پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا
نگاهی به صنعت فولاد چین در سالی که گذشت
در سال ۲۰۰۶ صنعت آهن و فولاد چین رشد چشمگیری داشته است به طوری که تولید فولاد خام آن به ۴۲۰ میلیون تن رسیده و توانسته است انواع محصولات کیفی فولادی با سود مطلوب تولید کرده و همزمان با آن تجارت خارجی آن همواره روندی مثبت داشته است. با وجود این هنوز چین نتوانسته است واحدهای صنعتی قدیمی خود را حذف کند که فشار منفی زیادی روی بازار داخلی آن انداخته است.
● بهره برداری ها در سال ۲۰۰۶
۱) چین در سال ۲۰۰۶ حدود ۸۷/۴۱۷ میلیون تن فولادخام تولید کرده است که ۳۸/۶۵ میلیون تن یا ۵/۱۸ درصد بالاتر از سال ۲۰۰۵ است. میزان تولید چدن آن ۱۷/۴۰۴ میلیون تن است که نسبت به سال قبل آن ۸/۱۹ درصد افزایش نشان می دهد. تولید محصولات نهایی ۸۵/۴۶۶ میلیون تن بوده که ۵/۲۴ درصد افزایش داشته است.
۲) استان های هبی، جینانگ سو، لیا اوئینگ و شاندونگ بیشترین رشد را داشته اند که کل تولید این ۴ استان بالغ بر ۵۰ درصد کل کشور است.
۳) ۹ فولادساز بزرگ این کشور بیش از ۱۰ میلیون تن تولید داشته اند که به ترتیب به شرح زیر هستند؛
▪ آن شان استیل میزان تولید ۵۶/۲۲ میلیون تن.
▪ بائو استیل میزان تولید ۵۳ میلیون تن.
▪ تنگ شان استیل میزان تولید ۰۶/۱۹ میلیون تن.
▪ شاگانگ گروپ میزان تولید ۶۳/۱۴ میلیون تن.
▪ ووهان استیل میزان تولید ۷۶/۱۳ میلیون تن.
▪ جینان استیل میزان تولید ۲۴/۱۱ میلیون تن.
▪ ما آن شان استیل میزان تولید ۹۱/۱۰ میلیون تن.
▪ لی وو استیل میزان تولید ۷۹/۱۰ میلیون تن.
▪ شوگانگ استیل میزان تولید ۵۵/۱۰ میلیون تن.
۴) فولادسازان عمده و بزرگ این کشور ۷۱/۳۳۵ میلیون تن فولاد خام تولید کرده اند که ۲/۱۵ درصد بالاتر از سال ۲۰۰۵ بوده که بالغ بر ۲/۸۰ درصد کل تولید کشور را به خود اختصاص داده و ۳/۲ درصد پایین تر از سال ۲۰۰۵ است.
۵) تولید انواع محصولات فولادی در این کشور بهبود قابل توجهی داشته است. تولید انواع ورق بالغ بر ۹/۴۱ درصد کل تولید محصولات فولادی شده و رشد تولیدی حدودا ۱/۷ درصد بالاتر از تولید محصولات فولادی به دست آمده است.
تولید محصولات طویل معادل ۱/۴۸ درصد کل تولید محصولات فولادی شد که رشد تولید آن ۹/۴ درصد پایین تر از محصولات فولادی و افزایش تولید انواع ورق (sheet/plate) بالغ بر ۱/۴۰ درصد کل افزایش تولید محصولات شده است.
۶) رشد تولید بعضی از محصولات فولادی با تکنولوژی بالا مانند کلاف نورد سرد، فولاد سیلکونی، ورق های گالوانیزه و لوله های بدون درز بالاتر از میانگین رشد تولید محصولات فولادی بوده حال آنکه تولید محصولاتی مانند میلگرد ساختمانی و مفتول کمتر از میانگین رشد تولید است.
۷) قیمت های بازار در مقایسه تقریبا یکنواخت باقیمانده است چون تا پایان ماه دسامبر ۲۰۰۶ شاخص قیمت تلفیق شده به سطح ۱۵/۱۰۵ رسیده بود که نسبت به سال قبل آن ۹۷/۱۰ درصد افزایش نشان می دهد. اگر آن را با قیمت های سال ۲۰۰۵ مقایسه کنیم قیمت ها نوسانات بسیار کمتری را تجربه کرده اند.
۸) فولادسازان چینی گزارش کرده اند که هم تولید بالا و هم فروش خوبی داشته اند. تا پایان سال گذشته میزان تولید انواع فلزات و فروش آن به ۷/۹۹ درصد رسیده و میزان موجودی آن در سطح ۱۶/۱۲ میلیون تن ایستاد که ۲/۱۱ درصد بیشتر از ۲۳/۱ میلیون تن میزان موجودی در شروع سال گذشته است.
۹) در سال ۲۰۰۶ چین مجموعا ۰۱/۴۳ میلیون تن محصولات فولادی صادر کرده است که ۱/۱۰۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. صادرات بیلت ۰۴/۹ میلیون تن (۹/۲۷ درصد افزایش) و در همین مدت چین ۵۱/۱۸ میلیون تن محصولات فولادی وارد کرده است که ۳/۲۸ درصد تنزل نشان می دهد. واردات بیلت ۳۷۰ هزار تن (۸/۷۱ درصد کاهش) بوده است. بنابراین کشور چین ۵/۲۴ میلیون تن محصولات فولادی و ۶۷/۸ میلیون تن بیلت صادر کرده است که معادل صادرات خالص ۷۳/۳۴ میلیون تن فولاد خام است که ۱۲۰ هزار تن نسبت به سال قبل بیشتر است.
۱۰) درآمد حاصل از فروش صنایع ذوب فلزات در سال ۲۰۰۶ به ۶/۳۰۸۴ میلیارد CNY رسید که ۴/۲۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر است و سود با CNY ۶/۳۰ درصد افزایش به ۱۷۰ میلیارد CNY رسید. به طور کل فروش و سود صنعت آهن و فولاد به ترتیب ۵/۲۵۷۳ میلیارد CNY و ۸/۱۳۴ میلیارد CNY رسید که به ترتیب ۷/۱۹ و ۳۰/۶ درصد افزایش را به دست آورده است. ۱۱. رشد سرمایه گذاری دارایی های ثابت علنا کاهش یافت. در سال ۲۰۰۶ این سرمایه گذاری نسبت به سال قبل آن ۵/۲ درصد افت داشته و به ۷/۲۲۴ میلیارد CNY رسید.
● مشکلات در سال ۲۰۰۶
۱) سال گذشته حذف ظرفیت های کهنه در این کشور رشد چندانی نداشته است و به دلیل بالا رفتن قیمت ها و تقاضای جهانی و داخلی پس از تعطیلات سال نو چینی و سود حاصل از این فروش موجب شد که ظرفیت های بیشتری نیز به بهره برداری برسند.
۲) اگرچه لبه تیز تیغ رقابتی صنعت فولاد چین روز به روز در بازارهای جهانی تیزتر می شود اما صادرات این کشور نیز شدیدا و با سرعت روند افزایش به خود گرفته است تا حدی که رونق صادرات چین توانست از فشار روی بازار داخلی کاسته و به آن ثبات ببخشد، اما به هرحال این روند مانع هدف کاهش مصرف انرژی و ذخیره آن از اوایل برنامه ریزی آن شده است.
● پیش بینی برای سال ۲۰۰۷
اگرچه به نظر می رسد که جهان شاهد رشد کندتر اقتصادی باشد ولی این رشد در سطوح بالایی خواهد بود که موجب تقویت سالم صنعت آهن و فولاد خواهد شد. در واقع سیاست های کنترل کلان مربوط به استفاده از زمین، نظارت مالی و توسعه صنعتی بهبود خواهد یافت. با توجه به بهبود وضع حمل ونقل، صنعت آهن و فولاد چین به تدریج به رشد خود ادامه خواهد داد. چون دولت چین در عمل سیاست های کنترل کلان خود را بیشتر به اجرا درخواهد آورد و تقاضای فولاد چین همواره با رشد آهسته تری به روند خود ادامه خواهد داد.
منبع : روزنامه کارگزاران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست