سه شنبه, ۲۰ آذر, ۱۴۰۳ / 10 December, 2024
مجله ویستا

مقایسه تفاوت‌های فسفومایسین و فوزباک در محیط آزمایشگاهی


مقایسه تفاوت‌های فسفومایسین و فوزباک در محیط آزمایشگاهی
فوزباک شکل خاصی از فسفومایسین است که با اتصال فسفومایسین به فروکتوز ۱ و ۶- دی‌فسفات توسط شرکت بدسون ساخته شده است. این ترکیب خاص شامل ۲۵% فسفومایسین است که فعالیت ضدباکتریایی دارد. ازآنجائیکه یک نوع سینرژیسم بین قند متابولیک ذکر شده و آنتی‌بیوتیک وجود دارد، قند موجود در فوزباک باعث افزایش جذب باکتریایی می‌گردد. در این تحقیق از تکنیک حداقل غلظت مهارکننده برای تعیین تفاوت‌های قابل مشاهده بین فسفومایسین و فوزباک استفاده شده است. بدین منظور به محیط مولر هینتون آگار ۲۶ گرم در میلی‌لیتر دی‌گلوکز ۶ فسفات بر طبق دستورالعمل NCCLS اضافه شد. در تکنیک حداقل غلظت مهارکننده از سویه ATCC ۲۵ ,۲۲ E Coli مطابق با استانداردهای حساسیت CLSI برای فسفومایسین استفاده شده است. این روش برای تعیین سطح رقت آنتی‌بیوتیکی مشابه به رشد باکتریایی یا بیشتر از آن که در کنترل مثبت مشاهده می‌شود، به کار برده می‌شود. نکته قابل توجه این است که در روش حداقل غلظت مهارکننده فوزباک به طور کامل رشد باکتری E.Coli را در غلظت فسفومایسین به میزان g/ml µ۶۲ مهار می‌کند، اما شکل ژنریک آن یا فسفومایسین رشد را تنها در این غلظت به طور نسبی مهار می‌کند.
فرشاد اکبرنژاد