جمعه, ۲۰ مهر, ۱۴۰۳ / 11 October, 2024
مجله ویستا
زندگی مثبت
قدرت خلقیات، افکار و احساسات خود را پرورش دهید و مثبت فکر کردن را بیاموزید.
به کمک روانشناسی مثبت اندیشی، مهارتهایی کسب کنید که به شما امکان میدهد مانند یک آدم خوشبین زندگی کنید، تحت فشار و تنش از زندگی لذت ببرید و جریان مثبت زندگیتان را کشف کنید.
هرسال در مجلات معروف پزشکی، تحقیقات متعددی منعکس میشود که نشان دهنده رابطه میان سلامتی افراد و دیدگاه آنها نسبت به زندگی است.
ظاهراً افرادی که دیدمثبتی نسبت به زندگی دارند، سلامت خود را پس از عملهای جراحی سریعتر باز مییابند، کمتر دچار بیماریهای قلبی میشوند، هنگام ابتلا به بیماری درد کمتری احساس میکنند، کمتر سرما میخورند و عمرشان ده سال طولانیتر از دیگران است.
حتی افرادی هم که در فقر ویا به عبارتی در محیطهای غیرمثبت بزرگ شدهاند، وقتی تصمیم میگیرند برخورد مثبتی با قضایا داشته باشند و تلاش میکنند به نتایج مثبتی برسند، میتوانند از زندگی لذت ببرند.
این افراد انعطافپذیر و پرطاقت را معمولاً <نیک بین> مینامیم.
اما اگر این واژه افراد سادهلوح و خوش خیال را برای شما تداعی میکند، تعریفی که روانشناسان از این افراد دارند، ممکن است باعث تعجبتان شود.
دکتر لیزا آسپین وال و دکتر اورسولا اشتاودینگر ویراستاران کتاب <روانشناسی تواناییهای انسان> مینویسند: <افراد نیکبین کسانی هستند که آینده را مساعد میبینند و به همین خاطر به تلاش خود برای رسیدن به اهدافشان ادامه میدهند.>
به عبارت دیگر، برای ایجاد تغییرات مثبت باید پایدار و انعطافپذیر بود و نسبت به تمامی اطلاعات موجود چه مثبت و چه منفی، دید بازی داشت.
● مثبتاندیشان چه میدانند؟
دکتر دن بیکر، روانشناس ساکن توسکان آریزونا و مولف کتاب <خوشحالها چه می دانند> میگوید: <برای افرادی که دیدگاهی مثبت دارند، زندگی عبارت است از تعدادی رویداد پشت سر هم، که همگی به صورت بالقوه به ما امکان میدهد چیزی یاد بگیریم.
چنین افرادی به صورت فطری درک میکنند که اساساً هر چه وقایع زندگی دردناکتر باشند، درسهای بزرگتری از آنها میتوان گرفت.>
ناملایمات شخصیت انسان را میسازد، چیزی که دکتر پل پیرسال، عصبشناس و مولف کتابهای <اثر بتهوون> و <رشد مبتنی بر تنش> به آن معتقد است.
با در افتادن با چالشهای زندگی به شکل مثبت، بنیهتان را برای تحمل بحران و تنش تقویت میکنید و با این کار از نظر احساسی و جسمانی مقاومتر میشوید.
حتی مصرترین بدبینها هم میتوانند راههای جدیدی برای مدیریت واکنشهای خود بیاموزند.
● گردونه تمرین
برای یادگیری مثبتاندیشی، باید در نحوه تفکرمان تغییر آگاهانه ایجاد کنیم.
دکتر باربارا فردریکسون، دانشیار کرسی روانشناسی دانشگاه میشیگان، میگوید: <این که بخواهید در یک وضعیت احساسی دیگر قرار داشته باشید> کافی نیست. در اولین قدم، باید تاویل و تفسیر خود را از رویدادهای زندگی تغییر دهید. چند گام به عقب بردارید و به مسائل از افق بازتری نگاه کنید.>
به گفته او، در مواجهه با رویدادی تنشزا، به جای تمرکز روی موارد منفی، باید به دنبال موارد مثبت (یا حداقل خنثی) گشت.
مثلاً، مدتی بیکار ماندن، شما را وادار میکند شغل یا زمینه کاری رضایتبخشتری پیدا کنید.
هر بار که یک چالش را با موفقیت پشت سر میگذارید و مهم نیست این چالش چه قدر کوچک باشد، احساس مهارت و کنترلی به شما دست میدهد که باعث میشود به حلال بهتری برای مشکلات تبدیل شوید.
فردریکسون میگوید: <احساسات خوب باعث از بین رفتن عواطف و احساسات منفی میشوند.> در تحقیقی که فردریکسون در سال ۱۹۹۸ انجام داد، به شرکتکنندگان گفته شد که راجع به موضوعی سخنرانی کنند (بزرگترین عامل ایجاد اضطراب در بین آمریکاییها).سپس برایشان فیلمهایی نمایش داده شد که در آن سگهای کوچک و مناظر ساحلی، یا محافظهای انتزاعی صفحه نمایش کامپیوتر دیده میشد.واکنشهای قلبی عروقی آزمایششوندگان، که در ابتدا به سرعت افزایش یافته بود، بعد از دیدن فیلمهای مزبور به وضعیت عادی بازگشت، در حالی که تغییری در وضعیت گروهی که برایشان محافظ صفحه نمایش کامپیوتر، نمایش داده شده بود، مشاهده نشد.پیام این آزمایش: تمرکز کردن روی چیزهای مثبت، توجه را از چیزهای منفی منحرف میکند و این کار به ما امکان می دهد توانایی مقابله با مشکلات را پیدا کنیم.
منبع : وزارت آموزش و پرورش ایران
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست