پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا
تغییرات عملکرد دستگاههای بدن دستگاه قلبی و عروقی
![تغییرات عملکرد دستگاههای بدن دستگاه قلبی و عروقی](/mag/i/2/jjbs0.jpg)
با بالا رفتن سن میزان هموسیستئین در خون افزایش می یابد و در نتیجه خطر بیماریهای قلبی -عروقی از جمله انسداد عروق محیطی بیشتر می شود. با افزایش مصرف مواد غذایی حاوی اسید فولیک و ویتامین B۱۲,B۶ سطح این ماده در خون کاهش می یابد.
عامل دیگری که در دوران سالمندی خطر بیماری قلبی عروقی را بیشتر می کند چاقی است. افزایش وزن بدن با افزایش خطر پیشروی بیماریهای قلبی -عروقی همراه است. پیشگیری از چاقی و انجام فعالیت بدنی روزانه و منظم باعث افزایش طول عمر در افراد میانسال می شود.
معمولا در سنین سالمندی تشنگی و گرسنگی بمیزانی که در سایر سنین وجود دارد احساس نمی شود و این در حالی است که کاهش حجم خون و کمبود مواد غذایی باعث تشدید بیماری قلبی و سکته قلبی می شود . همچنین جذب برخی ویتامین ها مانند ویتامینهای E,B که خود عامل جلوگیری کننده از پیشروی سختی عروق (آترواسکلروز ) می باشد مختل می شود.
در سالمندان تحمل نسبت به قند بالا می رود که می تواند منجر به بروز دیابت شود .دیابت سالمندی با آنکه پیشرفتی کند دارد ولی خود زمینه ساز بروز حملات قلبی در آنان می شود. مصرف مواد غذایی پر چرب و پر نمک توصیه نمی شود زیرا زمینه را برای بروز حملات قلبی مهیا می کند.
● فشار خون پایین :
فشار خون طبیعی بر اساس تعریف به فشار خونی اطلاق می شود که حد بالای آن ( سیستول یا فشار ماکزیمم ) برابر با کمتر از ۱۳ (۱۳۰ میلی متر جیوه ) و حد پایین آن دیاستول یا فشار مینیمم ) برابر یا کمتر از ۸/۵ (۸۵ میلی متر جیوه ) باشد.
هر زمان که این دو فشار خون بمیزان ۳ عدد کاهش یابد افت فشار خون شناخته می شود . در افراد سالمند ، فشار خون پایین اغلب بعلت مصرف زیاد داروها ،دریافت کم پروتئین و انرژی ، مصرف نمک بمقدار نامناسب ، کم خونی ،کم شدن آب بدن یا مشکلات غدد فوق کلیوی است . عمدتا این موارد قابل درمان هستند وباید زمان بروز افت فشار خون در فرد مسن مد نظر قرار گیرد.
● فشار خون بالا:
بطوربه فشار خونی که حد بالای آن برابر با بیشتر از ۱۴ (۱۴۰ میلی متر جیوه ) و حد پایین آن برابر یا بیشتر از ۹ (۹۰ میلی متر جیوه ) باشد . فشار خون بالا گفته می شود.
معمولا فشار خون با بالا رفتن سن ، افزایش پیدا می کند افزایش فشار خون به عوامل زیادی از جمله عوامل ژنتیکی ، وزن بدن ، فعالیت بدنی ، مصرف الکل و استعمال دخانیات وابسته است.
افزایش فشار خون در افراد مسن شایع است و زمانیکه بدون علامت باشد ، عامل خطری برای بیماریهای عروق قلب ، نارسایی قلبی ، سکته قلبی ، نارسایی کلیه و بیماری شبکیه چشم محسوب می شود. درمان فشار خون بالا در زنان و مردان بالای ۶۰ سال ، خطر سکته قلبی را تا ۴۰ % کاهش می دهد.
منبع : پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست