یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا
نکات مهم در خرید گوشت مرغ
گوشت طیور از دسته گوشتهای سفید محسوب میشود و از نظر ارزش غذایی نسبت به گوشتهای قرمز كمبودی ندارد. گوشت طیور به علت دارا بودن نسوج نرم، سهلالهضم و از نظر غذایی خوشمزهتر و مناسبتر از سایر گوشتها است. تقریبا به جز آنفولانزای مرغی، بیماری دیگری از مرغ به انسان منتقل نمیشود بنابراین اگر كنترل لازم در مراحل كشتار و پركنی و ذخیرهسازی آن صورت گیرد، بهداشتیتر است.
گوشت مرغ را حتما از فروشگاههای معتبر بخرید و در موقع خرید حتما به بستهبندی و تاریخ انقضا و شرایط نگهداری آن توجه كنید.
بعضی از افراد سودجو در هنگام مریضی گله مرغ را به طور غیرقانونی اقدام به ذبح مرغ كرده و در مغازههای نامعتبر در بازار به فروش میرسانند، توجه داشته باشید كه به علت ذبح غیراستاندارد لاشه این مرغها اكثرا دارای نقاط خونمردگی و ضرب دیدگی بوده و به علت رعایت نكردن مسائل بهداشتی در حمل و نقل و ذخیرهسازی دارای آلودگیهای میكروبی است.
بعد اطمینان از معتبر بودن فروشگاه، به پوست لاشه مرغ دقت كنید. پوست لاشه باید به طور یكنواخت روی بدن كشیده شده و عاری از هر نوع پارگی، كوفتگی، رنگ پریدگی و علایم غیرطبیعی باشد. در اغلب نژادها رنگ پوست مرغ زرد كهربایی است. استخوان سینه مرغ باید كاملا مستقیم، بدون شكستگی و یا انحنای غیرعادی بوده و عضلات آن برجسته و سفت و محكم از زیر پوست مشخص باشند.
در هنگام خرید یا استفاده از گوشت مرغ حتما به رنگ ماهیچه رانها و بقیه بدن نگاه كنید. ماهیچههای رانها و اندام خلفی صورتی رنگ و گوشت بقیه بدن مخصوصا سینه سفید رنگ است. بنابراین رنگهای غیرعادی در گوشت نشانگر كهنگی و معایب دیگری از جمله بیماریها و آلودگی ثانوی میكروبی است.
در مورد رانها بعد از كندن پوست دقت كنید كه دارای خونریزیهای زیر پوستی نباشد و گوشت آن شفاف و صورتی رنگ به نظر برسد.
بوی گوشت سالم طبیعی و مطبوع است. از خرید گوشتی كه دارای بوی غیرطبیعی است خودداری كنید. همچنین بعد از پخت، گوشت مرغ باید خوشخوراك، خوشطعم و مطبوع باشد. توصیه دیگر درباره استفاده از جگر مرغ است. به علت استفاده بیرویه از واكسنها و آنتیبیوتیكها در پرورش صنعتی طیور و تجمع بازمانده دارویی آنها در كبد، مصرف جگر مرغ توصیه نمیشود و حتیالامكان به میزان كمتری از آن استفاده كنید. پوست طیور نیز منبعی برای این باقیماندههای دارویی است، بنابراین بهتر است پوست مرغ را كنده و سپس آن را طبخ كنید.
دكتر امیر رحیمی
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست