چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
اوو مورالس
▪ اوو مورالس (۱۹۵۹-)
فصل قطوری از کتاب بولیوی با به قدرت رسیدن اوو مورالس در سال ۲۰۰۵ به عنوان اولین رییس جمهوری سرخپوست رقم خورد.
مورالس توجه بیشتر به سرخپوستان بولیوی را مد نظر قرار داد در واقع با به قدرت رسیدن وی دوران تحمیل سیاستها بر سرخپوستها و یاد و خاطره سالها سرکوب این قوم در بولیوی از اذهان پاک شد.
پیش از آنکه مقام ریاست جمهوری رسما به مورالس تفویض شود او به کوبا، ونزوئلا، اسپانیا، فرانسه، بلژیک، آفریقای جنوبی، چین و برزیل سفر کرد.مورالس با پوشیدن تنها یک دست پیراهن در این سفرها، قصد داشت این پیام را به طرفدارانش برساند: " من هم یکی از شما هستم و ریس جمهور شدن من هیچ چیزی را تغییر نخواهد داد.
▪ متحد نزدیک ونزوئلا
اوو مورالس پس از به ریاست جمهوری رسیدن با اتخاذ سیاستهای ضد نئولیبرالیستی و ضد امپریالیستی خود را در ردیف یکی از نزدیکترین متحدان دولت ونزوئلا به رهبری هوگو چاوز قرار داد.هر دو دولت بولیوی و ونزوئلا مبارزه با سیاستهای توسعه طلبانه آمریکا را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار دادهاند و در منطقه آمریکای لاتین نیز متحد دیگری به نام کوبا آنان را همراهی میکند.
▪ سیاستهای اقتصادی مورالس
مورالس در مقام رهبر حزب نهضت برای سوسیالیسم با تمامی سیاستهای نئولیبرالیستی اسلاف خویش مخالفت میورزد. در همین راستا مورالس خواستار ملی سازی منابع گاز و نفت بولیوی شده است.[صنعت گاز بولیوی ملی شد] او کاپیتالیسم را بدترین دشمن بشریت خوانده است و طرح ایجاد منطقه آزاد تجاری قاره آمریکا را موافقتنامهای جهت قانونی جلوه دادن استعمار کشورهای آمریکای لاتین قلمداد کرده است.[گام مهم بولیوی برای ملی کردن صنعت نفت]
▪ دیدگاههای مورالس
درباره حقوق سرخپوستان- ۵۰۰ سال مقاومت سرخپوستان بیهوده نبوده است و از ۵۰۰ سال مقاومت ما به ۵۰۰ حضور در قدرت گذر کردهایم... ما محکوم و تحقیر شدهایم ... و هیچگاه به عنوان انسان مورد شناسایی قرار نگرفتهایم...ما در اینجا اعلام میکنیم که قدرت را برای پایان دادن به بی عدالتی، عدم مساوات و تحمیل سیاستها به دست آوردهایم.
درباره قاچاق مواد مخدر - ما در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر خواستار متحدانی هستیم، ما میدانیم و به این اعتقاد رسیدهایم که این تجارت به جامعه بشری آسیبهای فراوان وارد میکند. با این حال ، ایلات متحده آمریکا نباید مبارزه با مواد مخدر را بهانهایی جهت استیلا بر ما قرار دهد.ما در این راستا خواستار مذاکرات بدون پیش شرط هستیم.
درباره دموکراسی- ما میخواهیم به شیوه اسلاف(سرخپوست) خویش حکومت کنیم، این به آن معناست که شیوهای متفاوت از مشارکت، کار اجتماعی و صداقت را سرلوحه زندگی روزمره خویش قرار خواهیم داد. من شیوه نبرد مسلحانه برای دستیابی به اهداف را نمیپذیرم. شاید این شیوهای بوده که در سالهای دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ به کار میرفته است، اما اکنون ما خواستار یک انقلاب دموکراتیک هستیم.
منبع : همشهری آنلاین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست