سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
تنوع وسایل و توقع فرزندان والدین را به وحشت می اندازد
وقتی پایان تعطیلات تابستانی نزدیك می شود و آغاز سال تحصیلی جدید از راه می رسد پدران و مادران علاوه بر تدارك لباس و لوازم التحریر این روزها یك قلم دیگر به خریدهایشان اضافه شده كه پرسش های بیشماری را پیش آورده است. این یك قلم ابزارهای الكترونیكی است و برخی از این پرسش های بیشمار این است كه: چه سیستم عاملی مناسب است؟
كامپیوتر همراه بهتر است یا لپ تاپ؟ اگر كامپیوتر همراه برای بعضی از كلاس ها الزامی است آیا بهتر است كه به فناوری بی سیمی و لوازم جانبی آن هم مجهز باشد؟ آیا چاپگر هم ضروری است؟ در بسیاری از كشورهای پیشرفته یا در حال توسعه كامپیوترها و اتصال آنان به اینترنت به یكی از لوازم اجتناب ناپذیر كلاس های درسی، آزمایشگاه ها و به طوركلی محیط های آموزشی تبدیل شده است. بخش عمده ای از سمینارها و كنفرانس ها اكنون به این اختصاص یافته كه به والدین آموزش دهد چگونه در بودجه یا سبد خانواده مسائلی از این قبیل را دخالت دهند. یعنی براساس درآمد، خانواده ها باید بخشی از بودجه خود را صرف ابزارهای الكترونیكی ، نرم افزارها و محصولات جانبی آن كنند.
در حال حاضر خانواده هایی كه فرزندان نوجوان دارند، می خواهند كه فرزندانشان به قدر كافی از دانش كامپیوتر و اینترنت برخوردار باشند تا از عهده درس های دانشگاهی و درس های مربوط به تحقیق و جست وجو برآیند. نسل جدید را «نسل اینترنت» یا Net Generation نامگذاری كرده اند چون زمانی كه این كودكان چشم باز كرده اند منزل آنها كامپیوتر متصل به اینترنت داشته است؛ درست مثل ما كه به نسل قبل تعلق داریم و زمانی كه چشم باز كردیم تلفن و تلویزیون جای خود را در خانه هایمان باز كرده بود. زمانی كه ما به مدرسه می رفتیم فقط با قلم و خودكار سروكار داشتیم.
اما امروز تنوع ابزار و وسایل الكترونیكی كه یك كودك یا نوجوان می تواند به همراه داشته باشد به قدری زیاد شده كه خانواده ها باید از میان ابزارهایی كه می توانند تهیه كنند برخی را انتخاب و برخی را یا به آینده موكول كنند یا از آن صرف نظر كنند.گاهی اوقات تنوع این وسایل و توقع فرزندان، والدین را به وحشت می اندازد. بعضی از وسایل روزگاری تازگی داشت مانند آوردن تلفن همراه یا كامپیوتر همراه به كلاس اما اكنون كمتر كلاسی در كشورهای پیشرفته وجود دارد كه به نوعی از كامپیوترهای رومیزی یا لپ تاپ استفاده نكند. در كشورهای پیشرفته، موسسه ها و مدارس برای خانواده ها تعیین می كنند كه چه كامپیوتر همراهی برای فرزندانشان خریداری كنند و باید به چه لوازم و نرم افزارهایی مجهز باشد تا زمانی كه دانش آموز یا دانشجو سركلاس حاضر می شود معلم یا استاد بتواند از سر میز خودش كامپیوترهای دانش آموزان را كنترل كرده، آنچه خودش صلاح می داند به نمایش بگذارد و تكالیف دانش آموزان یا دانشجویان را با كامپیوتر خودش چك كند.
نرم افزارها و سخت افزارهایی كه موسسه معرفی می كند امكان شبكه شدن همه كامپیوترهای دانش آموزان را با كامپیوتر معلم یا استاد فراهم كرده ضمن آنكه كامپیوتر استاد به نرم افزارهایی مجهز است كه می تواند روی كامپیوتر خودش چك كند كه دانش آموزان در حال انجام چه كاری هستند.حین آموزش هم می تواند كامپیوتر همه شاگردان را فریز كرده و آنچه روی كامپیوتر خودش در حال انجام است روی صفحه نمایش شاگردان یا دانشجویان به نمایش درآورد. بعضی از این موسسه ها امكان اتصال به اینترنت را از طرق مختلف برای یك كلاس فراهم می كنند.
بعضی كلاس ها كه شاگردان به كامپیوتر همراه مجهزند امكان اتصال بی سیمی به اینترنت فراهم می شود به این شكل استاد یا معلم می تواند به دانش آموزان یا دانشجویان تكلیف بدهد كه در اینترنت جست وجو كنند و همان جا پاسخ ها را می تواند چك كند. جالب اینجا است كه خانواده ها پیش از خرید كامپیوتر برای منزل باید با مسئولان آی تی مدارس هماهنگی كنند چون اگر می خواهند ارتباط اولیا و مربیان به طور كامل برقرار شود باید كامپیوترها و نرم افزارهای سازگار با مدرسه تهیه كنند به عنوان مثال اگر شما در چارلستون ایالات متحده زندگی می كنید و می خواهید فرزندتان را به مدرسه ساتیادل بفرستید بهتر است از خرید كامپیوتر از كمپانی اپل خودداری كنید و فكر آموختن سیستم عامل مكینتاش را از سر خود و خانواده تان بیرون كنید چون متخصصان آن مدرسه فقط به كامپیوترهایی خدمات می دهند كه سیستم عاملشان ویندوز مایكروسافت است.
البته فرد می تواند از كامپیوتر اپل استفاده كند اما متخصصان آن مدرسه فقط از عهده رفع عیب هایی برمی آیند كه در سیستم عامل ویندوز به وجود می آید. آنها آشنایی چندانی با «مك» ندارند. در عوض اگر در نورث فیلد مینه سوتا زندگی می كنید و می خواهید فرزندتان را به كالج كارلتون بفرستید دغدغه ای در مورد كامپیوتر یا سیستم عامل آن ندارید بلكه فقط باید چند نرم افزار كه آن مدرسه خودش طراحی كرده روی كامپیوترتان نصب كنید بعد به كلاس ببرید. تمام كالج ها در ایالات متحده به این توافق رسیده اند كه بهتر است به والدین پیشنهاد كنند كامپیوتری خریداری كنند كه یا از طریق اترنت ethernet قادر به اتصال به اینترنت باشد یا آنكه كارت شبكه بی سیمی داشته باشد تا از طریق شبكه بی سیمی در كلاس ها بتواند به اینترنت وصل شود.كامپیوترهای قدیمی مملو از باگ هستند یعنی مدام با مشكلات غیرقابل پیش بینی مواجه می شوند كه بدون وجود یك متخصص كامپیوتر قابل رفع نیست.
ضمن آنكه كامپیوترهای قدیمی در مقابل ویروس ها، كرم ها، نرم افزارهای جاسوسی و تبلیغی (Spyware, adware) آسیب پذیرترند. مدارس و دانشگاه ها نیز از پذیرفتن این كامپیوترها برای اتصال به شبكه شان اكراه دارند چون هر چه كامپیوتر قدیمی تر باشد اشكالاتی كه برای خود دانش آموز و شبكه مدرسه به وجود می آورد بیشتر باشد. برای همین دانشگاه دولتی كانزاس در منهتن به وضوح به اولیای دانشجویان می گوید كه از دیدن چه كامپیوترهایی اصلاً خوشش نمی آید.متولیان این دانشكده می گویند: «از آوردن سیستم های قدیمی و سیستم عامل های ۹۸ و NT۳.۵۱ جداً خودداری كنید. ما از اتصال كامپیوترهایی كه سیستم عاملشان ویندوز ۹۸ است به شبكه مان معذوریم.»پروفسور المور از دانشگاه ایندیانا می گوید بعضی از خانواده ها از عهده روزآمد كردن كامپیوتر همه فرزندانشان برنمی آیند.
ما اینجا سعی می كنیم روی كامپیوتر های قدیمی تا جایی كه امكان دارد سیستم های عامل جدیدتر نصب كنیم تا با مشكلات كمتری مواجه شویم. دانشجویانی كه به دانشگاه ایندیانا می روند با مشكلات كمتری مواجهند چون مسئولان آن به این فلسفه اعتقاد دارند كه دانشگاهشان باید از عهده همه انواع فناوری ها برآید و بتواند در همه زمینه های شناخته شده مشكلات دانشجویانش را حل كند. حتی پیشرفته ترین و به روزترین كامپیوترها هم از بلایای ویروسی وبلاگ های كامپیوتری مصون نیستند.برای همین هم بسیاری از موسسه های آموزشی یا دانشگاه ها یك شبكه كامپیوتری طراحی می كنند و به جای آنكه كامپیوترها تك به تك به نرم افزارهای ضدویروسی مجهز باشند یك agent در شبكه، همه كامپیوترهای متصل به شبكه را محافظت می كند. این روش گرانتر اما مطمئن تر است. به محض آنكه یك كامپیوتر به این شبكه متصل می شود پیغامی برای كاربر فرستاده می شود تا آن agent را روی كامپیوتر خود فعال كند در آن صورت محافظت از آن كامپیوتر تا زمانی كه به آن شبكه متصل است برعهده آن شبكه است.
آن شبكه نیز هرچند دقیقه یك بار بانك اطلاعاتی خود را به آخرین دستاوردها مجهز می كند و روزآمدترین حالت را دارد.بعضی از مدارس هم هستند كه كار را برای اولیا آسان كرده اند یعنی یك نماینده دارند كه برای اولیای داوطلب خدمات ارائه می كند. به این ترتیب این نماینده می تواند هنگام خرید سخت افزار یا نرم افزار تخفیف ویژه بگیرد چون از فروشندگان به صورت كلی خرید می كند. كمپانی هایی نظیر «دل» وقتی با سفارش های كلی مواجه می شوند تخفیف ویژه می دهند. اپل هم جزء سازندگانی است كه برای موسسه های آموزشی تخفیف ویژه قائل می شود.بعضی از مدرسه ها و دانشگاه ها سهمیه برای چاپ در نظر می گیرند و دانشجویان تا یك سقفی اجازه استفاده از چاپگرهای موسسه را دارند اما بسیاری از خانواده ها ترجیح می دهند درست مثل یخچال و تلویزیون برای فرزندشان چاپگر هم بخرند اما چون تعداد سخت افزارها و نرم افزارهای لازم بسیار متنوع و متعددند هر خانواده باید به درآمد خود نگاه كند و تصمیم بگیرد چه چیزهایی اولویت دارند. شاید در وهله اول حافظه و پردازشگر كامپیوتر و سیستم عامل آن از همه مهمتر باشد بعد اگر پولی باقی ماند صرف سخت افزارها و نرم افزارهای جانبی می شود.هرچه زمان بیشتر می گذرد نوجوانان به انواعی از ابزارهای الكترونیكی از جمله تلفن همراه، پی دی ای (همان منشی شخصی دیجیتالی كه نوعی دفتریادداشت الكترونیكی است كه قابلیت های آن نسبت به كامپیوتر همراه بسیار كمتر است)، ام پی تری پلیر ipod و غیره عادت می كنند. روزگاری دانشجویان فقط با یك كلاسور و یك خودكار به دانشگاه می رفتند اما امروز كاملاً وضع فرق كرده است.
منبع: نیویورك تایمز
مترجم: علیرضا عبادتی
مترجم: علیرضا عبادتی
منبع : پایگاه اطلاع رسانی تخصصی فنآوری اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست