پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
وضعیت میکروبی فرآوردههای دریائی شور و دودی
در فرایند شور كردن ماهی قسمتی از آب موجود در بافت ماهی را خارج و نمك را جانشین میسازند، این عمل ممكن است با قرار دادن ماهی در لایههای نمك خشك یا در آب نمك انجام گیرد. بسته به روش مورد استفاده و مدت آن، مقدار نمك در فرآوردهها دریائی شور از یك تا ۲۰درصد یا بیشتر در ماهی خشك كه كاملا نمك سود است متغیر میباشد.
ماهیهائی كه نمك كمتری دارند برای دود دادن مورد استفاده قرار میگیرند. دودی كردن ماهی و سایر فرآوردههای دریائی به چند منظور انجام میشود. اگر چه دود دادن یك روش سنتی نگهداری ماهی است ولی طعم و مزه مخصوص و مشخصی به آن میدهد. دود دادن باعث افزایش قابلیت نگهداری فرآورده میشود. انواع مختلفی از فرآوردههای دریائی به صور مختلفی دودی میشوند و بسته به حرارت مورد استفاده در زمان دود دادن، دود سرد یا گرم، مقدار نمك و زمان دود دادن یا خشك كردن آنها را تقسیمبندی میكنند. در نتیجه توزیع باكتریها در فرآوردههای دریائی دودی دارای تنوع زیادی است. فرآوردههای دودی كه در حرارت برشته میشوند ممكن است حاوی ارگانیزمهای مقاوم به گرما مانند باسیل، میكروكك و مخمرها باشند.از ماهیهائی كه حرارت دودی كردن آنها ملایمتر است میتوان میكروارگانیزمهای گرم منفی و پسودومونالس، موراكسلا، اسنیتوباكتر را نیز جدا نمود.
منبع : واحد مرکزی خبر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست