یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

راهنمای خرید کنسول های بازی


راهنمای خرید کنسول های بازی
اهل بازی کردن هستید یا نه ؟ مسلماً جواب بسیاری از ما به این سوال مثبت است. شاید بازی کردن اولین کاری باشد که بسیاری از ما در زندگی یاد می گیریم
تا به حال به بچه های کوچکی که بی خیال در حال بازی کردن با چیزهای مختلف هستند و بدون هیچ توقعی خود را با آن ها سرگرم می کنند، دقت کرده اید؟ اما هر چه که بزرگ تر می شویم، مانند همه چیزهای دیگر، توقع ما هم اسباب بازی ها بیشتر می شود. علایق به سمت و سویی مشخص کشیده شده و اسباب بازی هایمان هم پیشرفته تر و گران قیمت تر می شوند. اگر واقع بینانه به زندگی نگاه کنیم، می بینیم که بسیاری از کارهایی که انجام می دهیم فراتر از رفع نیاز ها و بیشتر نوعی سرگرمی است. هر فردی با چیزی سرگرم می شود. یکی با مسافرت، یکی با ماشین، یکی با کار، یکی با پول و خلاصه هر کس سعی می کند در زندگی خود را سرگرم کند. راستش را بخواهید دنیای بچگی تا آخر عمر رهایمان نمی کند. فرقی هم ندارد چقدر عمر کنیم، ده سال، سی سال، پنجاه سال یا حتی صد سال، بازی کردن بخشی از وجود همه ما است.
در این مقاله نمی خواهم به بررسی روان شناسانه بازی و نقش آن در شخصیت آدم ها بپردازیم. حقیقتش در توان من هم نیست. بلکه خیلی ساده می خواهم به اسباب بازی های مدرنی که اکثر ما بخشی از وقت خودمان را به آن ها اختصاص می دهیم نگاهی بیاندازم . بله، منظورم دقیقاً همان چیزی است که حدس می زنید: بازی های کامپیوتری .البته اگر دقیق تر بخواهم بگویم: کنسول های بازی.
● چرا باید کنسول خرید؟
ایا یک کنسول درخانه دارید؟ احتمالاً جواب بسیاری از شما مثبت است. اگر سن تان خیلی زیاد نباشد یا این که ادم پر مشغله ای نباشید به جز تلویزیون کامپیوتر و احتمالاً یک دستگاه پخشDVD حتماً یک کنسول هم در خانه دارید. بله، می دانم با کامپیوتر هم می شود بازی کرد، اما صبر کنید. سال گذشته، نه شاید حدود یک سال و نیم پیش یک کامپیوتر قدرتمند خریدم. کلی پول کارت گرافیک، پردازنده، حافظه و مادربورد درست وحسابی دادم تا وقت بازی کردن، دلی از عزا در بیاورم .اما این بازی هایی که از چند ماه پیش امده اند ،حسابی کاسه و کوزه ام را به هم ریختند .راستش همه چیز از بازی Crysis شروع شد .وقتی بازی را نصب و اجرا کردم ،فهمیدم هر چه به این کامپیوتر امید بسته بودم همه اشتباه بوده است .خلاصه بازی ان قدر کند وبی کیفیت اجرا شد که پشیمان شدم .پس به یک نتیجه خیلی مهم رسیدم یک کنسول بازی تنها راه حل قابل قبول برای ادمی مانند من است که یک حقوق کارمندی لاغر و مردنی می گیرد که معمولا وسط ماه ته مانده اش را با ید در جیب های مبارک همیشه خالی جست وجو کنم .حداقل مطمئن خواهید بود تا زمانی که شرکت سازنده ،کنسول را می سازد و می فروشد یا تا زمانی که محصول جدیدی را به بازار ارائه نکرده است ،هر بازی جدیدی که برای ان بیاید را می توانید بخرید وبدون نگرانی از عدم توانایی کنسول ،بازی را روی ان اجرا کنید .فکر کنم خیلی از افراد دیگر هم مانند من به این نتیجه رسیده باشند .چون فروش بازی های کنسولی از فروش بازی های کامپیوتر سبقت گرفته و خیلی از بازی های جدیدی که به بازار می ایند ،دیگر برای کامپیوتر سا خته نمی شوند .البته برخی از انواع بازی ها هستند که هرگز نمی توانند روی کنسول ها به همان محبو بیت کامپیوتر برسند .مثلا باز ی های استر اتژیک یا بازی های نقش افرینی عظیم تحت شبکه (ترجمه ای از MMORPG) حتی بازی کردن بازی های تیر اندازی اول شخص (یا First Person Shooter) هم با صفحه کلید و ماوس خیلی لذت بخش تر از دسته های بازی کنسول است. اما چه می شود کرد، باید به مصالحه ای با علایق و جیب خود برسید! درست است که بازی های کامپیوتر هرگز نخواهند مرد، اما باید پذیرفت که کنسول های بازی در آینده نقش اصلی تری را در بازی های کامپیوتری برعهده خواهند گرفت!
من سه تا کنسول دارم . Xbox۳۶۰ ، Nintendo Ds و Sony PSP . این موضوع را گفتم که مرا متهم به جانبداری از شرکت یا گروهی خاص نکنید .اخر جنگ ودعوا سر کنسول ها بالا گرفته واگر سری به انجمن های سایت های بازی بزنید ،می بینید که مثلا خیلی از Xbox ۳۶۰ دارها با خیلی از Playstation ۳ دارها بحث می کنند .چی؟ تا به حال حتی اسم ان چیز هایی را که می گویم ،نشنید ه اید ؟ نه اگر غیر ممکن نباشد ،احتمال شنیدن این حرف از دهان شما خیلی کم است !اما کمی صبر کنید ،اصلا فکر کرده اید چرا این قدر از خا طرات بچگی وبزرگی برای شما تعریف کردم؟ منظورم دقیقا همین بود .همان طور که گفتم می خواهم کمی درباره کنسول های بازی حرف بزنم .اگر قبلا کنسولی در خانه داشته باشید و حالا بخواهید کنسول جدیدی بخرید ،کار برایتان خیلی راحت تر خواهد بود .اما هیچ کنسولی ندارید یا پیش از این هم نداشته اید ،شاید اندکی گیج و سردرگم شوید .اما سعی میکنم مطالبی که در ادامه عنوان خواهم کرد هم به درد کنسول دارها بخورد وهم به درد آن هایی که تا به حال کنسول نداشته اند .پس با من همراه شوید .
● اولین گام های انتخاب
بر خلاف بسیاری از راهنما های خرید دیگر که در ابتدای ان از شما می خواهند بودجه تان را مشخص کنید ،در راهنمای خرید کنسول های بازی این سوال چندان سودمند نخوا هد بود. چون تعداد معدودی کنسول در هر دوره وجود دارد و قیمت ان ها هم چنان به یکد یگر نزدیک است که قیمت تاثیر چندانی در انتخاب شما نخواهد داشت .پس اولین سوال ما قیمت نخواهد بود .اولین سوال من این است :چه نوع کنسولی می خواهید بخرید ؟اگر از ان دسته افرادی هستید که تنها وقتی بعد از ظهر به خانه بر می گردید ،مدتی را بازی می کنید و اصولا حو صله بازی کردن در کوچه و خیابان را ندارید ،بهتر است به سراغ کنسول های معمولی بروید .اما اگر دوست دارید در خیابان ،داخل اتومبیل ،سر کار در مدرسه و دانشگاه ،یا بهتر است بگویم هر جایی که دلتان می خواهد ،بازی کنید:کنسول های قابل حمل ( Handheld ) را به شما پیشنهاد می کنم .البته کنسول های معمولی دارای توانایی های بیشتری برای اجرای بازی ها هستند برای مثال گرافیک و صدای خیلی بهتری را نسبت به کنسول های قابل حمل ارایه می کنند اما خوب نمی توان انها را به کوچه و خیا بان یا به مسافرت برد .در عوض کنسول های قابل حمل می توانند همه جا همراه شما باشند .اما نباید از ان ها انتظار گرافیک یا صدایی در حد کنسول های معمولی داشته باشید .حتی برخی عقیده دارند که بازی با کنسول های قابل حمل سخت تر است ،اما راستش من زیاد به این حرف اعتقاد ندارم .حال بیایید از کنسول های معمولی شروع کنیم .حتما نام کنسول های مختلف به گوشتان خورده است .کنسول هایی چون Playstation ، Playstation ۲ ، Xbox یا Game Cube. این ها پیش کسوت های کنسول های نسل جدید هستند که البته هنوز می توان ان ها را از بازار تهیه کرد . قویا توصیه می کنم این کار را نکنید مگر این که واقعا از نظر بودجه در محدودیت با شید راستش از ان جایی که هر شر کتی پس از فرستادن محصولات جدید به بازار سعی می کند تا محصولات قدیمی خود را از رده خارج کند تا روی فروش جنس های جدیدش تا ثیری ندا شته باشد ، سازندگان این کنسول ها هم این کار را می کنند . دیگر بازی جد یدی برای ان ها ساخته نمی شود یا اگر هم ساخته شود ،عناوین محبوب و پر طرفدار یا حتی بازی های با کیفیت نخواهند بود ... پس بهتر است سراغ نسل بعد برویم .سه کنسول نسل بعد مو جود در بازار عبار تند از :کنسول Wii ساخت شرکت Nintendo ، کنسول Playstation ۳ محصول شرکت Sony و کنسول Xbox ۳۶۰ ساخت شرکت Microsoft.. راستی درباره کنسول های قابل حمل هم در ادامه صحبت خواهیم کرد .پس تا هفته آینده منتظر باشید.
منبع : ارجا نت