دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
روغن کاری در تفکرات دومهنش
ارزش دیدارهای تداركاتی در مفهوم آن نهفته است اما تحت هر شرایطی پیروزی، غرورآفرین و شادی بخش جلوه می كند به همین خاطر آرژانتینی ها پس از به صدا درآمدن سوت داور، از اینكه پس از ۲ شكست مقابل اسپانیا و انگلستان در ورزشگاه استادوفرانس، فرانسه را از میان برداشته اند از شادی سر از پای نمی شناختند.
جدا از قدرتمندی حریف و نبود برخی از بازیكنان اصلی در خط دفاع، عملكرد فرانسه نشان از آن دارد كه تفكرات و راهكارهای دومه نش به پالودگی و روغن كاری نیاز دارد.مشكل اساسی ریموند دومه نش در رهبری تیم ملی فرانسه به اتخاذ تاكتیك هایی است كه برای اجرای آنها یا بازیكنان مناسبی را انتخاب نمی كند یا اینكه دور افتادن فوتبال كشورش از دوران نسل طلایی و به تبع آن عدم زایش بازیكنان بزرگ به او اجازه چنین كاری نمی دهد.
دومه نش از ابتدای حضورش در تیم ملی چه در راه رسیدن به جام جهانی و حضور در آلمان و چه در دیدارهای مقدماتی یورو ۲۰۰۸ از خط میانی كامل، خطی كه از بازیكنان شوتزن، فانتزی باز، یارگیر و توپ خراب كن و بازیساز، همزمان برخوردار باشد، سود نبرده است حتی هنگامی كه زیدان دوباره به تیم ملی آمد و به لطف هنر ذاتی اش فرانسه را تا فینال جام جهانی ۲۰۰۶ رهنمون شد، باز هم خط میانی فرانسه با حضور توأمان ماكلله و ویه را، از منظر كارهای دفاعی با مشكلات زیادی روبرو بود.
در این رهگذر دومه نش كه علاقه خود را به چیدن بازیكنانش با حضور یك مهاجم نوك، هرگز پنهان نكرده است، در گزینش خط میانی ۵ نفره كه یك هافبك- مهاجم را جلوتر از خود و پشت تك مهاجم، می دید نیز با توفیق كامل عمل نكرده است.
از سوی دیگر هنگامی كه او در راستای تفكرات تاكتیكی خود، ترزگه را از تركیب اصلی كنارنهاد و از آنری به عنوان مهاجم نوك استفاده كرد، با توجه به خصوصیات این بازیكن كه از پا به توپ شدن در محوطه جریمه حریف از كناره ها به عنوان شگرد استفاده می كند، باز هم فرانسه در گشودن دروازه حریفان عملكرد كاملی نشان نداد.در جام جهانی ۲۰۰۶ و در شرایطی كه حتی پس از اخراج زیدان، فرانسه اگر نه بیشتر اما به اندازه ایتالیا شانس قهرمانی داشت اما تیم ملی این كشور هر قدر در خط دفاعی و درون دروازه از هماهنگی و قدرت برخوردار بود، در خط میانی -با وجود حتی زیدان - و حمله با دشواری های حركتی، تاكتیكی و گروهی روبرو بود كه بخشی از آن را باید و می توان به حساب گزینش دومه نش و به تبع آن دور ماندن بازیكنانی چون ژولی و میكود در تركیب تیم دانست.
● ناكارآمدی لیونی های ملی پوش
دیدار با آرژانتین در چند هفته مانده به بازی با لیتوانی در قالب مسابقات مقدماتی یورو ۲۰۰۸ فرصت مناسبی بود تا دومه نش شاگردانش رادررویارویی با یكی از هماهنگ ترین و موفق ترین تیم های حال حاضر جهان به آزمون بگذارد.نمایان ترین نكته در ارتباط با این بازی به خط دفاع فرانسه برمی گردد. در درون دروازه، كوپه پس از جام جهانی ۲۰۰۶ و خداحافظی بارتز به عنوان نفر اول قرار داشت.
دروازه بان لیون كه در هفته های اخیر و در جریان عملكرد بد تیمش بدون تقصیر نیست، در این دیدار هم متزلزل و با عدم اعتماد ظاهر شد اما مهمترین مسأله به دگرگونی خط دفاعی مربوط می شود. مصدومیت گالاس، بومسونگ و دور افتادن از شرایط مطلوب نزد تورام، باعث شد تا اسكیلاچی و اسكوده درمركز دفاع گماشته شوند.گفتنی است جدا از ناهماهنگی میان مدافعان، سانیول تحت تأثیر بحران موجود در بایرن مونیخ، آن قدر بی انگیزه و پراشتباه ظاهر شد كه دومه نش در نیمه دوم او را با مدافع جوان و آینده دار «كلر» عوض كرد.
در مركز دفاع نیز با وجود اینكه اسكوده، مدافع بسیار موفق سویا كه در لالیگا فصل خوبی را با تیمش سپری می كند عملكرد قابل قبولی داشت اما زوج او با اسكیلاچی از ناآشنایی روحی و تاكتیكی آنها نسبت به هم خبر می داد.در این میان گفتنی است دومه نش كه مكسس را هم در آخرین روزها از دست داده بود،گزینش های دیگری هم برای آزمودن در اختیار داشت به طور مثال می توانست به جای دعوت از فلامینی كه در آرسنال از او به عنوان یك هافبك بیشتر استفاده می شود، می توانست از شیمبوندا دعوت كند تا در این بازی تداركاتی از تركیب های دیگری هم در خط دفاع بهره مند شود.
● خط میانی، پاشنه آشیل
در خط میانی، مالودا و ریبری كه در تفكرات تاكتیكی دومه نش از منظر دفاعی و هجومی نقش اساسی باید داشته باشند در رویارویی با آرژانتنین - به ویژه مالودا- عملكرد خوبی نداشتند و با توجه به بسته بودن راه های نفوذازكناره ها، ارسال های مفید روی دروازه حریف امكان پذیر نشان نمی داد.
ویه را و ماكلله كه اولی فصل درخشانی را در اینتر پشت سر نهاده است، درست مانند تمام بازی هایی كه در دوران دومه نش در كنار هم حضورداشته اند این بار نیز در اجرای وظایف دفاعی و بازیسازی در انجام دومی، ناموفق بودند. در این رهگذر اگر از ماكلله به عنوان یك هافبك دفاعی انتظار بازیسازی نداشته باشیم ویه را به دور از بازی های درخشانش در یووه عملكرد ضعیفی داشت.تعویض مالودا و آمدن گووو، نمی توانست ناكارآمدی خط میانی را جبران كند چرا كه او نیز همراه لیون روزگار خوشی را سپری نمی كند و در ۴۵ دقیقه حضور در تركیب تیم ملی فرانسه ناپیدا و بی اثر نشان داد.
● آینده ترزگه زیر سؤال
در خط حمله ترزگه و آنری مانند ۲ بیگانه، زوج ناموفقی را تشكیل داده بودند ضمن اینكه ذات بازی مهاجم یووه، به گونه ای است كه باید در قالب یك گلزن مادرزاد، به درستی و براساس یك برنامه تاكتیكی دقیق و هماهنگ تغذیه شود كه نمونه روشن آن را در دوران درخشان تیم ملی فرانسه كه در شیوه ۲-۴-۴ و آن خط میانی تمام عیار از یك سو و عملكرد بی بدیل این مهاجم در یووه از سوی دیگر به روشنی مشاهده كرد.
ترزگه از جمله مهاجمانی است - مانند گردمولر مشهور- كه هنر ذاتی او در محوطه پنالتی و نه با پا به توپ شدن و با آن به سوی دروازه حریف تاختن، خودنمایی می كند. برای اثبات این ادعا در كنار عملكرد و آمار گلزنی او در فوتبال دشوار ایتالیا باید گفت كه به طور متوسط در هر ۲ بازی برای تیم ملی فرانسه گل زده است.چگونگی به ثمر رساندن نزدیك به ۴۰ گل با پیراهن تیم ملی فرانسه اگر مورد بررسی قرار بگیرد درمی یابیم كه با چیدمان و تفكرات دومه نش، ترزگه در دوران او موفق نبوده است.
● آرژانتین هماهنگ و در دفاع عالی بود
آرژانتین با جمعی از بهترین های لیگ های اروپایی به ورزشگاه استادوفرانس شهر پاریس آمده بود. حضور بازیكنانی چون آیالا، بوردیسو، كامبیاسو، كرسپو، ساویولا، برادران میلیتو، گاگو، هاینزه و.. باعث شد آرژانتین با هماهنگی قابل قبول روحی و تاكتیكی میزبان را با شكست روبرو سازد. مهمترین نكته درباره بازی آرژانتین به تنها گل دیدار كه توسط ساویولا به ثمر رسید، برنمی گردد بلكه شیوه و نوع كار دفاعی این تیم كه از ابتدا تا پایان، راه نفوذ فرانسه را به ویژه از كناره ها بسته بود مربوط می شود.
از منظر هجومی، آرژانتین با وجود برخورداری از خط میانی كارآمدتر نسبت به حریف و حضور مهاجمان موفق لیگ های اروپایی كار شایانی از خود نشان نداد اما از نظر دفاعی یكی از كامل ترین و بهترین عملكردهای تیمی را در چند سال گذشته در ورزشگاه استادوفرانس از آرژانتین دیده شد، به ویژه در نیمه دوم كه تمام تلاش های فرانسه و تعویض های هجومی دومه نش بی حاصل و بدون نتیجه نشان داد.
شكست یك بر صفر در این بازی تداركاتی با انتقادهای فراوان و كوبنده ای از سوی كارشناسان و طرفداران فوتبال فرانسه، روبرو نشده است. آنها بر این باور بودند با توجه به قدرتمندی حریف آمریكای جنوبی و ترمیم خط دفاع، در فرصت مانده تا دیدار با لیتوانی در راه یورو ۲۰۰۸ دومه نش می تواند ناكارآمدی خط میانی و به تبع آن مشكل گلزنی شاگردانش را برطرف سازد.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست