سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
مجله ویستا
دعایمان چگونه اجابت می شود؟
![دعایمان چگونه اجابت می شود؟](/mag/i/2/icyf9.jpg)
ما به مهربانی و رحمت تو عادت كرده ایم
وجود مبارك امام سجاد عرض می كند: سوابق درخشان ای كه نسبت به من و دیگران داشتی و فضائل بی كران تا بی كران ای كه داری، ما را وادار می كند كه از تو بخواهیم. الهی ابیتنی فی نعمك و احسانك صغیرا و نوهت باسمی كبیرا. خدایا! تاكنون كه در كنار سفره نعمت و احسان تو به سر بردیم. از كودكی تاكنون، از نظر مسائل مادی و دنیائی ما را تأمین كردی. وقتی سالمند و بزرگ شدیم، ما را شهره روستایمان یا شهرمان یا استانمان، یا كشورمان، یا در یك منطقه وسیع تری، در یك قاره ای، مانند آن كردی. ما را مشهور كردی، خوش نام كردی، نام آور كردی. وعده های آخرت هم كه از شما رسیده است. پس بنابراین ما حدوثاً و بقاء در كنار سفره تو نشستیم. ما عادت كردیم به اینكه نازپرورده تنعم توباشیم. و عادت كردیم كه با دست خالی بیائیم، با روی سیاه بیائیم، با روی سپید، دست پر برگردیم. عادت كردیم، تو ما را عادت دادی!
●هم تو را دوست دارم و هم به تو امیدوارم
پروردگارا! من هم با معرفت آمدم، هم با محبت آمدم. معرفت من رهنمای من است، محبت من شفیع من. قبلا عرض كردم: به غیر شفیع. الان عرض می كنم: با شفیع آمدم. شفیع انجح من التوبه، اینجا هم می توان گفت: لا شفیع انجح من المحبه. چیزی، شفیعی بهتر از محبت نیست. البته محبت های بیرونی منطقه اش محفوظ است. اینها محبت های درونی است. و عرض می كند: و أنا واثق من دلیلی بر بدلالتك و ساكن من شفیعی الی شفاعتك. من هم به این راهنما امیدوارم، هم به این شفیع. و غیر از این چیز نیاوردم. عمل صالحی، ترك گناهی، فعل ثوابی، اینها را نیاورده ام! فقط تو را می شناسم و دوست دارم، همین. با زبان تو را می خوانم كه تبهكار است. با قلبی با تو مناجات می كنم كه تیره است. قلب و قالب تیره است. ولی تو هم تیره را می پذیری، هم تبهكار را. چنین كه تاكنون پذیرفتی. مگر ما تاكنون زبان بی گناه داشتیم؟ قلب سالم داشتیم؟ من از تو می ترسم، ولی به تو امیدوارم. در ترس و امید موحدم. اگر گناهانم را می بینم، فزع می كنم، نه یأس دارم. و اگر كرم تو را می بینم، طمع دارم. اگر ببخشی، بهترین بخشندگانی. چون بدون منت می بخشی. و اگر عذاب كنی، عادلانه عذاب كردی.
پروردگارا! من با همه سوابق تباه و تیره و تاریكم، دلیلی دارد كه تو را می خوانم. بی حجت نیست. اگر كسی بگوید: تو با زبان گناه كار، با قلب تیره به چه جهت خدا را می خوانی؟ عرض می كنم: روی كرم او، كریم كسی است كه از گناهان ببخشاید. حجتی یا الله فی جرأتی و علی مسألتك مع اتیانی ما تكره جودك و كرمك و عدتی فی شدتی مع قله حیائی منك رأفتك و رحمتك. من بد حیا بودم. از تو خجالت نكشیدم. تو در سوره مباركه علق، در طلیعه بعثت فرمودی: ألم یعلم یأن الله یری... من بین این دو امر قرار گرفتم: هم عده منی در شدت، هم رأفت و كرمت مایه امید من است. لذا من با این دو دلیل به سمت تو آمدم. درود بر پیامبر و اولاد پیامبر بفرست و آن رجاء و امید مرا آیس و ناامید نكن و محقق بكن. ندای مرا بشنو ای كسی كه بهترین مدعوی. یا خیر من دعاه داع و أفضل من رجاه راج. عظم یا سیدی املی و ساء اهانی. عرض كرد: خدایا! عمل و آرزوی من زیاد است. عمل و كار من بسیار بد است. كار من بد است. اعمال من بد است، آمال من بزرگ. تو به مقدار آمال و آرزوی من به من ببخش. به مقدار اعمال من مرا مؤاخذه نكن. زیرا كرم و بزرگواری تو اجل از آن است كه تبهكاران و مذنبین را جزاء و كیفر بدهد. و حلم و بخشایش تو بزرگتر از آن است كه مقصرین را مكافات كند. و كف آنها كار كند. و من، یا سیدی من به فضل تو پناه برده ام. هارب منك الیك. این هارب منك الیك، انت الراه أعلم... أن الراحل الیك قریب المسافه، یك عرفتك. این جمله ها هم از بحث های محوری و كلیدی این جمله است كه أنا هارب منك الیك از تو به سوی تو، این توحید ناب است. این هم در این جمله های دعا كم نیست كه دو بار هارب منك الیك آمده است. نه هارب من اصحابك الی عفوك. از تو به سوی تو آمدم. یعنی از جائی نبودم كه به سوی تو بیایم. اگر می ترسم، از انتقام تو می ترسم. اگر امیدوارام، به لطف تو امیدوارم. هارب منك الیك متنجز ما وعدت من الصفح عمن أحسن بك ظنا. تو به ما وعده دادی كه نسبت به دیگرتبهكاران تنها صابر باشی، حلیم باشی، عفو باشی. بلكه صفح كنی. صفح جمیل. نه تنها عفو كنی، بلكه صفح جمیل كنی. یعنی صفحه خاطرات را ورق بزنی. آن صفحه ای كه اصلا گناه در آن نوشته نشده، آن صفحه را به ما نشان بدهی. و اصلا صرف نظر كنی كه صفح بالاتر از عفو است. بنابراین این هم در عین حال كه دعاست، ادب دعا، درس دعا، راه دعا و تقویت روحیه نیایش و دعاء را وجود مبارك امام سجاد به ما آموخت. غرض آن است كه با دعاء، درس دعا و علت دعا تشریح می كند. امیدواریم ادعیه همه مستجاب باشد.
منبع : روزنامه کیهان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست