پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

حافظه پنهان و مشکلات جدید


استفاده ناصحیح شركت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی از سیستم حافظه پنهان Cache باعث پدید آمدن برخی مشكلات امنیتی برای كاربران اینترنت شده است. مسیح نیلفروشان یك كارشناس شبكه با بیان مطلب فوق افزود: با استفاده نادرست و تنظیمات غیركارشناسی روی سیستم حافظه پنهان كه در شركت های خدمات اینترنتی ICP و ISP به كار می رود، مشكلات امنیتی بسیاری برای كاربران به خصوص هنگام ورود به صفحات پست الكترونیكی به وجود می آید.
به گفته وی در بسیاری موارد به دلیل از قبل ماندن اطلاعات كاربران بر روی پروكسی سرورهایی كه در سیستم حافظه پنهان قرار دارند، كاربران هنگام ورود Log in به صفحات پست الكترونیكی با مشكل مواجه می شوند. این كارشناس یادآور شد: در برخی موارد نیز كاربران هنگام Log in وارد صفحات پست الكترونیكی كاربران دیگر می شوند كه این امر گویای اوج سهل انگاری و ناوارد بودن كارشناسان شركت های ISP است. وی با تاكید بر اینكه سرویس های پست الكترونیكی بخصوص «یاهو» و «گوگل» از نظر امنیتی كنترل های بسیاری اعمال می كنند، یادآور شد: تنظیمات نادرست در «Cache Server» و استفاده از پروكسی سرورهای متعدد در مسیر انتقال اطلاعات باعث می شود تا این سرویس ها از نظر امنیتی مراحل عبور بیشتری برای كاربران قرار دهند.
نیلفروشان افزود: وارد كردن كلمه عبور در چند مرحله یا بازنویسی تعدادی حروف، از جمله این مراحل اضافی برای كنترل بیشتر است. وی قرار دادن صفحات Log in در حافظه پنهان را امری نامتعارف دانست و گفت: شركت های ارائه خدمات اینترنتی نباید صفحات پویا Dynamic را در این سیستم قرار دهند. وی به استفاده شركت مخابرات از سیستم حافظه پنهان اشاره و خاطرنشان كرد: در برخی موارد نوع تنظیم پروكسی سرورهای مورد استفاده شركت مخابرات نیز ممكن است باعث پیدایش این مشكلات شود. این كارشناس شبكه تاكید كرد: تمام این موارد راه را برای سوء استفاده و نفوذ «هكرها» باز می گذارد و از نظر امنیتی هیچ تضمینی برای كاربران خانگی به همراه ندارد.
منبع : روزنامه شرق