چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

ریسک گسترش آنفلوانزای آوین


ریسک گسترش آنفلوانزای آوین
اگرچه هیچگونه دلیلی درخصوص اشاعه ویروس آنفلوانزا از طرف K.U در جنوب شرقی آسیا گزارش نشده است، اما اکثر پرستاران علا قه مند هستند جواب برخی سوالا ت پیرامون این مساله را بدانند.
اینکه در مورد ریسک توسعه آنفلوانزا چه اقدام هایی درخصوص کنترل و جلوگیری آن باید صورت بگیرد؟ و آیا سفر کردن به کشورهای مبتلا می تواند موثر باشد؟
اگرچه هیچگونه دلیلی درخصوص اشاعه ویروس آنفلوآنزا از طرف K.U گزارش نشده، اما تقریبا ۱۷۷ نمونه ابتلای انسانی در جنوب شرقی آسیا به وقوع پیوسته است و در ماه ژانویه ۱۲ مورد ابتلا در ترکیه گزارش شده است که ۴ مورد آن مرگ زا بود.
همچنین دو مورد مرگ زا در عراق گزارش شده بود.
بیماران علا قه مند هستند پیرامون این مساله سوالا تی را از پرستاران داشته باشند، اینکه چه مراحلی را باید درخصوص جلوگیری از این بیماری طی کرد؟ و اینکه آیا سفر به کشورهای آلوده به این ویروس صحیح می باشد؟
جواب های کلیدی که پرستاران به این سوالا ت می دهند ممکن است دوباره در خصوص آنها پرسیده شود یا اینکه احتیاج به روز کردن آنها باشد و نیاز به اطلا عات بیشتری داشته باشند.
● آنفلوانزا چیست؟
از جمله دلا یل اشاعه این ویروس به طور طبیعی از طریق پرندگان است; پرندگان به عنوان یک فاکتور می توانند به طور یک عامل خفیف یا قوی در این باره عمل کنند.
این طور فرض شده که بسیاری از پرندگان وحشی بدون سابقه قبلی به این بیماری می توانند اشاعه دهنده باشند.
مهاجرت پرندگان می تواند عاملی درخصوص ابتلا ی پرندگان خانگی باشد.
ابتدا آنها علا ئم خفیفی را ایجاد می کنند که ممکن است به آنها پی برده شود; اما به سرعت قادر خواهد بود که به شدت بیماری زا شود. درصد کشندگی HPA۱S ها بسیار بالا می باشد.
آنفلوانزا چندین زیرشاخه دارد که از میان آنها H۵N۱ به عنوان مهم ترین و خطرناک ترین ویروس آنفلوانزا انسان را تهدید می کند به طوری که درصد بالا تری از مرگ و میر از طریق این ویروس به وقوع می پیوندد.
شیوع این بیماری در سال ۲۰۰۳ در جنوب شرقی آسیا شروع شد و بالا ترین رکورد را در زمینه آنفلوآنزا به خود اختصاص داد.
● انتقال این ویروس به انسان چگونه است؟
از مهمترین دلا یل انتقال این ویروس با H۵N۱ از طریق پرندگان یا سطوح آلوده به فضولا ت پرندگان که به شدت حاوی این ویروس است، می باشد. انتقال از طریق انسان به انسان کمتر مشاهده شده است. هنوز دلیل اینکه چرا عده ای بر اثر تماس با پرندگان دچار این بیماری می شوند و برخی دچار نمی شوند، مبهم و نامعلوم است.
● علائم آنفلوانزا کدامند؟
▪ دوران نهفتگی ویروس H۵N۱ طولا نی تر از آنفلوانزای انسانی است که معمولا علا ئم مربوط دو تا سه روز بعد از ابتلا شروع به ظاهر شدن می کند.
▪ علا ئم نهفتگی دو تا ۸ روز می باشد که ممکن است به ۱۷ روز نیز برسد.
▪ علا ئم اولیه شامل تب بالا و از علا ئم خاص آنفلوآنزا می باشند، همچنین اسهال، استفراغ، درد شکم، درد قفسه سینه و خونریزی بینی و لثه درخصوص این بیماری گزارش شده است.
▪ هیچ یک از بیماران مبتلا به این ویروس مشکل تنفسی نداشتند.
▪ برخلا ف بیشتر ویروس های آنفلوآنزای H۵N۱ در حد وسیعی قبلا پچه ها و افراد بالغ را تحت تاثیر قرار می داد اگرچه هنوز علت آن مشخص نشده است.
● چه راه های درمانی وجود دارد؟
شواهدی وجود دارندکه نشان می دهد که tamiviy Gsel ممکن است گسترش ویروس راکاهش و آهسته کند و اگر در طول ۴۸ ساعت بعد از ظاهر شدن علا ئم درخصوص آن اقدام شود، شانس رسیدگی و مراقبت و افزایش پیدا می کند.
مدیریت کلینیکی تمرکز را برروی درمان علا ئم می گذارد و مانع انتقال بیماری می شود، به عنوان مثال استفاده از آنتی بیوتیک ها می تواند از ابتلا ی دوباره قفسه سینه جلوگیری کند. یک واکسن زمانی می تواند موثر باشد که یک ویروس جدید پدیدار شود. واکسن های موجود آنفلونزای انسانی نمی توانند حمایت کننده خوبی باشند.
● چرا ممکن است N۱ H۵ یک عامل فراگیر باشد؟
اگر چه ابتلا به آنفلوانزا تنها زمانی اتفاق می افتد که انسان تماس نزدیک با پرندگان داشته باشد با این وجود ویروس های این بیماری به سرعت اشاعه پیدا می کنند و طبق فرضیات N۱ H۵ به راحتی بین انسانها ا زبین دوراه زیر امکان پذیر می باشد:
- اگر شخصی مرتبا با ویروس آنفلوانزا و N۱ H۵ آلوده شود، ویروس می تواند ژن ها را طوری تغییر دهد که شکلهای زیر مجموعه ای جدیدی به وجود می آید که قابل سرایت است.
این شرایط به سرعت گسترش پیدا می کند و ما درمقابل این شرایط به طور طبیعی مصونیت کمی خواهیم داشت:
- تغییرات این ویروس هر زمان ممکن است بیشتر شود و هنگامی که به شخص دیگری سرایت می کند توانایی اش در خصوص مسدود کردن سلول ها افزایش می یابد ابتداد به صورت توده های انبوه کوچک تر در نمونه های انسانی به وجود می آید و بدین صورت از یک انسان به انسان دیگر انتقال می یابد و احتمالا همین موضوع کمک می کند که بدن دفاع لا زم را درمقابل این ویروس داشته باشد. ب
▪ رای شیوع این ویروس سه تا وضعیت لا زم می باشد:
- ظاهر شدن ویروس تازه (ویروس های زیرمجموعه ) آنفلوانزا
ویروس تازه به انسان سرایت می کند و در نتیجه باعث بیماری جدی می شود.
این ویروس به راحتی و تحمل پذیری در میان انسان ها گسترش پیدا می کند.
- ویروس N۱ H۵ تقریبا با دو شرایط اولیه سازگار است. اگر شرایط انتقال به راحتی وجود داشته باشد به سرعت ویروس انتقال می یابد و این قضیه تا زمانی که تحت کنترل در نیاید به کار خود ادامه می دهد.
● چرا شیوع جهانی آنفلوانزا جدی است؟
آنفلوانزا به سرعت در دنیا گسترش پیدا می کند، زمانی که یک ویروس در یک کشور منتشر می شود ابتدا این طور تصور می شود که جلوگیری از آن غیرممکن است زیرا سرعت انتشار آن از طریق عطسه و سرفه صورت می گیرد. اشخاص مبتلا می توانند قبل از این که علا ئمی از ویرو س ظاهر شود باعث انتشار آن شوند که همین موضوع باعث افزایش ریسک سرعت انتشار در یک کشور و از طریق هوا خواهد بود.
شدت بیماری و تعداد مرگ و میر ناشی از این ویروس متعدد می باشند و امکان پیش بینی این عوامل غیرممکن است. قبلا شیوع این بیماری ۲۵ تا ۳۵ درصد آلودگی را شامل می شد.
اگرویروس های جدید تنها در حد متوسط بیماری زا می باشند با این وجود ۲ الی ۷/۴ میلیو ن در سطح دنیا در اثر این بیماری قربانی می شوند در سال ۱۹۱۸ و ۱۹۱۹ د ست کم ۴۰ میلیون نفر جان باختند. اولین اقدام در خصوص جلوگیری این بیماری کاهش ریسک تماس انسان با N۱ H۵ به وسیله مرغ و خروس، مجموعه پرندگان بیماری زا و لا شه ها از لحاظ سالم بودن است.
جمع آوری داروهای ضد ویروس آنفلوانزا کمک می کندکه از گسترش این بیماری و انتقال آن جلوگیری شود و می توانند مانند یک واکسن موثر عمل کنند.
این استراتژی هرگز مورد امتحان قرا نگرفته و موفقیت آن وابسته به فاکتورهایی می باشد.
● سفر به کشورهای مبتلا به این بیماری
اگر شما با یک پرنده غیر مبتلا تماس نداشته باشید، بنابراین N۱ H۵ شما را مبتلا نخواهد کرد.
اما توصیه می شودکه به کشورهای مبتلا به این بیماری سفر نکنید.
مراکز سلا متی،قبل از این که شما به کشورهای آلوده به این ویروس سفر کنید در این باره سلا متی لازم را مبذول دارند.
● آیا خوردن مرغ و خروس درست است؟
K.U وEU صادرات مرغ و خروس را از کشورهای آلوده ممنوع کرده است و این بدان خاطر است که نباید ریسک ابتلا به N۱ H۵ از این طریق نادیده گرفته شود.
شواهدی دال بر ابتلا به این بیماری از طریق خوردن مرغ یا تخم مرغ کاملا پخته شده وجود ندارد.
بنابراین ضروری است که در کشورهای آلوده با مشاهده هرگونه قرمزی یا رنگ صورتی در گوشت دقت شو دو تخم مرغ ها بایدبه طور کامل با Yilks Solib پخته شود.
سخت گیری در بهداشت، کمک به جلوگیری تماس مرغ های نپخته با پخته می کند افرادی که آشپزی می کنند باید مرتبا دستهایشان را بشویند و همچنین در خصوص بهداشت سطوحی که با مرغ و خروس ها در تماس بوده اند، دقت نمایند.
نویسنده : ترجمه: مهین کردمهین
منبع : روزنامه مردم سالاری


همچنین مشاهده کنید