شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

بهترین گوشت‌ها


بهترین گوشت‌ها
دكتر كیمیاگر متخصص تغذیه می‌گوید: گوشت‌ها منبع اصلی تامین پروتئین هستند و انواع گوشت، به خصوص گوشت قرمز، منبع روی و ویتامین B۱۲ به شمار می‌روند. به گفته دكتر كیمیاگر، گوشت ماهی و دیگر آبزیان بهترین نوع گوشت‌ها هستند. دلیل این امر به میزان و نوع چربی موجود در گوشت ماهی مربوط می‌شود. گوشت ماهی نسبت به سایر انواع گوشت‌ها چربی كمتری دارد و در ضمن نوع چربی آن، از نوع چربی خوب است. دكتر كیمیاگر در این زمینه می‌گوید: <چربی ماهی از نوع اسید چرب امگا ۳ است كه در پیشگیری از ابتلا به سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی-‌عروقی موثر است. اسید چرب امگا ۳ سلامت دیواره سلول‌ها را تامین می‌كند و همچنین به برقراری ارتباط بین سلول‌ها كمك می‌كند كه این، عامل مهمی در از بین بردن مواد سرطان‌زا و چشمیگیری از سرطان است.
این اسید چرب، همچنین التهابات را كاهش می‌دهد و میزان چسبندگی و لخته شدن خون را پایین می‌آورد، بنابراین از ابتلا به بیماری‌های قلبی-‌عروقی پیشگیری می‌كند.> اما خواص آبزیان و به طور خاص ماهی‌ها به همین جا ختم نمی‌شود. دكتر كیمیاگر در این زمینه می‌گوید: <بعضی از انواع ماهی‌ها مانند قزل‌آلا، كیلیكا و ساردین استخوان‌های ریز دارند. این استخوان‌ها در حین طبع ذوب شده و قابل خوردن می‌شوند و می‌توانند منبع خوبی برای تامین كلسیم باشند. كسانی كه با كمبود كلسیم مواجهند اما به دلایلی، مثلاً حساسیت‌های گوارشی، نسبت به لبنیات، قادر به مصرف این مواد نیستند، به طور خاص استفاده از این‌گونه ماهی‌ها در برنامه غذایی توصیه می‌شود.
اگر با همه این محاسنی كه برای ماهی‌ها برشمرده شد هنوز هم از طعم ماهی دل خوشی ندارید، بوی ماهی را دوست ندارید، با قیمت آن مشكل دارید، طبخ آن برایتان مشكل است و یا به هر دلیلی هنوز قانع نشده‌اید كه توصیه كارشناسان را گوش كنید و مصرف دوبار ماهی در هفته را در برنامه غذایی خانواده خود بگنجانید، این نكته آخر را هم از قول دكتر كیمیاگر در نظر داشته باشید: معمولاً ید مورد نیاز بدن ما از طریق مصرف نمك تامین می‌شود. اما مصرف بیش از حد نمك مشكل زاست و در ضمن برخی افراد كه با مشكلاتی چون فشارخون بالا مواجه هستند به طور كلی با ممانعت در مصرف این ماده روبه رو هستند. این جاست كه ماهی‌ها یك بار دیگر خاصیت خود را به نمایش می‌گذارند. ماهی دارای میزان بالایی از ید است و مصرف آن در تمام افراد و به خصوص افرادی كه با منع مصرف نمك مواجهند، توصیه می‌شود.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار