مواضع و مشکلات در لبنان، انتخاب رییسجمهور جدید، تشکیل دولت و برگزاری مذاکرات ملی در لبنان جلوهگر شده است.
وی تصریح کرد: ما از روابط با سوریه اهداف محلی را دنبال میکنیم که مهمترین آن حمایت از مذاکرات صلح فلسطین و اسراییل و مذاکرات صلح غیر مستقیم سوریه و اسراییل است.
وزیر امور خارجه اسپانیا یکی از اهداف سفرش به دمشق را زمینه سازی جهت سفر رودریگرز زاپاترو، نخست وزیر اسپانیا به سوریه اعلام کرد که قرار است تا پیش از پایان سال جاری میلادی انجام شود.
● نشست فوقالعاده بررسی روند صلح خاورمیانه برگزار میشود
نشست اضطراری وزرای امور خارجه اتحادیه عرب در نوامبر آینده برای بررسی روند مذاکرات فلسطین و رژیم صهیونیستی در ماههای باقی مانده تا پایان سال جاری میلادی برگزار میشود.
"هشام یوسف" رئیس دفتر دبیر کل اتحادیه عرب در گفتگو با خبرگزاری کویت اعلام کرد: این نشست مختص ارزیابی کامل و فراگیر روند صلح خاورمیانه است که به دنبال مذاکرات فلسطین و اسرائیل در هفتههای سرنوشت ساز پیش رو برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه این نشست در مقر اتحادیه عرب و به ریاست وزیر امور خارجه عربستان برگزار میشود گفت: تحولات در عرصه آشتی ملی فلسطین در سایه تلاشهای کنونی مصر برای نظارت و میانجیگری بین گروه های فلسطینی نیز در این جلسه مورد بررسی قرار میگیرد.
● موافقت زرداری با استعفای وزرای حزب مسلم لیگ شاخه نواز
آصف علی زرداری استعفای وزرای فدرال وابسته به حزب مسلم لیگ شاخه نواز را پذیرفت. وی این استعفاها را پس از درخواست یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر این کشور قبول کرد.
در عین حال احسان اقبال، سخنگوی حزب مسلم لیگ شاخه نواز از آمادگی حزبش به عنوان عمده ترین حزب مخالف دولت برای داشتن نقشی سازنده در حاکمیت این کشور خبر داد.
احزاب مردم و مسلم لیگ شاخه نواز در انتخابات ۱۸ فوریه پیروز شدند و درباره تشکیل دولت جدید با هم توافق کردند.
این دو حزب درپی بوجود آمدن اختلافاتی درباره بازگشت به کار قضات عزل شده در زمان پروز مشرف، رئیس جمهور سابق پاکستان از هم فاصله گرفته و حزب نواز از ائتلاف حاکم خارج شد.
● زرداری و براون بر مقابله با طالبان تاکید کردند
گوردون براون نخست وزیر انگلیس و آصف علی زرداری رئیس جمهوری پاکستان دربیانیه مشترکی بر مبارزه مشترک افغانستان و پاکستان با افراط گرایی به کمک نیروهای بین المللی تاکید کردند.
دو طرف در این بیانیه، مبارزه با افراط گرایی را در دستورکار دولت های خود عنوان کرده و گسترش افراط گرایی را برای دولت پاکستان و نیروهای انگلیسی حاضر در افغانستان آسیب زا دانستند.
● ورود رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به اسلام آباد
مایکل مولن برای گفتگو با یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان و اشفق کیانی، فرمانده ارتش این کشور درباره عملیات مشترک نظامی بر ضد طالبان در مرزها با افغانستان وارد اسلام آباد شد.
واشنگتن و اسلام آباد درباره چگونگی مبارزه با طالبان در مرزهای افغانستان و پاکستان با هم اختلاف نظر دارند.
● کرزی به آمریکا میرود
سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: رئیس جمهوری افغانستان برای دیدار با جورج بوش و بررسی مسائل امنیتی ۲۶ ماه جاری به آمریکا سفر میکند.
"دانا پرینو" سخنگوی کاخ سفید با بیان مطلب گفت: در دیدار حامد کرزی با بوش مسائل مهمی از جمله مسایل امنیتی، گسترش ارتش افغانستان، همکاریهای استراتژیک و انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی مورد بحث وبررسی قرار می گیرد.
بالا گرفتن تنشهای افغانستان و پاکستان و افزایش تعداد سربازان آمریکایی از دیگر مسائل مورد بحث دو رئیس جمهور خواهد بود.
● سفر غیر منتظره گیتس به افغانستان
رابرت گیتس برای گفتگو با نظامیان خارجی مستقر در افغانستان از جمله نظامیان آمریکایی و همچنین دیدار با حامد کرزای رئیس جمهوری افغانستان وارد کابل شد.
وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه از عراق دیدار و با مقام های نظامی و سیاسی این کشور درباره مسائل امنیتی مذاکره کرد.
آمریکا از کاهش نیروهای خود درعراق و سپردن امنیت این کشور به نیروهای مردمی و افزایش نیروهای خود در افغانستان خبر داده است.
● پیوستن ما به ناتو بهترین پاسخ به تمام چالش هاست
ویکتور یوشچنکو در گفتگویی با روزنامه فرانسوی لوموند ضمن تاریخی خواندن نشست اخیر سران اتحادیه اروپا درباره گرجستان که وی نیز در آن حضور داشت، از اقدامات روس ها در قفقاز ابراز نگرانی کرد.
یوشچنکو خاطرنشان کرد: پس از بحران گرجستان تنها راه تضمین استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین، پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.
وی افزود: پیوستن ما به ناتو بهترین پاسخ به تمامی چالش های ماست و این به نفع ناتو نیز است تا صلح و ثبات به شرق هم کشیده شود. در این راستا، ما در انتظار نشانه مثبتی در اجلاس ماه دسامبر سازمان ناتو هستیم.
● حمله گرجستان به اوستیا مثل ۱۱ سپتامبر بود
دیمیتری مدودف رییس جمهور فدراسیون روسیه در جلسه اطلاع رسانی با کارشناسان روسیه حمله ماه گذشته گرجستان به اوستیای جنوبی، منطقه جدای خواه گرجستان را به حملات القاعده به آمریکا در ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ تشبیه کرد که تقریبا سه هزار کشته داده است.
مدودف عنوان کرد: روسیه اگر این جمهوری پیشین شوروی (گرجستان) دارای نقشهی راهی برای عضویت در ناتو بود و نه فقط یک وعده در مورد ورود به این پیمان در آینده، بازهم همین گونه تعیین کننده عمل میکرد.
رییس جمهور روسیه گفت: ناتو این گونه قویتر نخواهد شد. تنشهای جهانی کاهش نخواهند یافت. اگر گرجستان طرح اقدام عضویت در ناتو میداشت، چه؟ حتی یک ثانیه هم صبر نمیکردم و تصمیمی را میگرفتم که در آن زمان (آغاز جنگ) گرفتم. عواقب آن چه میبود؟ میتوانست بسیار بدتر باشد.
● پرواز بمب افکن های استراتژیک روسیه در حیات خلوت آمریکا
برای اولین بار پس از پایان جنگ سرد بار دیگر بمب افکن های استراتژیک ( راهبردی ) روسیه بر فراز دریای کارائیب به پرواز درآمدند. در این پرواز دو فروند بمب افکن راهبردی " تی یو ۱۶۰ " شرکت داشتند.
معاون فرمانده نیروی هوایی راهبردی وابسته به نیروهای مسلح روسیه گفت : این پرواز به شکل عادی در طول سواحل کشورهای حاشیه کارائیب اجرا شد و شش ساعت طول کشید.
پرواز بمب افکن های روسیه بر فراز دریای کارائیب در جنوب ایالات متحده آمریکا با همکاری ونزوئلا برنامه ریزی شده است.
● نیروهای روسی از غرب گرجستان عقبنشینی کردند
صدها سرباز روسی روند خروج از مواضع خود را در حومه شهر بندری پتی در غرب گرجستان و سه مکان دیگر در غرب این کشور آغاز کردند.
الکساندر لومایا، رییس شورای امنیت ملی گرجستان با تایید این اقدام گفت: آنها به تعهد خود عمل کردهاند. با یان حال لومایا ادعا کرد که حتی با خروج ۲۵۰ سرباز و خودروی زرهی، باز هم در حدود ۱۲۰۰ سرباز روس در ۱۹ موضع در خاک گرجستان حضور دارند.
وی تاکید کرد: گرجستان همانند آمریکا و اتحادیه اروپا خواستار خروج کامل نیروهای روسی و استقرار در مواضعی است که پیش از جنگ در اختیار داشته است.
● دعوت یوشچنکو از مدودف برای سفر به اوکراین
رییسجمهور اوکراین در گفتوگویی تلفنی روز یکشنبه از همتای روس خود دعوت کرد در ماههای نوامبر- دسامبر سال جاری به اوکراین سفر کند.
دفتر ریاست جمهوری اوکراین اعلام کرد: در جریان صحبت تلفنی ویکتور یوشچنکو، رییسجمهور اوکراین با دیمیتری مدودف، رییسجمهور فدراسیون روسیه، مدودف از سوی یوشچنکو دعوت شد در ماههای نوامبر - دسامبر سال ۲۰۰۸ به اوکراین سفر کند که این پیشنهاد از سوی مدودف پذیرفته شد.
منبع : دیپلماسی ایرانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست