جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا

"بوش" مردی با کارنامه ای در دست چپ


"بوش" مردی با کارنامه ای در دست چپ
" میزان محبوبیت جرج بوش تا به آن حد کاهش یافته است که بود و یا نبود او برای کسی دیگر اهمیت ندارد . تلویزیون صدای آمریکا ۲۳-۰۷-۱۳۸۷" . انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای جانشین جرج بوش در کمتر از سه هفته دیگر برگزار می شود .
بوش نامحبوب ترین رییس جمهوری آمریکاست و دراین روزها که مشغول جمع کردن وسایل خود برای ترک کاخ سفید است ، علاوه بر صفت "نامحبوب ترین " ، رسانه های آمریکا از عبارت " پرونده در دست چپ " یک اصطلاح عامیانه آمریکایی نیز برای خطاب قراردادن او استفاده می کنند که معنی و مفهوم آن ، بدرقه کردن کسی برای رفتن به جهنم و یا چنین امیدی برای او داشتن است .
بوش فردی نبود و نیست که در آخرین روزهای حکومتش بود و یا نبودش فرقی برای توده های مردم ، حتی هم حزبی ها او داشته باشد . او خیلی زودتر از آنچه تصور می شد ، عنوان " نامحبوب ترین رییس جمهوری تاریخ آمریکا " را برای سیاست ها و تدابیر غلط در حوزه های مختلف داخلی و خارجی بدست آورد . بوش ازابتدای سال ۲۰۰۵ میلادی سایه "عدم محبوبیت " را تا این آخرین روزهای ماندن در کاخ سفید ، همه جا با خود دارد .سقوط شدید اقبال مردم آمریکا نسبت به جرج بوش ، جمهوری خواهان کاخ سفید نشین را سالهاست که نگران آینده و موقعیت این حزب در نظام سیاسی آمریکا کرده است و این روزها که هویت ساکن آینده کاخ سفید درحال روشن شدن است ، ناامید تر از هر زمانی ، به رقابت برای شاید ماندن ادامه می دهند.
نتیجه چند نظر سنجی اخیر از سوی موسسات نظرسنجی و رسانه ای آمریکا ، نشان می دهد که بوش تنها در نزد کمتر از سی درصد مردم آمریکا محبوبیت دارد که این کمترین میزان محبوبیت یک رییس جمهوری در طول تاریخ آمریکا البته بعد از ریچارد نیکسون است که رسوایی واترگیت او را مجبور به استعفا کرد.
براساس نظرسنجی ها جنگ درعراق و باور آمریکایی ها به اینکه رهبران کاخ سفید در مورد این جنگ و اهداف آن به آنها دروغ گفته اند ، که اعتراف صریح کالین پاول وزیر دفاع سابق و خود بوش که اذعان کرده سرویس های اطلاعاتی آمریکا به او گزارشهای خلاف داده بودند ، و تشدید مسایل و دشواریهای اقتصادی و اجتماعی از جمله مهاجرت، بهداشت و تنزل سطح خدمات اجتماعی بواسطه تامین نیاز مالی جنگ در عراق ، افغانستان و دیگر نقاط دنیا که اقتصاد آمریکا را به مرز فروپاشی برده است ،
از دلایل اساسی سقوط محبوبیت بوش و جمهوری خواهان است که آثار آنها پیشتر در انتخابات کنگره دیده شد و بر طبق نظر سنجی ها در کمتر از سه هفته دیگر در انتخابات ریاست جمهوری نیز احتمالا خودش را نشان خواهد داد. امری که به گفته " ترسی اشمیت" سخنگوی کمیته ملی جمهوری خواهان باعث آن شده تا این حزب با شرایط سیاسی دشواری روبرو شده و این مسأله اعتبار حزب جمهوری خواه را به چالش بکشد.
جرج بوش تنها در نزد مردم آمریکا نیست که نامحبوترین رییس جمهوری این کشور شناخته می شود . خبرگزاری آلمان در خبری در تاریخ ۱۸سپتامبر ۲۰۰۸ نوشت که نظر سنجی ها میان اعراب نیز نشان می دهد که جرج بوش نامحبوب ترین فرد میان عرب ها نیز هست.دلیل عمده این نامحبوبی براساس نظرسنجی های تازه ، " دروغگو" شناخته شدن بوش در نزد عامه مردم آمریکاست . آمریکایی ها گفته اند که بر این باورند بوش اداره کشورشان را بر پایه "دروغ " بنا نهاده است. در طول تاریخ آمریکا" لیندن جانسون" ، "ریچارد نیکسون "و" هری ترومن" نامحبوب ترین رییس جمهوری های آمریکا بودند، ولی همه آنها این شانس را داشتند که به اندازه جرج بوش "‌مورد تنفر و نارضایتی " عمومی نبودند. میزان نارضایتی از ریچارد نیکسون (حتی پس از رسوایی واترگیت ) و هری ترومن به ترتیب از ۶۷ و ۶۶ درصد فراتر نرفت ، حال آنکه میزان نارضایتی از جرج بوش بر طبق تازه ترین نظر سنجی به رقم ۷۱ درصد رسیده که در تاریخ آمریکا بی سابقه است.
نتیجه یک نظر سنجی تازه که توسط گروه "‌اوپینیون ریسرچ "و به سفارش شبکه خبری سی ان ان صورت گرفت ، حاکی از آن است که ۷۱ درصد شهروندان آمریکایی از جرج بوش " متنفر " و عملکرد او را در مقام رییس جمهوری تایید نمی‌کنند.پیش از این نظر سنجی و به فاصله یک هفته ، موسسه گالوپ میزان نارضایتی از رییس جمهوری آمریکا را ۶۹ درصد اعلام کرده بود که نشان می دهد جرج بوش حتی اندک محبوبیت خود را نیز به سرعت از دست می دهد و از همین روست که حتی تلویزیون دولتی آمریکا نیز می گوید:" بود و یا نبود بوش دیگر فرقی برای آمریکایی ها ندارد ."
جنگ طلبی بوش از جمله لشگر کشی او به عراق ، یکی از عمده دلایل عدم محبوبیت او دانسته می شود
که یک روز پس از حادثه یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ با آمار تایید ۹۰درصدی از عملکردش روبرو شد.
" اوپینیون ریسرچ" در گزارش نظر سنجی انجام داده گفته است که : بر میزان مخالفان جنگ عراق نیز افزوده شده و ۶۸ درصد شهروندان آمریکایی انزجار خود را از این جنگ ابراز نموده اند و بر عده آنها بسرعت افزوده می شود."چارلز فرانکلین" ، یک پژوهشگر امور سیاسی دانشگاه ویسکانسین مادیسون می گوید: رکورد به جای مانده در مورد تایید عملکرد جرج بوش با توجه به اوضاع وخیم اقتصادی ‌آمریکا بدتر نیز خواهد شد. تحلیلگران مسایل داخلی آمریکا عقیده دارند ، آنچه موجب آن شد تا هیلاری کلینتون اقبال عمومی را برای رسیدن به نامزدی حزب دموکرات در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا از دست بدهد و مک کین نیز در عقب اوباما قرار گیرد ، حمایت او از جنگ در عراق و ادامه حضور سربازان آمریکایی در این کشور بود.
با قضاوت درباره نظرسنجی‌ها، میلیون‌ها نفر در آمریکا و سراسر جهان آرزو دارند دوره کار جرج بوش هر چه سریع‌تر تمام شود. که با رفتن او، آمریکا می‌تواند از شر جنگی فاجعه‌بار در خاورمیانه خلاص شود، از دخالت لفظی و نظامی در امور کشورهای دیگر دست بردارد، دوستان از دست داده را بازیابد و بار دیگر به گفته بنیانگذاران این کشور عمل کند که باید به افکار نوع بشر به درستی احترام گذاشت . یا حداقل میلیون‌ها نفر آرزو دارند با رفتن بوش چنین شود .
رئوف پیشدار
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ ایرنا