دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
روز شمار سیاسی ۱۳۸۵
▪ یک فروردین
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال نو، سال ۱۳۸۵ را به نام مبارک پیامبراعظم حضرتمحمد مصطفی(ص)نامگذاری کردند.به مناسبت برگزاری دویستمین سالگرد تولد بنیتو خوارس، قهرمان ملی و پرچمدار استقلال مکزیک در اواخر قرن ۱۸ میلادی، تندیس خوارس به سفیر جمهوری اسلامی ایران در مکزیک اهدا شد.
▪ ۴فروردین
رئیس جمهوری دکتر محمود احمدی نژاد در پیامی به “الکساند گریگورویچ لوکاشنکو” انتخاب مجدد وی را به عنوان رئیس جمهوری بلاروس تبریک گفت.
▪ ۶ فروردین
رئیس جمهوری در پیامهای جداگانه به رئیس جمهوری و نخست وزیر بنگلادش فرارسیدن سالگرد استقلال این کشور را تبریک گفت.هیاتی از وزارت کشور به منظورشرکت درنشست کارشناسی سومین اجلا س وزیران کشور دولتهای همسایه عراق به عربستان سعودی سفر کردند.
▪ ۷ فروردین
”کارلوس مانوئل پاسو تورادو” وزیر حمل و نقل کوبا در تهران با “منوچهر متکی” وزیر امور خارجه دیدار و گفت و گو کرد.
▪ ۹ فروردین
نمایندگان پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سرانجام نهم فروردین در مورد متن بیانیه درباره برنامه هسته ای ایران توافق کردند که مورد تایید دیگر اعضا نیز قرار گرفت.این بیانیه در جنجالی ترین مفاد خود فرصت ۳۰ روزه برای تعلیق فعالیت های غنی سازی ایران تعیین کرده بود.
▪ ۱۱فروردین
آغاز رزمایش بزرگ پیامبر اکرم(ص)در آب های جنوبی کشور .
▪ ۱۴ فروردین
علی اصغر سلطانیه، استراتژی جمهوری اسلامی پس از صدور بیانیه شورای امنیت را همکاری گسترده با آژانس انرژی اتمی و بازرسان آژانس اعلام کرد.
▪ ۱۵ فروردین
نیروی دریایی سپاه پاسداران در ادامه رزمایش سپاهیان پیامبراعظم امروز موشک کروزبرد بلند با سیکر بومی را آزمایش کرد که موفقیت آمیز بود.
▪ ۱۶ فروردین
متخصصان کشورمان موفق شدند موشکی را آزمایش کنند که دیگر برای اصابت دقیق به هدف، نیازی به سیستم مهم “او تی اچ تی” ندارد.
▪ ۱۸ فروردین
مذاکره ایران وآمریکابه زمان تشکیل دولت عراق موکول شد.
▪ ۲۰ فروردین
دیدار یک روزه لاریجانی از قطر برای مذاکره با مقامات این کشور.
▪ ۲۱ فروردین
جمهوری اسلامی ایران به عنوان نخستین کشور جهان به تکنولوژی جوش هسته ای “Tocomak” دست یافت. رئیس جمهوری در دومین سفر استانی سال جاری خود همراه با اعضای هیات دولت وارد مشهد شد.
▪ ۲۲ فروردین
محمود احمدی نژاد در اجتماع بزرگ بلند پایگان ایرانی و خارجی در مشهد حضور یافت و خبر دستیابی ایران به قدرت غنی سازی در مقیاس آزمایشگاهی را اعلام کرد.
▪ ۲۳ فروردین
سفر هاشمی رفسنجانی به سوریه به منظور دیدار چهار روزه با مقامات این کشور.
▪ ۲۵ فروردین
رهبر معظم انقلاب در مراسم گشایش سومین کنفرانس بین المللی قدس در تهران :فلسطین کانون دوران بیداری اسلامی است.
▪ ۲۷ فروردین
پاپ در پیام خود به مناسبت عید پاک از رهبران جهان خواست تا راه حلی آبرومند انه برای رفع بحران هسته ای ایران بیابند.
▪ ۲۸ فروردین
علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی به نشست گروه ۵+۱ توصیه کرد از تکرار اشتباه بپرهیزد و فضایی ایجاد کند که باب مذاکرات سازنده آغاز شود.
▪ ۲۹ فروردین
نشست گروه ۵+۱ دیروز در مسکو و پشت درهای بسته به بحث و تبادل نظر درباره موضوع هسته ای ایران پرداخت.
▪ ۳۰ فروردین
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران به دعوت رسمی ژنرال “صفرابی اف” همتای آذری خود، به باکو پایتخت آذربایجان سفر کرد.
▪ ۳۱ فروردین
جواد وعیدی”معاون امنیت بین الملل شورایعالی امنیت ملی ایران از مسکو جهت برخی مذاکرات عازم ”وین”شد.
▪ ۲ اردیبهشت
به پیشنهاد وزیر امور خارجه و تصویب رئیس جمهوری حسن کاظمی قمی به سمت سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق (بغداد) منصوب شد.
▪ ۳ اردیبهشت
دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در سفر به بحرین با پادشاه این کشور در منامه دیدار و گفت وگو کردند.
▪ ۴ اردیبهشت
عمر البشیر رئیس جمهوری پهناورترین کشور قاره آفریقا وارد تهران شدوبا احمدی نژاد دیدار وگفتگو کرد.کنفرانس بین المللی تحولات عراق و چشم انداز امنیت منطقه ای با حضور اندیشمندان، پژوهشگران، سفرای خارجی مقیم تهران و شخصیت های سیاسی کشورهای منطقه، اروپا و آمریکا در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت برگزار شد.
▪ ۵ اردیبهشت
رهبرمعظم انقلاب اسلامی دردیداررئیس جمهورسودان:مساله اصلی جهان اسلام فلسطین است.
▪ ۶ اردیبهشت
”علاء الدین بروجردی” رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در لندن گفت: اگر آژانس بین المللی انرژی اتمی به دور از فشارهای آمریکا عمل کند، بخش قابل توجهی از گزارش “محمد البرادعی” مدیرکل آن به شورای امنیت سازمان ملل، درباره همکاری های ایران خواهد بود.
رئیس جمهوری آذربایجان در شورای روابط خارجی آمریکا گفت:آذربایجان در هیچ نوع عملیات احتمالی علیه ایران شرکت نمی کند.پرویز داوودی در دیدار نورلان ارمکبایف، فرستاده مشاور رئیس جمهوری قزاقستان، عضویت ایران و قزاقستان در اکو را از نمونه های خوب همکاری دو کشور برشمرد.
▪ ۸ اردیبهشت
وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه اش درباره تروریسم، بدون ارائه هیچ مدرکی ادعا کرد که ایران فعال ترین حامی تروریسم است.
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش خود را در خصوص عملکرد یک ماهه برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران به سی و پنج عضو شورای حکام آژانس اتمی و اعضای شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد.البرادعی در گزارش خود به همکاری ایران با بازرسان آژانس اشاره کرد.
▪ ۹ اردیبهشت
رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به گزارش محمد البرادعی پافشاری و قاطعیت ایران در ادامه فعالیتهای صلح آمیز هسته ای و تسلیم نشدن در مقابل خواسته های غرب را غیر قابل قبول دانست.
▪ ۱۰ اردیبهشت
ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با انتشار بیانیه ای دهم اردیبهشت ماه، روز ملی خلیج فارس را گرامی داشت.
▪ ۱۱ اردیبهشت
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار “شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی” امیر قطر، بر لزوم ارتباط و همکاری بیش از پیش کشورهای اسلامیتاکید کرد. فیدل کاسترو، درنشستی با حضور روسای جمهوری ونزوئلا و بولیوی افزود: مردم ایران واقعا قهرمان هستند.
▪ ۱۲ اردیبهشت
کشورهای اتمی و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به همراه آلمان نخستین نشست هماهنگی خود پس از ارائه گزارش البرادعی و پایان مهلت یک ماهه شورای امنیت به ایران را برگزار کردند که هدف اصلی آن تهیه پیش نویس قطعنامه ای در مورد ایران برای نشست شورای امنیت بود. آمریکا اعلام کرد که انتظار دارد شورای امنیت یک قطعنامه محدود کننده را مورد تصویب قرار دهد و از ایران بخواهد تمام فعالیت های مربوط به غنی سازی را تا پایان ماه جاری متوقف نماید.
▪ ۱۳ اردیبهشت
دامه اختلاف اعضای گروه ۵+۱ برسرپرونده هسته ای ایران شام هسته ای پاریس بی سرانجام ماند.
▪ ۱۴ اردیبهشت
همایش سه روزه دستاوردهای صلح جویانه هسته ای جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه قم با صدور قطعنامهای به کار خود پایان داد.
▪ ۱۵ اردیبهشت
اعضای شورای امنیت سازمان ملل دور دیگری از مذاکرات درباره برنامه هسته ای ایران در مقر سازمان درنیویورک را برگزار کردند.
▪ ۱۶ اردیبهشت
عمرو موسی دبیر کل اتحادیه عرب در دیدار با رئیس هیات دیپلماتیک ایران در قاهره آخرین تحولات مربوطبه پرونده هسته ای ایران را مورد بررسی قرار داد.سخنگوی جامعه روحانیت مبارز: رقابت اصلی در انتخابات خبرگان میان ۴ تشکل روحانی خواهد بود.
▪ ۱۷ اردیبهشت
نمایندگان لایحه دیوان عدالت اداری را که از شورای نگهبان قانون اساسی بازگردانده شده بود بررسی و در نهایت آن را از دستور کارخارج کردند.
▪ ۱۸ اردیبهشت
نامه رئیس جمهوری ایران را وزیر امور خارجه به سفیر سوئیس در تهران تحویل داد. مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ، درباره عملکرد سوء “ماموران پوششی” سفارت آلمان در ایران هشدار داد.
▪ ۱۹ اردیبهشت
سیزدهمین نشست استانی هیات دولت در خراسان شمالی برگزار شد.
▪ ۲۰ اردیبهشت
فرمانده کل سپاه ، از سازماندهی نیروهای زمینی سپاه با حمایت نیروی هوایی برای واکنش سریع در مقابل هرگونه حادثه طبیعی و تهدید احتمالی نظامی خبر داد.
▪ ۲۲ اردیبهشت
دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران برای شرکت در پنجمین اجلاس سران “دی-هشت” واردجزیره بالی در اندونزی محل برگزاری این نشست شد. نشست دی- هشت با شرکت سران و مقامات ارشد ایران، اندونزی، بنگلادش، ترکیه، مالزی، پاکستان، نیجریهو مصر آغاز به کار کردند.
▪ ۲۳ اردیبهشت
اتحادیه اروپا اعلام کرد در صورت دسترسی بازرسان آژانس اتمی به مراکز هسته ای ایران، اتحادیه اروپا حاضر است به ایران جهت توسعه برنامه اتمی غیرنظامی خود کمک کند.
▪ ۲۴ اردیبهشت
لاوروف در اجلاس نیویورک تهدید کرد از حق وتوی خود در شورای امنیت استفاده خواهد کرد تا قطعنامه پیش نویس شده از سوی انگلیس، فرانسه و آمریکا برضد ایران تصویب نشود.
سفیر ایران در بغداد:مذاکراه ایران وآمریکا دربارهء عراق منتفی است.
▪ ۲۵ اردیبهشت
وزیران امور خارجه۲۵کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسل برای تهیه فهرست نهایی پیشنهادهای خود به ایران گرد هم آمدند. هوگو چاوز:اقدام نظامی آمریکا علیه ایران بهای نفت را به بشکه ای بالای ۱۰۰ دلار می رساند.
▪ ۲۶ اردیبهشت
در دیدار سفیر جدید ترکیه با هاشمی رفسنجانی مطرح شد:نگرانی مشترک تهران و آنکارا درباره امنیت منطقه است. یریک اوتیم بایف”سفیر جدید قزاقستان در تهران رونوشت استوارنامه خود را به وزیر امورخارجه تسلیم کرد.
▪ ۲۷ اردیبهشت
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ، با “عبدالله دوم” ، پادشاه اردن، در امان دیدار و گفت وگو کرد.
▪ ۲۸ اردیبهشت
رزمایش “بیت المقدس ۱۸” با نام مقدس پیامبر اعظم (ص) طی یک هفته از۲۲ تا۲۸ اردیبهشت در استان فارس با موفقیت به اجرا درآمد. منوچهر متکی در سفر یک روزه به دمشق با بشار اسد رئیس جمهوری و مقامات بلندپایه سوری دیدار و گفت وگو کرد .
▪ ۳۰ اردیبهشت
شیخ “صباح الاحمد الجابر الصباح “ امیر کویت در دیدار وزیر خارجه ایران گفت: ایران یک محور مرکزی و بزرگ درمنطقه است و این محور همواره باحکمت و درایت مسائل را تعقیب می کند.
▪ ۳۱ اردیبهشت
سفیر آمریکا در عراق اعلام کرد با توجه به تشکیل دولت بغداد، آمادگی دارد با ایرانی ها درباره روابط شان با عراق گفت وگو کند. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه “غرب درباره پرونده هسته ای ایران دچار هذیان گویی شده است”.
▪ اول خرداد
ریاست دوره ای شورای سران جامعه همسود که تا پیش ازاین برعهده روسیه بود به قزاقستان محول شد.صدراعظم آلمان خانم مرکل برای گفت وگو با مقامات چین درباره مناسبات دوجانبه و دیگر مسائل مورد علاقه دو کشور ،سفر دو روزهء خود را به پکن آغاز کرد. دبیرکل سازمان عفو بین الملل اعلام کرد: کشورهای قدرتمند بهبود وضع حقوق بشر را با فریبکاری خود ازبین برده اند.
▪ ۲ خرداد
دو جنگنده اف-۱۶ یونانی و ترکیه ای در اثر برخورد با یکدیگر در دریای اژه سقوط کردند. گزارشگر ویژه امور بهداشتی شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد “وضعیت وخیم انسانی” در نوار غزه هشدار داد.نشست سه جانبه سران مصر، رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین در شرم الشیخ برگزار شد.
▪ ۳ خرداد
با صدور بیانیه ای آیت الله سیستانی از مخالفان عراقی خواست به جای خشونت گفت وگو را برگزینند.سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل فاش کرد، همتای آمریکایی اش جاسوس اسرائیل در این سازمان است.خونین شهر قهرمان در جشن بیست و نهمین سالگرد آزادی غرورآفرین، میزبان مقدم ریاست جمهوری شد.
▪ ۵ خرداد
بوش و بلر در کاخ سفید بر ادامه اشغال عراق تاکید کردند.وزیر امور خارجه کشور منوچهر متکی با نوری المالکی نخست وزیر جدید عراق دیدار و گفت وگو کرد.
▪ ۶ خرداد
۲۱ گروه فلسطینی با شرکت در نشست دو روزه “گفت وگوی ملی” در شهرهای غزه و رام الله، بر حفظ وحدت میان فلسطینی ها و مخالفت با محاصره مردم و دولت فلسطین تاکید کردند. طراح شنود مکالمات تلفنی در آمریکا رئیس “سیا” شد. ایران و افغانستان ۷ موافقت نامه همکاری امضا می کنند.
▪ ۷ خرداد
اجلاس وزیران خارجه غیرمتعهدها، به مدت دو روز در “پوتراجایا” پایتخت اداری مالزی برگزار شد.
رهبر معظم انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس : خاورمیانه بزرگ با محوریت ایران شکل می گیرد.
▪ ۸ خرداد
اعتراض گسترده مردم اوکراین، ناو جنگی آمریکا را از سواحل دریای سیاه فراری داد. هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و اعضای دولت در نشستی مشترک، بر تقویت روابط، تعامل و وحدت و همدلی بیشتر میان قوای مقننه و مجریه تاکید کردند.
▪ ۹ خرداد
بشاراسد برای مقابله با تجاوز احتمالی دشمن به ارتش آماده باش داد.درخواست نوری مالکی کشورهای عربی به حمایت از گروه های تروریستی در عراق پایان دهند.فراکسیون اکثریت مجلس شورای اسلامی بار دیگر دکتر غلامعلی حدادعادل را به عنوان ریاست مجلس برگزید.▪ ۱۰ خرداد
آمریکا پیش نویس قطعنامه جدیدی را برای ترسیم خطوط مرزی میان سوریه و لبنان تحت نظارت سازمان مللتهیه کرده است. پیام رسمی واشنگتن:ایران غنی سازی اورانیوم را به حال تعلیق درآورد و در عوض به اعضای گروه ۱+۵ برای مذاکره درباره برنامه هسته ای اش بپیوندد.
۱۱۶کشور جهان در بیانیه مهمی در پایان نشست دو روزهء غیرمتعهدها با حمایت قاطع از حق قانونیجمهوری اسلامی ایران د رعرصه فعالیت فناوری هسته ای در چارچوب “ان پی تی” اعلام کردند.
▪ ۱۵ خرداد
خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای تسلیم پیشنهادهای “گروه۶” به مقامات ایرانی وارد تهران شد.
▪ ۱۸ خرداد
لاریجانی با ابوبکر القربی وزیر امور خارجه یمن دیدار و گفت وگو کرد.
▪ ۱۹ خرداد
دکتر علی لاریجانی با علی عبدالله صالح رئیس جمهور یمن دیدار و گفتگو کرد. وزیران دفاع ۲۶ کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکید کردند که افغانستان همچنان در اولویت برنامه های این سازمان قرار دارد.اجلاس دو روزه وزیران دارایی گروه ۸ در سن پترزبورگ.
▪ ۲۱ خرداد
فشارهای مردمی، آمریکا را وادار به خروج نیروهای خود از جنوب اوکراین کرد. انتخابات هیئت رئیسه ۷ کمیسیون مجلس شورای اسلامی برگزار شد و روسا، نواب رئیس، مخبر و منشیان آنها انتخاب شدند.
▪ ۲ تیر
متکی در اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل:آزادی بیان نباید بهانه و سکویی برای توهین به مقدسات باشد.سران مصر، سودان و لیبی درباره بحران دارفور تشکیل جلسه دادند.
▪ ۳تیر
وزیر امور خارجه با همتای آلمانی خود در یک مهمانسرای دولتی برلین در شهر “داهلم” دیدار و وارد مذاکره شد.
▪ ۴ تیر
وزیر امور خارجه ترکیه در کنفرانس خبری مشترک با متکی:ایران با خونسردی پیشنهاد کشورهای ۱+۵ را بررسی می کند.حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی دکتر کمال خرازی را به ریاست شورای راهبردی روابط خارجی منصوب کردند.
▪ ۶ تیر
بشار اسد،رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با روزنامه الحیات: نقش آفرینی ایران برای ثبات منطقه کاملا ضروری است.عبدالله واد رئیس جمهوری سنگال برای دیدار رسمی سه روزه از تهران در صدر هیاتی بلندپایه از مقام هایاین کشور وارد تهران شد. ابراهیم جعفری رئیس حزب الدعوه و نخست وزیر سابق عراق در سفری غیررسمی و به منظور دیدار با مقامات کشورمان وارد تهران شد.حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی طی حکمی حجت الاسلام محمدعلی نظام زاده را به سمت نمایندگی خود برای ارتباط با دانشجویان ایرانی و انجمن دانشجویی در مناطق آسیا و اقیانوسیه منصوب فرمودند.
▪ ۹ تیر
صهیونیست ها ۱۰ وزیر و ۳۰ نماینده مجلس فلسطین را گروگان گرفتند.روسیه یک موشک قاره پیما از نوع “آر.اس.ام-۵۴” را با موفقیت آزمایش کرد.هفتمین اجلاس سران اتحادیه آفریقا با حضور احمدی نژاد در “بانجول” پایتخت گامبیا باحضور سران ۵۳ کشور آفریقایی آغاز به کار کرد.
ایران خواستار واکنش شورای امنیت به جنایت اسرائیل شد. با تصویب مجلس معاونت پرورشی و تربیت بدنی در وزارت آموزش و پرورش احیا شد.
▪ ۱۰ تیر
فنلاند برای دومین بار ریاست اتحادیه اروپا را برعهده گرفت. ۵۳ رهبر آفریقایی دیروز به عنوان سران اتحادیه آفریقا نشست دو روزه خود را در گامبیا به منظور حل بحران این قاره آغاز کردند.
▪ ۱۱ تیر
موافقت دولت آلمان با فروش زیردریایی و نفربر به رژیم صهیونیستی. سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به جنایات سبعانه رژیم صهیونیستی در غزه تاکید کرد: تل آویو خودش در آتشی که برپا کرده خواهد سوخت. احمدی نژاد در جمع سران ۵۳ کشور اتحادیه آفریقا:صدای شکستن شیشه عمر قدرت های بزرگ به گوش می رسد.
▪ ۱۲ تیر
اعلام آمادگی کره شمالی برای مقابله با حمله احتمالی هسته ای آمریکا. سخنگوی دولت: نرخ تورم نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش یافته است.
▪ ۱۳ تیر
نخست وزیرعراق ازکشورهای عربی خواست که این کشور را برای مهار بحران کنونی و بازگشت به امنیت و سازندگی یاری کنند.
▪ ۱۴ تیر
رئیس جمهور در دیدار رئیس مجلس عراق : با اتحاد جهان اسلام، طمع ورزی دشمنان از بین می رود .
▪ ۱۶ تیر
مخالفت روسیه و چین با تحریم کره شمالی موشک دیگری آماده پرتاب شد.مذاکرات نمایندگان اتحادیه آفریقا، اروپا و عرب با مسئولان محاکم اسلامی سومالی با شکست مواجه شد.
▪ ۱۷ تیر
نهمین اجلاس وزرای خارجه کشورهای همسایه عراق در تهران برگزار شد.برنده جایزه صلح نوبل به نخست وزیری تیمور شرقی انتخاب شد. دکتر علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با نخست وزیر و وزیر خارجه اسپانیا دیدار و گفتگو کرد.
▪ ۱۸ تیر
هند یک موشک بالستیک با توانایی هسته ای را آزمایش کرد۲۱۰ نماینده مجلس ،جهان اسلام را به اقدام عملی علیه اسرائیل فراخواندند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استقبال از ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی توسط رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: برای اجرای این سیاست ها باید بسترهای مناسب قانونی و اجرایی فراهم شود.
▪ ۱۹ تیر
رئیس جمهوری اسلامی ایران سفر چند روزه خود به آذربایجان شرقی را آغاز کرد. توافقنامه همکاری هسته ای واشنگتن و آنکارا به تصویب دولت ترکیه رسید.
▪ ۲۰ تیر
سازمان کنفرانس اسلامی با سازمان ملل برای بررسی مسائل سیاسی و توسعه ای مورد علاقه دو طرف امروز در پایتخت مغرب تشکیل جلسه دادند. سخنگوی وزارت امور خارجه به اروپایی ها توصیه کرد برای تسریع در پاسخگویی ایران به پیشنهادات، هر چه سریع تر ابهامات موجود را در این زمینه رفع کنند.
▪ ۲۱ تیر
ناتو مسئولیت فرماندهی نیروهای خارجی را در افغانستان برعهده گرفت. فاروق الشرع، معاون رئیس جمهور سوریه با علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در دمشق درباره تحولات منطقه ای و بین المللی،دیدار و گفتگو کرد.نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیدگی به لایحه مالیات بر ارزش افزوده را به کمیسیون اقتصادی واگذار کردند.
▪ ۲۳ تیر
کره شمالی از پیشنهاد واشنگتن برای پیوستن کره جنوبی به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به شدت انتقاد کرد.
▪ ۲۴ تیر
سی و دومین اجلاس سران “گروه ۸” به صورت سه روز در”سن پترزبورگ” روسیه برگزار شد.
احمدی نژاد در گفت وگوی تلفنی با بشاراسد: حمله اسرائیل به سوریه پاسخ کوبنده ای خواهد داشت.
▪ ۳۰ تیر
اولین جلسه تخصصی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری با عنوان “فرصت ها و محدودیت های دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در عراق” برگزار شد.
▪ ۳۱ تیر
وزارت خارجه چین با ارسال یادداشت اعتراضی در مخالفت خود با فروش ۶۶ فروند جنگنده “اف۱۶” به تایوان، به واشنگتن رسما هشدار داد.اجلاس غیررسمی سران کشورهای عضو “جامعه همسود” با هدف بررسی اصلاحات این جامعه، روابط متقابل و مسائل منطقه ای درکاخ کرملین مسکو برگزار شد.
▪ ۱ مرداد
دومین میزگرد تخصصی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری با محوریت لبنان و فلسطین تحت عنوان “تبیین استراتژی ضدجنگ روانی علیه مقاومت اسلامی” برگزار شد.نیروهای اتیوپیایی برای حمایت از دولت موقت سومالی، دومین شهر این کشور را به تصرف خود در آوردند. در جلسه مجلس، نمایندگان به تشکیل کمیسیون ویژه بررسی الزامات اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴قانون اساسی رای مثبت دادند.
▪ ۲ مرداد
هند یک موشک زمین به هوای پیشرفته(تریشون) آزمایش کرد. رئیس جمهور کشورمان درصدر یک هیئت بلندپایه سیاسی، اقتصادی در فرودگاه بین المللی “ترکمن باشی کبیر” عشق آباد مورد استقبال رئیس مجلس، وزیر امور خارجه و مقامات مسئول دولت و مجلس ترکمنستان قرار گرفت.
▪ ۳ مرداد
اولین مذاکرات مستقیم مسئولان بلند پایه صرب و آلبانیایی تبار پیرامون وضعیت نهایی کوزوو در “وین” به شکست انجامید. پس از افتتاح پایانه مرزی ترکمنستان احمدی نژاد وارد دوشنبه شد.
معلمان تهران در تجمع اعتراض آمیز در میدان فلسطین برای حضور در کنار حزب الله لبنان که در خط مقدم مبارزه با استکبار است اعلام آمادگی کردند. نشست علمی و پژوهشی بررسی آخرین تحولات لبنان با حضور کارشناسان مختلف در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد.
▪ ۴ مرداد
مجلس شورای اسلامی در مصوبه ای مهم مقرر کرد انتخابات امسال مجلس خبرگان رهبری و شوراهای شهر و روستا همزمان برگزار شود.
▪ ۶ مرداد
مجلس نمایندگان آمریکا معاهده هسته ای مناقشه برانگیز هند و آمریکا را تصویب کرد. نمازگزاران جمعه تهران پس از اقامه نمازجمعه همگام با مردم سراسر کشور اقدام به برپایی راهپیمایی حمایت آمیز از مقاومت حزب الله لبنان کردند. با صدور بیانیه ای گروه ۵ در مالزی خواستار فشار سازمان ملل به اسرائیل برای پذیرش آتش بس شد.
▪ ۷ مرداد
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلادیدار و گفتگو کرد.
▪ ۸ مرداد
رئیس شورای روابط خارجی آمریکا از مسئولان این کشور خواست برای حل بحران لبنان از ایران کمک بگیرند.
▪ ۹ مرداد
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به جای آمریکا فرماندهی عملیات امنیتی در جنوب افغانستان را رسما برعهده گرفت. وزیر امور خارجه فرانسه در نشست خبری در بیروت پایتخت لبنان، جمهوری اسلامی ایران را عامل ثبات منطقه خاورمیانه خواند.
▪ ۱۰ مرداد
کاسترو قدرت را موقتا به برادرش رائول سپرد. وزیر امور خارجه کشورمان به بیروت سفر کرد و با رئیس جمهور، رئیس مجلس، نخست وزیر و همتای لبنانی خود دیدار و گفتگو کرد.
▪ ۱۱مرداد
پیام مهم حضرت آیت الله خامنه ای به جهان اسلام درباره وقایع لبنان و فلسطین. هیئت دولت در پایان هفدهمین سفر استانی به خراسان شمالی، ۵۰ مصوبه را برای توسعه، عمران و آبادانی خراسان شمالی به تصویب رساند.
▪ ۱۲ مرداد
شانزده کشور در نشست اضطراری سازمان کنفرانس اسلامی در مالزی شرکت می کنند تا اوضاع لبنان را مورد بررسی قرار دهند.
▪ ۱۵ مرداد
نخست وزیر جمهوری سنگال در راس هیاتی سیاسی و اقتصادی برای دیداری دو روزه وارد تهران شد.
▪ ۱۸ مرداد
هوگو چاوز” رئیس جمهور ونزوئلا، رئیس پارلمان این کشور را به سمت وزیر خارجه منصوب کرد.
قطار سریع السیر تهران- زنجان- میانه، همزمان با سالروز میلاد امیرمومنان علی(ع) راه اندازی شد.
▪ ۲۰ مرداد
شورای امنیت سازمان ملل به یاری اسرائیل شکست خورده و تحقیرشده برخاست و با صدور قطعنامه ای به جنگ سی وسه روزه پایان داد.
▪ ۲۱ مرداد
وزارت کشور خواستار تعویق ۲۸ روزه در برگزاری انتخابات چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری و شورای شهر شد.
▪ ۲۴ مرداد
همایش استانی “خبرگان رهبری” در آذربایجان شرقی در تالار وحدت دانشگاه تبریز، آغاز شد.
مجلس شورای اسلامی به بانک مرکزی اجازه داد به منظور کنترل نقدینگی مبلغ ۲۰هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر نماید. شروع ثبت نام نامزدهای شورای شهرها و روستاها.
▪ ۲۵ مرداد
با رای نمایندگان مجلس، طرح تنظیم مقررات قراردادهای موقت کار به مدت شش ماه مسکوت ماند تا دولت لایحه جامعی ارائه کند. برای نخستین بار در کشور وزارت دفاع موفق به عکسبرداری هوایی به روش دیجیتال شد.
▪ ۲۶ مرداد
هجدهمین جلسه استانی هیئت دولت با تصویب ۵۰ مصوبه و اختصاص ۳۰۰ میلیون دلار تسهیلات برای توسعه استان اردبیل برگزار شد.
▪ ۲۸ مرداد
نخستین مرحله رزمایش بزرگ ضربت ذوالفقار با رمز مقدس “یارسول الله(ص)“ و اجرای عملیات تازش در سیستان و بلوچستان و همزمان در چهار قرارگاه شمال شرق، شمالغرب، غرب و جنوب کشور آغاز شد.
▪ ۲۹ مرداد
دومین مرحله رزمایش بزرگ “ضربت ذوالفقار” با پرتاب موشکهای زمین به زمین انجام شد.هاشمی رفسنجانی در افتتاحیه نوزدهمین کنفرانس وحدت اسلامی.
▪ ۳۱ مرداد
فرستاده ویژه آمریکا با هدف تحکیم روابط با جمهوری آذربایجان با مقامات این کشور دیدار و گفت وگو کرد. عملیات نیروهای اشغالگر ناتو در ولایت هلمند، واقع در جنوب افغانستان، حداقل ۹ افغانی کشته شدند. پاسخ جمهوری اسلامی ایران به بسته پیشنهادی کشورهای ۱+۵ در تهران به نمایندگان این کشورها ارائه شد.
▪ ۱ شهریور
شورای امنیت سازمان ملل هفته آینده درباره اعزام نیروهای حافظ صلح این سازمان به دارفور و مخالفت سودان با این امر تشکیل جلسه می دهد.رژیم صهیونیستی قرارداد خرید دو زیردریایی اتمی از آلمان را امضا کرد.
▪ ۳ شهریور
در رزمایش ضربت ذوالفقار در خراسان رضوی قدرت توان رزمی و آمادگی نیروهای نظامی در شمال شرق کشور به اثبات رسید.
▪ ۴ شهریور
آغاز مرحله دریایی رزمایش ضربت ذوالفقار در آب های خلیج فارس و دریای عمان.
▪ ۵ شهریور
مجلس شورای اسلامی لایحه جامع خدمات رسانی به ایثارگران را تصویب کرد. آزمایش موشک فوق مدرن ثاقب در رزمایش ضربت ذوالفقار.
▪ ۶ شهریور
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و وزیر دفاع ملی جمهوری ا سلامی افغانستان بیانیه ای مشترک صادر کردند.
▪ ۷ شهریور
شانزدهمین اجلاس رسمی دوره سوم مجلس خبرگان رهبری در تهران آغاز به کار کرد.▪ ۱۱ شهریور
دکتر علی لاریجانی در پایان دیدار یک و نیم ساعته خود با “کوفی عنان” دبیرکل سازمان ملل متحد از سفر وی به تهران تشکر کرد.
▪ ۱۲ شهریور
دکتر “محمود احمدی نژاد” رئیس جمهور و “کوفی عنان” دبیرکل سازمان ملل در یک نشست یک و نیم ساعته پشت درهای بسته مسائل مهم جهانی و بین المللی به ویژه آخرین تحولات خاورمیانه، آتش بس در لبنان، حضور اشغالگران آمریکایی در عراق و بالاخره موضوع هسته ای کشورمان و راه های برون رفت از اوضاع بحرانی منطقه را مورد بررسی قرار دادند.
▪ ۱۵ شهریور
علی لاریجانی مسئول پرونده هسته ای ایران و خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا - که نماینده گروه ۱+۵ برای انجام گفت و گوهای هسته ای با ایران محسوب می شود- در وین دیدار کردند. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خبر داد: آزمایش بمب دو هزار پوندی ساخت داخل در رزمایش ضربت ذوالفقار.
▪ ۱۸ شهریور
رزمایش هوایی بزرگ ضربت ذوالفقار با انجام آزمایش و پرتاب موفقیت آمیز بمب ۲ هزار پوندی هدایت شونده قاصد در منطقه عمومی تبریز پایان یافت.
▪ ۱۹ شهریور
نمایندگان قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان قراردادی در زمینه ایجاد محدوده ای عاری از سلاح هسته ای را در آسیای مرکزی امضا کردند.
▪ ۲۰ شهریور
سران ۲۵ کشور اروپایی و ۱۳ کشور آسیایی در “هلسینکی” گردهم آمدند تا در یک نشست دو روزه به بررسی مسائل جهانی و روابط دو قاره بپردازند. شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین تشکیل جلسه دادند. ژاپن برای جاسوسی از کره شمالی پرتاب کرد. مذاکرات کارشناسان کشورهای عضو “جنبش عدم تعهد” در پایتخت کوبا آغاز شد.
▪ ۲۲ شهریور
رئیس جمهور برای دیدار رسمی از کشورهای سنگال، کوبا و ونزوئلا و همچنین شرکت در شصت ویکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، عازم این کشورها شد.
▪ ۲۴ شهریور
در پی مخالفت آمریکا با صدور روادید برای وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی ایران در نامه ای خطاب به کوفی عنان دبیر کل سازمان ملل متحد، مراتب اعتراض کشورمان رابه این اقدام دولت آمریکا اعلام کرد.
▪ ۲۹ شهریور
اجلاس ۶۱ مجمع عمومی سازمان ملل متحد با حضور مسئولان ارشد کشورها در نیویورک برگزار شد. با تایید رئیس جمهور، دکتر نظر آهاری به سمت سفیر کشورمان در هلسینکی منصوب شد.
▪ ۳۰ شهریور
در پی اقدام غیرقانونی کشور ترکیه مبنی بر عدم اجازه عبور هواپیمای ایران و توقف آن در فرودگاه استانبول سفیر کشور ترکیه در تهران به وزارت امور خارجه احضار شد.
▪ ۳۱شهریور
رئیس جمهور پس از یک سفر ۱۰ روزه رسمی به چهارکشور آفریقایی و آمریکایی و اعلام مواضع شفاف و قاطع جمهوری اسلامی ایران در مسائل مختلف بین المللی بویژه فعالیت صلح آمیز هسته ای کشورمان واردتهران شد.
▪ ۱ مهر
روسای کشورهای فرانسه، آلمان و روسیه بر لزوم حل مسئله هسته ای ایران از راه گفت وگو تاکید کردند.زنگ آغاز سال تحصیلی ۸۶-۸۵ توسط رئیس جمهور که پرسش مهر امسال را به مهرورزی اختصاص داد، نواخته شد.در هفته دفاع مقدس، مراحل سیستم هشداردهنده پدافند هوایی با حضور سرتیپ مصطفی محمدنجار، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دانشگاه مالک اشتر به بهره برداری رسید.
▪ ۳ مهر
پاپ بندیکت شانزدهم با سفیران کشورهای اسلامی در واتیکان دیدار کرد. وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی در نیویورک و در حاشیه شصت و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، نشست هماهنگی سالیانه خود را برگزار کردند.چهاردهمین نمایشگاه بین المللی قرآن گشایش یافت.
▪ ۵ مهر
مقامات ایرانی و روس پس از چند دور مذاکره در سطوح عالی و کارشناسی بالاخره درباره زمان نهایی راه اندازی نیروگاه بوشهر به توافق رسیدند.
▪ ۷مهر
رئیس جمهوری کشورمان در پیام های جداگانه ای به رئیس جمهوری یمن و نخست وزیر جدید ژاپن تبریک گفت.
▪ ۸ مهر
دومین گوسفند شبیه سازی شده در ایران از طریق عمل سزارین در پایگاه تحقیقاتی اصفهان پژوهشکده “رویان” جهاد دانشگاهی به دنیا آمد.
▪ ۹ مهر
حاکمان نظامی تایلند رئیس سابق ستاد ارتش را به عنوان نخست وزیر جدید خود برگزیدند.
انتخابات ریاست جمهوری در برزیل آغاز شد. احمدی نژاد در دیدار سفیر جدید اتریش: ایران علاقه مند به گسترش روابط با کشورهای مستقل اروپایی است.
▪ ۱۰ مهر
رئیس جمهوری سودان درخواست اروپا را برای استقرار نیروهای بین المللی در استان آشوب زده دارفور رد کرد.
▪ ۱۱ مهر
وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به همراه همتایان مصری و اردنی خود با کاندولیزا رایس در قاهره آخرین تحولات خاورمیانه را مورد بحث وبررسی قرار دادند.
▪ ۱۷ مهر
کره شمالی ضمن اعلام خبر آزمایش موفقیت آمیز نخستین سلاح هسته ای خود، این اقدام را “رویدادی تاریخی” خواند.تعداد ثبت نام کنندگان در انتخابات چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری در پایان وقت اداری به ۲۰۳ نفر رسید.
▪ ۲۵ مهر
شورای امنیت سازمان ملل با هدف بررسی نحوه اجرای قطعنامه ۱۷۱۸علیه برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی کمیته ویژه تحریم تشکیل داد.
▪ ۲۸ مهر
تعداد داوطلبان انتخابات سومین دوره شوراهای اسلامی در پایان پنجمین روز ثبت نام از مرز ۶۳هزار نفر گذشت. امیر عبدالله بن عبدالعزیز با صدور فرمانی هیئتی با نام “شورای بیعت” تاسیس کرد تا درباره شاه و ولیعهد آینده عربستان تصمیم گیری کند.
▪ ۵ آبان
غلام اسحاق خان” رئیس جمهوری سابق پاکستان درگذشت.
▪ ۶ آبان
رئیس جمهوری در حاشیه مراسم توزیع سهام عدالت انتخاب دکتر محمد عباسی را به عنوان وزیر جدید تعاون تایید کرد. جنبش های حماس(که ریاست دولت فلسطین را برعهده دارد) و فتح در مورد پایان دادن به درگیری های مسلحانه در نوار غزه به توافق دست یافتند.
▪ ۷ آبان
ادعای کنگره آمریکا درباره فروش سلاح های روسی به چین و ایران.برای نخستین بار در تاریخ کنگره آمریکا یک مسلمان آمریکایی خود را نامزد انتخابات کنگره آمریکا که قرار است هفتم نوامبر(۱۶آبان) برگزار شود، کرده است.
▪ ۸ آبان
پنج عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان (گروه۵+۱) نشست های خود برای بررسی پیش نویس قطعنامه تحریم علیه برنامه هسته ای ایران را از سر گرفتند.ششمین کنفرانس بین المللی دموکراسی های جدید با نظارت سازمان ملل در دوحه قطر گشایش یافت.
▪ ۹آبان
نمایندگان مجلس با کلیات لایحه دولت برای تامین بنزین مورد نیاز کشور در نیمه دوم سال جاری موافقت کردند.
▪۱۰ آبان
یک فروند هواپیمای نظامی عربستان از نوع جنگنده “اف - ۱۵” متعلق به نیروی هوایی این کشور در حین انجام ماموریت آموزشی سقوط کرد. عبدالله بن عبدالعزیز” پادشاه عربستان فرمان عفو شماری از زندانیان نا آرامیهای۶ سال پیش نجران (جنوب) این کشور را صادر کرد.
▪ ۱۱ آبان
شروع دور دوم رزمایش پیامبر اکرم(ص.)
▪ ۱۳ آبان
“ عمر حسن البشیر” رئیس جمهوری سودان گفت که کشورش احتمالا با گروههای مسلح توافقنامه ای برای پایان دادن به مناقشات دارفور و برقراری صلح امضا خواهد کرد. مخالفت روسیه با پیش نویس قطعنامه تحریم و دیدگاههای این کشور درباره نحوه رفتار در قبال ایران، محور اصلی نشست غیررسمی و بدون نتیجه گروه ۵+۱ در دفتر نمایندگی انگلیس در سازمان ملل را تشکیل داد.
▪ ۱۴آبان
نشست تفاهم احزاب لبنان برگزار شد.محمد نبی رودکی نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از صدور حکم اعدام برای صدام استقبال کرد.
▪ ۱۵آبان
آمریکاییها به پای صندوق های رای می روند تا تکلیف رقابت جنجالی دموکراتها و جمهوریخواهان بر سر کرسی های کنگره را روشن سازند.نمایندگان پارلمان اروپا در نشست خود در استراسبورگ درباره موضوع هسته ای ایران، بر لزوم حل صلح آمیز این مساله تاکید کردند.رای نخستین دادگاه صدام صادر شد:محکوم به اعدام. حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور روسیه سفید و هیات همراه، پیوند خوردن اراده کشورهای مستقل را موجب افزایش قدرت و تاثیرگذاری آن و به نفع منافع و مصالح این کشورها دانستند.
▪ ۱۷آبان
دموکرات ها به پیروزی قاطع دست یافتند. کیت الیسون نخستین کاندیدای مسلمان ازجناح دموکرات ها به کنگره راه یافت.کناره گیری رامسفلد ازوزارت دفاع آمریکا.
▪ ۱۸ آبان
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران برای مذاکره با مقام های کرملین وارد مسکوشد.
▪ ۱۹ آبان
حضرت آیت الله خامنه ای در جمع پرشور هزاران نفر از دانشجویان ودانشگاهیان استان سمنان:مدیریت تحولات در دست نخبگان حوزه و دانشگاه است. ایتالیا خواهان مداخله ایران در حل بحران عراق شد.
▪۲۰ آبان
رهبرانقلاب دراجتماع مردم شاهرود فرمودند:آینده ای روشن ترازپیش فراروی کشوراست.
دیدار ۵/۱ ساعته علی لاریجانی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پشت درهای بسته .
▪ ۲۲آبان
میزبانی تهران در بیست و هشتمین نشست کمیته اجرایی و بیست و دومین گروه فنی خبری سازمان خبرگزاری های آسیا و حوزه اقیانوس آرام .
▪ ۲۳ آبان
در بیانیه پایانی نشست انجمن مجالس آسیایی در تهران نسبت به سوءاستفاده از حق وتو در شورای امنیت ابراز نگرانی شد.
▪ ۲۴ آبان
بیست و یکمین سفر استانی رئیس جمهور به سنندج. ماشاالله شاکری” سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان در مراسمی رسمی استوارنامه خود را تقدیم ژنرال “پرویز مشرف” رئیس جمهوری این کشور کرد.
▪ ۲۷ آبان
نشست مجمع عمومی سازمان ملل که به صدور قطعنامه ای جدید علیه رژیم صهیونیستی منجر شد. آئین معارفه رئیس جدید سازمان مدیریت و برنامه ریزی با حضور رئیس جمهوری برگزار شد.
“سید محمدحسینی” به پیشنهاد وزیر امور خارجه و تصویب ریاست جمهوری، به سمت سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی منصوب شد..
▪ ۲۸ آبان
سران کشورهای شرکت کننده در اجلاس “همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوس آرام” (اپک) در پایان نشست دوروزه خود در “هانوی” پایتخت ویتنام، متعهد به تقویت تجارت آزاد و امنیت شدند.
▪ ۲۹ آبان
تجمع روحانیون تبریز دراعتراض به جسارت نشریه باکو. فرمانده ناتو در افغانستان اعلام کرد؛ این سازمان دوره های ضدتروریسم هسته ای برگزار می کند.تونی بلر” نخست وزیر انگلیس که در صدر هیاتی از مقام های عالی رتبه این کشور به جنوب آسیا سفر کرده است با حامد کرزای و مقام های کابل دیدار و گفت وگو کرد. رئیس جمهوری از صدا و سیما بازدید می کند.
▪ ۳۰ آبان
اعلام عزای عمومی به علت رحلت آیت الله میرزا جواد تبریزی.
▪ ۲ آذر
“محمدحسن اختری” سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه با “بشاراسد” رئیس جمهوری سوریه دیدار و گفت وگو کرد.
▪ ۳آذر
واکنش ایران به قطعنامه حقوق بشر کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل.
▪ ۴آذر
فرمانده کل قوا دردانشگاه امام حسین (ع:)آمادگی نیروهای مسلح مانع طمع دشمنان می شود. شرکت مقام های لشکری و کشوری در آیین بزرگداشت آیت الله تبریزی. سفر حداد عادل به سیستان وبلوچستان.
▪ ۶آذر
رئیس جمهوری عراق برای سومین بار پس از سقوط حکومت صدام حسین، وارد تهران شد.
▪ ۷ آذر
رهبر معظم انقلاب در دیدار با طالبانی:دیکتاتور جدیدی را نمی توانند در عراق روی کار بیاورند.
ارسال نامه۵ صفحه ای رئیس جمهوری اسلامی ایران به مردم آمریکا از طریق وزارت امورخارجه کشورمان به نیویورک .
▪ ۸آذر
کاردار سفارت ایران در آرژانتین در دیدار با مقامهای قضایی این کشور ازتحقیقاتی که براساس آن تهران به دست داشتن در بمب گذاری سال ۱۹۹۴ در مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس متهم شده است، انتقاد کرد.احمدی نژاد در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با طالبانی عنوان کرد:با تمام توان در کنار برادران عراقی خواهیم بود.“ادریس دبی” رئیس جمهوری چاد خواستار کمک جمهوری اسلامی به حل بحران در این کشور شد.محمدالبرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی با هدف گفت وگو درباره مساله هسته ای ایران و کره شمالی سفر خود به ژاپن را آغاز کرد.
▪ ۱۰ آذر
بیل کلینتون” رئیس جمهوری سابق آمریکا خواستار کمک ایران به حل مساله عراق و برقراری ثبات در این کشور آشوب زده شد.مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در سفر به ژاپن از پیشنهاد روسیه در خصوص غنی سازی اورانیوم برای ایران در خاک خود حمایت کرد.
▪ ۱۱ آذر
با تصویب هیات وزیران، ستاد عالی همکاری های مشترک ایران و عراق به ریاست معاون اول رئیس جمهور، برای تصمیم گیری در خصوص روابط اقتصادی دو کشور تشکیل می شود. لحاجی یحیی جامه” رئیس جمهوری گامبیا از مبدا غرب آفریقا در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست و سومین سفر وی به جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.رجب طیب اردوغان” نخست وزیر ترکیه برای دیدار با مقامات ایرانی وارد تهران شد.
▪ ۱۳ آذر
لایحه تصویب اساسنامه شرکت بین المللی اسلامی تامین مالی تجاری به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی از سوی رئیس جمهور تقدیم مجلس شد .دیدار سفیر بحرین با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام.▪ ۱۴ آذر
نمایندگان پنج کشور عضو شورای امنیت همراه آلمان (گروه ۵+۱) در پاریس گردهم آمدند.
▪ ۱۵ آذر
دومین دور مذاکرات دفاعی وزرای دفاع ایران و جمهوری آذربایجان در تهران برگزار شد. توصیه کمیته مشترک جمهوریخواهان ودموکراتهابه بوش:آمریکا بایدباایران درباره عراق مذاکره کند.
▪ ۱۶ آذر
تبلیغات نامزدهای انتخابات سومین دوره شوراهای شهر و روستا آغاز شد.
▪ ۱۷ آذر
“اسماعیل هنیه” نخست وزیر فلسطین در راس هیاتی از مقام های این کشور، وارد تهران شد.
اعلام آمادگی قزاقستان برای همکاری صلح آمیز هسته ای با ایران
▪ ۱۸آذر
دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی با “اسماعیل هنیه” نخست وزیر دولت خودگردان فلسطین دیدار وگفتگو کرد.
▪ ۱۹ آذر
اسماعیل هنیه درملاقات بارهبرمعظم انقلاب: امیدوارم با شما درمسجد الاقصی دیدار کنیم
▪ ۲۰ آذر
قدرت جهانی در قالب گروه ۵+۱ پس از چند دور جلسه بی حاصل، مذاکرات خود درباره پیش نویس قطعنامه تحریم ایران را در نیویورک از سر گرفتند.رئیس سازمان انرژی اتمی روسیه سرگئی کرینکو به ایران سفر می کند.مراسم بزرگداشت روز دانشجو با حضور رئیس جمهوری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران) برگزار شد.همایش بزرگ هولوکاست با حضور۶۷صاحبنظر از۳۰ کشورجهان درتهران آغازشد.
▪ ۲۱ آذر
در دومین روز همایش بین المللی هولوکاست عنوان شد که احمدی نژاد موقعیت جدیدی در جهان ایجاد کرده است.
▪ ۲۲ آذر
رئیس آژانس انرژی اتمی روسیه (روس اتم) ریاست کمیسیون همکاری های مشترک اقتصادی ایران و روسیه را نیز برعهده دارد.گفت وگوهای اعضای گروه ۵+۱ درباره پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی در سازمان ملل متحد به علت مشاجره دیپلماتهای روسی و آمریکایی درباره موضوع بلاروس به تعویق افتاد.
▪ ۲۴ آذر
برگزاری انتخابات مجلس خبرگان و شوراهای اسلامی
▪ ۲۵ آذر
مشارکت ۶۵ درصدی مردم ایران در انتخابات شوراها. رئیس جمهوری: ملت ایران عظمت خود را به رخ بدخواهان کشید.
▪ ۲۶ آذر
رئیس جمهوری با وارطان اوسکانیان، وزیر امور خارجه ارمنستان دیدار و گفتگو کرد.مشارکت فعال مردم کشورمان در انتخابات مجلس خبرگان و شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور در روز جمعه ۲۴ آذر، جهان و دنیای غرب را با شگفتی روبه رو ساخت.
▪ ۲۷ آذر
حسن غفوری فرد و سهیلا جلودارزاده از حوزه انتخابیه تهران به مجلس شورای اسلامی راه یافتند.
▪ ۲۸ آذر
نتایج شمارش یک میلیون و ۱۳۱ هزار و ۹۹۷ رای مردم تهران در انتخابات شورای شهر تهران مشخص شد.
▪ ۲۹ آذر
روسیه روز گذشته با اعمال هر نوع تحریم فراگیر و همه جانبه علیه ایران مخالفت کرد.
▪ ۳ دی
محمودعباس و ایهود اولمرت برای نخستین بار پس ازاحراز پست نخست وزیری اسرائیل با یکدیگر دیدار کردند. درنخستین واکنش به قطعنامه شورای امنیت ارائه شد طرح نمایندگان مجلس برای تجدیدنظردرروابط ایران با آژانس اتمی.
▪ ۴ دی
بازداشت دیپلمات ها و کارکنان سفارت درعراق .
▪ ۵ دی
دادگاه تجدید نظر محاکمه صدام حسین رئیس جمهوری مخلوع عراق و دو تن از همدستان وی در قضیه “دجیل”، حکم اعدام صدام، “برزان تکریتی” و “عواد بندر” را صادر کرد.
▪ ۶ دی
تهران نخستین گام عملی خود در پاسخ به قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت سازمان ملل را، با تشکیل یک کمیته ویژه برای عملیاتی کردن مصوبه مجلس برداشت. فواد سنیوره نخست وزیر لبنان شرط خود را برای کناره گیری از ریاست دولت بیروت، کناره گیری امیل لحود رئیس جمهور لبنان اعلام کرد.
▪ ۹ دی
صدام بعد از ربع قرن حکومت مستبدانه، تجاوز نظامی به کشورهای همسایه از جمله ایران و کویت و اعمال جنایات ضد بشری حتی علیه کردهای عراقی با سلاح های شیمیایی و...به دار مجازات آویخته شد.
▪ ۱۰ دی
درگذشت “جمال کریمی راد” سخنگوی قوه قضائیه و وزیر دادگستری.
▪ ۱۱ دی
همزمان با آغاز سال ۲۰۰۷ میلادی، رومانی و بلغارستان به مناسبت الحاق این دو کشور به اتحادیه اروپا ۱۷ سال پس از سقوط کمونیسم مراسم جشن و شادی برپا کردند. با آغاز سال جدید میلادی بان کی مون، سیاستمدار ۶۲ ساله کره ای، به عنوان هشتمین دبیر کل سازمان ملل متحد جایگزین کوفی عنان می شود. طرح تجمیع انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در دستور کار نمایندگان.
▪ ۱۲ دی
رئیس جمهوری در بیست وچهارمین سفر استانی به خوزستان
▪ ۱۵ دی
لاریجانی با مقام های ارشد چینی پیرامون مسائل هسته ای ایران و روابط دوجانبه گفت وگو کرد.
به دعوت دولت سعودی هیاتی از حزب الله لبنان به ریاست شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب الله با ملک عبدالله پادشاه عربستان دیدار کرد.
▪ ۱۶ دی
“بان کی مون” دبیر کل سازمان ملل، وزیر خارجه تانزانیا را به عنوان قائم مقام خود معرفی کرده است.
▪ ۱۸ دی
جلسه هیات وزیران به ریاست رئیس جمهوری تشکیل شد. در این جلسه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۳۸۶ کل کشور آغاز شد.
▪ ۱۹ دی
شینزو آبه سفری را به اروپا به منظور تقویت روابط با ناتو و همکاری نزدیک تر درباره تهدید هسته ای کره شمالی آغاز کرد.
▪ ۲۰ دی
“عبدالعزیز بوتفلیقه” رئیس جمهوری الجزایر نشان “الاثیر” بالاترین نشان افتخار کشورش را به “محمدالبرادعی” مدیر کل مصری آژانس بین المللی انرژی اتمی اعطا کرد.
▪ ۲۱ دی
کنفرانس “مادرید، پس از ۱۵ سال” موسوم به “مادرید + ۱۵” به مدت ۲ روز با حضور نمایندگان ۹ کشور در پایتخت اسپانیا با هدف بررسی راه هایی برای حل بحران دیرینه خاورمیانه برگزار شد.
حمله به کنسول گری ایران در اربیل عراق.
▪ ۲۲ دی
کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا در راستای سفر منطقه ای خود برای بررسی مسائل خاورمیانه به کشورهای عربی منطقه سفر کرد.
▪ ۲۳ دی
دکتر محمود احمدی نژاد در صدر هیاتی عالی رتبه وارد کاراکاس پایتخت ونزوئلا شد. رئیس جمهوری فیلپین در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نشست سران آسه آن تاکید کرد که آینده روشنی فراروی آسه آن قرار دارد.
▪ ۲۴ دی
هوگو چاوز، رئیس جمهور ونزوئلا پس از مذاکرات مشترک با همتای ایرانی خود خبر داد تهران و کاراکاس برای حمایت از سرمایه گذاری در کشورهای ضدامپریالیستی، تا آخر ماه ژانویه (۱۰ بهمن) صندوق راهبردی با سرمایه اولیه دو میلیارد دلار ایجاد می کنند.فواد سنیوره” نخست وزیر لبنان در ریاض با ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی دیدار و درباره بحران لبنان و همایش “پاریس ?” گفت وگو کرد.
▪ ۲۵ دی
نشان “رین داربو” که عالی ترین نشان فرهنگی نیکاراگوئه است و نیز مدال اتحادآمریکای لاتین (نیکاراگوئه آزاد) درمراسمی به رئیس جمهوری کشورمان اهدا شد. روز پس از اعدام دیکتاتور عراق دو همدست سرشناس او، برزان تکریتی و عواد البندر نیز بر دار مجازات آویخته شدند.
▪ ۲۷ دی
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل و جورج بوش رئیس جمهوری آمریکا درباره مسائل خاورمیانه و اهمیت گروه چهار جانبه، ایران، دارفور، کره شمالی و سومالی گفت وگو کرد.وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس، در جلسه ای با حضور رایس و نمایندگان مصر و اردن حمایت همه جانبه خود را از راهبرد جدید بوش در عراق اعلام کردند.
▪ ۲۸ دی
رئیس مجلس به منظور انجام سفری روزه راهی استان خراسان جنوبی شد.
▪ ۲۹ دی
“زین العابدین بن علی” رئیس جمهوری تونس در مراسم دریافت استوارنامه “محمدتقی موید” سفیر جدید جمهوری اسلامی در این کشور، بر تقویت همکاری های کشورش با ایران تاکید کرد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران عبدالله ترموجی، رئیس مجلس سنگاپور و عبدالرحیم محمدحسین وزیر دفاع سودان را به طور جداگانه به حضور پذیرفت.دیدار معاون وزیر خارجه ایران با مرد شماره ۲ کره شمالی.منوچهر متکی” وزیر امور خارجه در حکمی “سید محمد علی شهیدی محلاتی” را به سمت معاون کنسولی و امور مجلس وزارت امور خارجه منصوب کرد.آیت الله معرفت به دیار باقی شتافت.
▪ ۳۰ دی
همایش بین المللی “نقش تقریب در وحدت امت اسلامی” به منظور تقریب دیدگاه های دینی و تبیین مسائل اعتقادی و مذهبی در قطر آغاز به کار کرد.
▪ ۲ بهمن
محمد رضا شیبانی” سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان با سید “محمد حسین فضل الله” از مراجع شیعیان لبنان دیدار و گفت و گو کرد.
▪ ۳ بهمن
دیدار اشرف قاضی، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق با حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در بغداد، در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران، دستمایه خبرسازی رسانه های عربی قرار گرفت.نمایندگان مجلس سرانجام پس از هفته ها بحث و بررسی طرح تجمیع انتخابات دوره هشتم مجلس با دوره دهم ریاست جمهوری را تصویب نهایی کردند.
▪ ۴ بهمن
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با سفیر انگلیس در تهران دیدار وگفتگو کرد.▪ ۶ بهمن
هیات خانه احزاب ایران در سفر به سوریه با بشار اسد رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفت وگو کرد.حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس، طرف های درگیر در موضوع هسته ای ایران را به خویشتنداری فراخواند.
▪ ۷ بهمن
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) با طرح آمریکا مبنی بر افزایش کمک بویژه کمک مالی به افغانستان موافقت کرد.دبیرکل سازمان ملل در نخستین سفر رسمی خارجی خود عازم چند کشور آفریقایی شد.
▪ ۸ بهمن
منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان و ایگور ایوانف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه در تهران روابط دوجانبه، تحولات منطقه ای و بین المللی و مسائل هسته ای را مورد گفت وگو قرار دادند.
▪ ۹ بهمن
الهام علی اف” رئیس جمهور جمهوری آذربایجان برای دیدار سه روزه از فرانسه عازم پاریس شد.
▪ ۱۰ بهمن
محمدحسن اختری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه با بشار اسد رئیس جمهوری این کشور و فاروق الشرع معاون سیاسی رئیس جمهوری روسیه به طور جداگانه دیدار و گفت وگو کرد.وزیر امور خارجه ایران در حاشیه هشتمین اجلاس سران اتحادیه آفریقا در اتیوپی با تن از مقام های ارشد کشورها و سازمان های بین المللی دیدار و گفت وگو کرد.
▪ ۱۱ بهمن
هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت با هربرت هرنزو ویتس سفیر جدید آلمان در ایران دیدار وگفتگو کرد.هوگو چاوز رئیس جمهوری ونزوئلا در هاوانا با فیدل کاسترو همتای کوبایی خود ملاقات کرد.
▪ ۱۳ بهمن
معاون اول رئیس جمهور مصوبه هیات وزیران درباره ۳۲ تکلیف وزارت نفت برای عمران خوزستان را ابلاغ کرد.
▪ ۱۴ بهمن
سفرای کشورهای غیر متعهد (نم) و گروه ۷۷ در آژانس اتمی. به همراه جمع کثیری از خبرنگاران و نمایندگان رسانه های جمعی داخلی و بین المللی از تاسیسات فرآوری اورانیوم ایران (سایت هسته ای UCF اصفهان) بازدید کردند.سد جگین در هرمزگان با حضور رئیس جمهور آبگیری شد.آنگلا مرکل صدراعظم آلمان سفر دوره ای خود را به خاورمیانه از مصر آغاز کرد.
▪ ۱۶ بهمن
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه با ادریس دبی، رئیس جمهوری چاد، در “آنجامنا” پایتخت این کشور دیدار کرد.سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، درجریان دیدار با سید محمد حسینی سفیر کشورمان در عربستان بر ادامه گفت گوهای تهران - ریاض تاکید کرد.پرویز مشرف” رئیس جمهوری پاکستان برای دیدار ۲ روزه از ترکیه، وارد آنکارا شد.صدراعظم آلمان در دیدار با پادشاه عربستان روابط دوجانبه و تحولات منطقه ای را بررسی کرد.
▪ ۱۷ بهمن
دبیر دوم سفارت ایران در بغداد از سوی مجموعه ای از عوامل مرتبط با وزارت دفاع عراق که زیر نظر نیروهای آمریکایی اداره می شوند، ربوده و به مکان نامعلومی منتقل شد.وزیر امور خارجه هند در صدر هیاتی بلند پایه وارد تهران شد.هشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق، از بازداشت ۴ افسر ارتش این کشور در ارتباط با ربوده شدن دیپلمات ایرانی خبر داد.
▪ ۱۸ بهمن
رئیس جمهوری در حکمی “علی سعید لو” را به عنوان نماینده ویژه خود در کمیته اجرایی تبصره۱۳ قانون بودجه سال۱۳۸۵ منصوب کرد.
▪ ۲۰ بهمن
سرانجام پس از ۲ روز بحث و گفت وگو در شهر مقدس مکه، رهبران دو جناح بزرگ فلسطین نخستین پیمان آشتی و صلح را امضا کردند.
▪ ۲۲ بهمن
ملت ایران در راهپیمایی سراسری۲۲ بهمن “تثبیت فناوری صلح آمیزهسته ای” راجشن گرفت.
▪ ۲۳ بهمن
غلامحسین الهام، وزیر پیشنهادی دادگستری با حضور در صحن علنی مجلس برنامه های خود برای تصدی این وزارتخانه را تشریح کرد.رژیم صهیونیستی سیستم موشکی ضدموشک “هتز” (پیکان) را آزمایش کرد.کنفرانس مونیخ، با حضور ۲۵۰ نفر از ۴ کشور جهان.
▪ ۲۴ بهمن
غلامحسین الهام وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت دادگستری با رای اعتماد ۱۳۰ نماینده از ۲۵۴ رای اخذ شده به عنوان دومین وزیر دادگستری در دولت نهم انتخاب شد.بلر برای دیدار با مرکل به برلین رفت.حامد کرزای” رئیس جمهوری افغانستان در صدر هیاتی از مقام های بلندپایه افغان، عازم کشورهای ترکمنستان، انگلیس و ایتالیا شد.
▪ ۲۵ بهمن
محمدرضا شیبانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان، با گیر پیترسون، نماینده دبیرکل سازمان ملل در لبنان، دیدار و گفت و گو کرد.محمود المشهدانی” رئیس پارلمان عراق در صدر هیاتی ۱۵ نفره از نمایندگان مجلس ملی آن کشور برای دیداری رسمی از سوریه، وارد دمشق شد.محمداف رئیس جمهوری ترکمنستان شد.
▪ ۲۶ بهمن
مذاکرات “رجب طیب اردوغان” و “ایهود اولمرت” نخست وزیران ترکیه و رژیم صهیونیستی بعد از استقبال رسمی از اولمرت در آنکارا آغاز شد.نشست مشترک دو روزه سران آفریقا و فرانسه با حضور روسای جمهور و نخست وزیران ۴۰ کشور آفریقایی در شهر “کان” فرانسه آغاز به کار کرد.
▪ ۲۷ بهمن
دادگاه شهر “مانهایم” آلمان، “ارنست سوندل” یک آلمانی منتقد “هولوکاست” را به جرم تشویش اذهان عمومی به پنج سال زندان محکوم کرد.
▪ ۳۰ بهمن
نشست سه جانبه رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، وزیر خارجه آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی بدون نتیجه پایان یافت.قانونگذاران کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی اعلام کردند از برنامه هسته ای ایران حمایت می کنند.
▪ ۱ اسفند
شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه اعزام نیروی حافظ صلح به سومالی را تصویب کرد. مراسم گشایش چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری با پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد.
مرحله دوم رزمایش بزرگ “اقتدار” در گستره ۱۶ استان کشور آغاز شد.
▪ ۲ اسفند
با تصویب مجلس شورای اسلامی الصاق و نصب هرگونه اعلامیه، پوستر و پارچه های تبلیغاتی در انتخابات مجلس ممنوع شد.
▪ ۳ اسفند
هیئت دولت در بیست و پنجمین جلسه استانی خود در گیلان اجرای بیش از ۱۲۰ طرح را در این استان به تصویب رساند.
▪ ۴ اسفند
وزیرخارجه آلمان اعلام کرد: اقدام ایران مبنی بر عمل نکردن به قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنیت سازمان ملل قابل پیش بینی بود.ایران و ترکیه پس از چهار روز گفت وگوی طولانی در چارچوب نوزدهمین دوره اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و فنی با امضای یک یادداشت تفاهم گام مهمی را در راه شروع دوره جدیدی از مناسبات اقتصادی، تجاری و فنی برداشتند.
▪ ۶ اسفند
وزیران خارجه هفت کشور اسلامی و دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی با هدف فراهم کردن مقدمات اجلاس سران در اسلام آباد گردهم آمدند.
▪ ۷ اسفند
نشست اعضای دائم شورای امنیت به همراه آلمان درباره برنامه هسته ای ایران در لندن برگزار شد.معاون رئیس جمهور آمریکا غیرمنتظره وارد اسلام آباد شد و وزیر خارجه انگلیس به طور جداگانه با ژنرال پرویز مشرف دیدار و گفت وگوکردند.
▪ ۸ آسفند
حضرت آیت الله خامنه ای در حکمی ترکیب جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام را برای یک دوره پنج ساله دیگر معرفی کردند.لاریجانی در نشست خبری مشترک با نخست وزیر سابق لبنان:اجرای پروتکل الحاقی مستلزم خروج پرونده از شورای امنیت است.
▪ ۹ اسفند
احمدی نژاد برای سفر دوروزه در خارطوم پایتخت سودان وارد این کشور شد.رهبر کوبا برای نخستین بار از زمان بستری شدن با حضور در یک برنامه مستقیم رادیویی با رئیس جمهور ونزوئلا گفت وگو کرد.
▪ ۱۱ اسفند
دستاوردهای سفر رئیس جمهور تشریح شد امضای ۷ سند همکاری میان ایران و سودان.برای نخستین بار در ایران، درمان نارسایی مغز و رفع ضایعات عروق مغزی بدون شکاف جمجمه در مشهد انجام شد.
▪ ۱۲ اسفند
در دیدار سران ایران و عربستان پرونده های مهم و حساس مربوط به منطقه خاورمیانه بررسی شد.دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور ی برای سفر یک روزه و دیدار با سران عربستان وارد این کشور شد.در پی رسیدگی به پروندهفرار شهرام جزایری رئیس قوهء قضائیه چهار مقام قضایی را بر کنار کرد.رسیدگی به کلیات لایحه بودجه ۸۶ کل کشور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
▪ ۱۳ اسفند
مجلس کلیات لایحه بودجه ۲۳۱ هزار میلیارد تومانی سال ۸۶ را تصویب کرد.
▪ ۱۴ اسفند
آمریکا و کره شمالی در نیویورک برای عادی سازی مناسبات دو کشور به گفت وگو می پرداختند.
رزمایش مشترک دریایی چند ملیتی پاکستان با حضور ۲۷ کشور در بندرکراچی آغاز شد.نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بررسی موضوع هسته ای ایران و کره شمالی در وین آغاز شد.
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست