سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

بررسی علل باکتریایی جنین‌های تلف شده در تخم‌مرغ د ر دستگاه جوجه‌کشی


برای جدا كردن باكتری های هوازی و بی هوازی ، جنین های مرده در داخل تخم مرغ از دو دستگاه هچری در شیراز جمع آوری گردیدند . برای این كار ۱۰۰ نمونه شامل ۱۰۰۰ جنین جوجه مرده در داخل تخم مرغ كشت داده شدند. ازاین نمونه ها ۳۲ نمونه جدا شده اشریشیاكلی و ۱۵ نمونه كلبسیلا ، گزارش گردید .شامل استا فیلوكوكوس اپیدرمیدیس (۱۱ نمونه ) ، سالمونلا (۱۰ نمونه ) ، آریزونا (۷ نمونه )، باسیلوس سرئوس (۵ نمونه) ، با سیلوس مگاتریوم، باسیلوس سابتیلیس ، پرو تئوس ، استافیلو كو كو س آرئوس و استر پتوكوكوس فسیوم(هر كدام یك نمونه) می باشند . باكتری بی هوازی نیز جدا نگردید. شیوع بالایی از گونه های مختلف باكتری های جدا شده از جنین های مرده هیچ نشده مشاهده گردید. این می تواند تا حدودی شیوع مرگ و میر جنین های جوجه را توجیه نموده ، دلیل كاهش هیچ به میزان كمتر از میزان استاندارد در این دو مزرعه را روشن نماید . مقاومت آنتی بیو تیكی باكتری های جدا شده از جنین تخم مرغ های هچ نشده نیز مورد بررسی قرار گرفت.طبق این تحقیق اشریشیاكلی بیشترین مقــاومــت را نســبت به تتراسیكــلین (۸۸/۷۱ درصد ) و نالــید یكســیك اســید (۵۰ درصد) نشــان داد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران