چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
تلاش های نلیمککلانگ
(نلیمككلانگ ۱۹۵۱۱ - ۱۸۷۳) فعال امور زنان و سیاستمدار كانادایی و عضو جنبشهای اصلاحی رایج كانادای غربی در اوایل دههء ۱۹۰۰ بود. نلی در اونتاریو بهدنیا آمد و زمانیكه دختری جوان بود، همراه با خانوادهاش به خانهای در یك مزرعه در مانیتوبا نقل مكان كرد. اگر چه تا سن ۱۰ سالگی مدرسه را آغاز نكرد، اما در سن ۱۶ سالگی مجوز تدریس در مدرسه را بهدست آورد. او به این كار مشغول بود تا زمانیكه در سال ۱۸۹۶ با روبرت مك كلانگ ازدواج كرد. او اولین رمان خود را به نام Sowing seeds in Danny در سال ۱۹۰۸ منتشر كرد و پرفروش ترین كتاب كشور شد. پس از آن نیز مقالات و داستانهای كوتاه متعددی از او در مجلات به چاپ رسید.
در سال ۱۹۹۱ به وینی پگ نقل مكان كرد. جنبش حقوق زنان در این منطقه از او استقبال كرد. او با یك سخنرانی تأثیرگذار همراه با _شوخ طبعی نقش رهبر را در یك مبارزهء موفق لیبرالی بازی كرد.
بزرگترین انگیزهء او جنبش حق رای زنان و جنبش منع مشروبات الكلی بود. به دلیل تلاشهای فراوان نلی مك كلانگ بود كه در سال ۱۹۱۶ مانیتوبا به عنوان اولین ایالت كانادا به زنان حق رای و حق نامزد شدن در انتخابات برای مناصب دولتی را داد. او بعد از نقل مكان به ادمونتون و آلبرتا از حق مالكیت زنان متأهل، مستمری برای مادران و اصلاح قوانین كار در كارخانهها حمایت كرد.
حال زمان تغییرات اجتماعی همه جانبه بود. كانادای غربی مهاجرتهای زیادی را در دهههای قبل و بعد از شروع قرن بیستم، به خود دیده بود. تغییر زندگیهای زراعتی، مشكلات مهاجرت، شرایط شهرها و كارخانهها، جنبشهای حق رای زنان، جنگ جهانی اول و سپس جنگ جهانی دوم حوادث تاریخی تأثیرگذار بر مك كلانگ بودند. او رهبر عمل گرایی بود كه هدف را به عمل نزدیك كرد.
نلی به عنوان یك عضو لیبرال در مجلس قانونگذاری آلبرتا از سال ۱۹۲۱ تا ۱۹۲۶ فعالیت كرد و یكی از ۵ نفری بود كه در سال ۱۹۲۷ درخواستی را مطرح كردند مبنی بر توضیح كلمه _"شخص " (person) در بند ۲۴ قانون . British North American دو سال بعد هیأت مشاوران سلطنتی اعلام كردند كلمهء شخص شامل زنان نیز می شود و بدین وسیله زنان واجد شرایط برای ورود به مجلس سنای كانادا شناخته شدند.
«نلی مك كلانگ» سازمانهای مختلفی را بنیانگذاری كرد. او همچنین در انجمن زنان _میانه روی مسیحی، انجمن نویسندگان كانادایی و باشگاه زنان روزنامهنگار كانادایی و چندین تشكل دیگر عضو بود.
جلد اول اتوبیوگرافی مك كلانگ در سال ۱۹۳۳ به چاپ رسید. او بعد از اینكه به همراه خانوادهء خود به ونكوور سفر كرد، دارای ۱۶ كتاب، داستانهای كوتاه متعدد و یك ستون ثابت در روزنامه بود._ اگر چه او برای یك دهه فراموش شد، اما دوباره توسط فمینیستها در دههء ۱۹۶۰ شناسایی و معرفی شد. در سال ۱۹۷۳ یك تمبر پستی به احترام او در كانادا به چاپ رسید. اكنون نام نلی مك كلانگ و چهار زن دیگری كه خواستار روشن كردن كلمهء شخص در قانون شده بودند، بر لوح تالار این مجلس در كانادا نقش بسته است.
ترجمه: سونیا غفاری
منبع: www.aboutsociology.com
منبع: www.aboutsociology.com
منبع : کانون زنان ایرانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست