یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
مهارتهای لازم برای موفقیت در قرن بیست و یکم
فرض کنیم در بازارچهای مغازهای داریم، اگر مغازه ما خالی باشد و جنسی برای عرضه نداشته باشیم، چهقدر شانس داریم که درآمدی کسب نمائیم؟! بهطور مسلم هیچ
حال ببینیم که چه مهارتهائی برای عرضه و کسب موفقیت در قرن بیست و یکم نیاز داریم:
۱) مهارتهای کامپیوتر (Computing Skills)
در ارتباط با یادگیری مهارت کامپیوتر، این سؤال پیش میآید که چه چیزی یاد بگیریم؟
بررسیهای انجام گرفته، نشان میدهد که فرقی نمیکند که شما حسابدار باشید با پزشک، خانهدار باشید یا مهندس، منشی باشید یا صنعتکار، تعدادی نرمافزار عمومی، بهعنوان پایههای اساسی علم کامپیوتر مطرح میباشند:
ـ در مرحلهٔ اول: مبانی کامپیوتر - سیستمعامل Windows- واژهپرداز Word - اینترنت Internet
ـ در مرحلهٔ دوم: صفحهٔ گستردهٔ Excel - بانک اطلاعاتی Access - نمایش اطلاعات Power Point
این مهارتها با نام ”مهارتهای هفتگانه“ معروف میباشند و بهعلت گستردگی مرکزهای علمی و آموزشی، به سهولت و در مدت حدود ۶ ماه بهصورت مناسب قابل یادگیری میباشند. کاربران پس از آموختن این مهارتها، در صورت نیاز میتوانند وارد بخش تخصصی کامپیوتر شده و نرمافزارهای مرتبط با شغل و حرفهٔ خود را نیز فرا بگیرند.
۲) مهارتهای زبان خارجی
(Foreign language skills)
در بخش یادگیری زبان، دو نکته مهم را به زبانآموزان توصیه مینمائیم:
▪ نکتهٔ اول: توجه به یادگیری عمومی زبان در مقایسه با بخش تخصصی آن
در دانشگاههای مختلف کشور به دانشجویان و به نسبت رشتههای تحصیلی آنان، زبان انگلیسی تخصصی نیز آموزش داده میشود: ولی متأسفانه این دانشجویان پس از فارغالتحصیل شدن، قادر به گفتن سادهترین جملههای روزمرهٔ زبان انگلیسی نمیباشند. بنابراین قبل از ورود به بخش تخصصی زبان، پیشنهاد میشود که سطح زبان خود را تا مقطع فوقمتوسطه (Intermediate Upper) ارتقاء دهید.
▪ نکتهٔ دوم: نگرش به یادگیری زبان بهعنوان یک فرآیند.
یعنی زبان در طی زمان و یا تمرین و پشتکار، یاد گرفته میشود، بنابراین به دنبال یادگیری سریع زبان در ۳ ماه نباشید، زیرا حتی در کشور ”انگلستان“ که مرجع یادگیری زبان انگلیسی است مرکزهای آموزش زبان مدعی نمیشوند که میتوانند زبان را به شما در کمتر از یک سال آموزش دهند.
پیشنهاد منطقی و علمی جهت یادگیری زبان انگلیسی، حدود یک سال بهصورت فشرده و دو سال بهصورت عادی میباشد.
”سازمان ملل“ (یونسکو) اعلام نموده که در قرن بیست و یکم بهمنظور اینکه کسی باسواد خوانده شود، میبایست سه مهارت داشته باشد:
▪ مهارت زبان مادری و توانائی استفاده از ماشینحساب
▪ مهارت استفاده از کامپیوتر
▪ مهارت یک زبان خارجی (ترجیحاً زبان انگلیسی)
توجه داشته باشیم که در چند سال گذشته با دانستن زبان انگلیسی و کامپیوتر، امکان اینکه شغل بهطور کامل مناسبی بیابیم، فراهم بود، اما امروزه در سطح بینالمللی، دارا بودن این دو مهارت فقط بهعنوان باسواد بودن مطرح میباشد و به مهارتهای دیگری نیز احتیاج داریم.
۳) مهارتهای تخصصی
(Professional skills)
مهارت تخصصی، به مهارتی گفته میشود که به ما قدرت و توان انجام کاری را بهصورت حرفهای بدهد. مانند مهارت حسابداری، مکانیکی، تجاری، طراحی نرمافزارهای چندرسانهای (مالتی مدیا)، آشپزی، خیاطی، بازاریابی، طراحی داخلی، گرافیک (دستی یا کامپیوتری)، نقاشی، نوازندگی، فروشندگی حرفهای، طراحی وبسایت، منشیگری حرفهای، آرایشگری، طراحی لباس، عکاسی و ... .
امروزه در سطح بینالملل، مهارتهای تخصصی از ارزش بیشتری نسبت به تحصیلات آکادمیک (دانشگاهی) برخوردار میباشند و افرادی که مهارت حرفهای انجام کارها را داشته باشند، مورد توجه بیشتر بازار کار در سطح جهان هستند. متقاضیان میتوانند با گذراندن دورههای کوتاهتر نسبت به دورههای مشابه دانشگاهی و با یادگیری مهارتهای مرتبط با حرفهٔ موردنظر و کسب مدرکهای تخصصی معتبر بینالمللی در بازار کار، به مهرههای کارآمد و متخصص تبدیل گرداند.
۴) مهارتهای زندگی (Life skills)
یونسکو (سازمان ملل) اینچنین تعریف میکند: عبارت ”مهارتهای زندگی“ بهصورت عمومی، به آمادگی و توانائی روبهرو شدن و حل نیازها و چالشهای زندگی روزمره گفته میشود. این مهارتها براساس چهار محور یادگیری بنا شدهاند:
▪ یادگیری برای دانستن و آگاهی
▪ یادگیری برای عمل کردن و انجام دادن
▪ یادگیری برای با دیگران زندگی کردن
▪ یادگیری برای رسیدن به بالاترین قلههای خود (بهترین خود بودن)
هزاران جوان، هر ساله از دانشگاهها فارغالتحصیل شده و یا حرفهای را فرامیگیرند، اما تعداد معدودی از این افراد به موفقیتهای بزرگ نائل میشوند. بهطور معمول در مورد این افراد موفق میگوئیم: چه افراد ”خوششانسی“ بهطور حتم ”پارتیبازی“ کردهاند و .... غفل از اینکه ما نیز قدرتمندترین و بزرگترین حامی انسانها را همیشه از رگ گردن به خود نزدیکتر داریم و میتوانیم جزء خوششانسترینها باشیم. تنها اگر باور داشته باشیم که میتوانیم. مهارتهای زندگی را یاد بگیریم و به بهترین نحو به کار ببریم. مهارتهائی مانند: ایجاد و حفظ اشتیاق و انگیزه، خلاقیت، اعتمادبهنفس، مدیریت زمان، هدفگذاری، روشهای ارتباط مؤثر، تکنیکهای رهائی از استرس و اضطراب، مسئولیتپذیری، پشتکار، روشهای مقابله با ترسها، نیروی تفکر مثبت، متدهای تقویت روحیه و ...
مهارتهای زندگی در کشورهای پیشرفته، جزء جدانشدنی سیستم آموزشی میباشند و یا هدف آماده نمودن جوانان برای ورود به دنیای پیچیدهٔ امروز، تدریس میشوند.
شخصی همیشه از خداوند میخواست که جایزهای در قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه بانکها برنده شود. در هر موقعیتی به درگاه خدا التماس مینمود و راز و نیاز میکرد، روزی ندائی شنید که میگفت: ”اگر میخواهی برنده شوی، دست کم اول یک حساب قرضالحسنه باز کن؛ سپس این همه راز و نیاز و التماس نما“.
ما نیز اگر میخواهیم اتفاق مثبتی در زندگیمان بیفتد، اول ابزار لازم را فراهم کنیم.
تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف
مگر اسباب بزرگی همه آماده کنی.
فرهاد مدرس
نمایندهٔ انحصاری Cavendish College
انگلستان در ایران
بنیانگذار مؤسسه راه موفقیت و خلاقیت
نمایندهٔ انحصاری Cavendish College
انگلستان در ایران
بنیانگذار مؤسسه راه موفقیت و خلاقیت
منبع : مجله شادکامی و موفقیت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست