شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
اصولگرایان منتقد دولت به اصلاح طلبان نزدیک شدند
● در پی واکنش به اعتراض دانشجویان در برابر رئیس جمهور
مرزبندی اصولگرایان منتقد دولت و اصولگرایان حامی دولت همواره تکرار می شود. در هر مساله این را می توان دید. زمانی که دانشجویان معترض در برابر رئیس جمهور ایستادند و از او انتقاد کردند. چند دقیقه یی از این حادثه نگذشته بود که سایت های اصولگرایان که منتقد دولت هستند و بیشتر تحت سه تابلو حرکت می کنند؛ «حامیان احمد توکلی»، «حامیان محسن رضایی» و «جمعیت ایثارگران» سعی کردند این حادثه را به گونه یی ظریف انعکاس دهند و حجم انتقاد به رئیس دولت را در سایت خود به نمایش بگذارند.
این اتفاق با توجه به شناسنامه دار نبودن این سایت ها، شاید بتوان از آن گذشت. اما سخن «احمد توکلی» در جمع بسیجیان دانشگاه چمران اهواز نشان از آن دارد که مرزبندی دولت با اصولگرایان در حال جدی شدن است. او همانطور که همیشه انتقاد شفاف از دولت را نمی پسندد، این بار به گونه یی این اعتراضات را قابل پیش بینی دانست و گفت؛ «من از این اتفاق تاسف می خورم، چون رئیس جمهور بوده است، اما تعجب نمی کنم. زیرا دانشگاه امیرکبیر دانشگاهی است که از این قبیل سروصداها در آن سابقه دار است و انجمن اسلامی آن نیز دعوا دارد و منحل شده و بازداشتی داده است، پس تعجب نمی کنم.»
او حتی بر صحت وجود دانشجویان ستاره دار تاکید کرد و برخلاف وزیر علوم که همواره وجود این دانشجویان را تکذیب کرده است، گفت؛ «قضیه دانشجویان یک ستاره و دو ستاره و سه ستاره، مساله قابل پنهان کردنی نیست. اگر کسی واقعیت را نگوید، بالاخره مسائل آشکار می شود یعنی اگر دانشجویی را تنبیه انضباطی کنند آشکار می شود و چیز پنهانی نیست، پس اگر دروغ باشد زود معلوم می شود، اگر تکذیبش درست باشد نیز آشکار می شود.» این رویارویی توکلی با دولت نهم نشان از جدی بودن انتقادات این جریان سیاسی اصولگرا نسبت به اصولگرایان حاکم بر قوه مجریه است.
نوع این انتقادات در مورد این حادثه در دانشگاه پلی تکنیک، نزدیکی جریان اصولگرایان منتقد دولت با اصلاح طلبان را در مواجهه با دولت نهم نشان می دهد. در حالی که رئیس جمهور در وبلاگ خود این اتفاق را توسط چند نفر دانست و نوشت؛ «این افتخار ما را بس که همه جا دولت ها علیه مخالفان شان اعمال دیکتاتوری می کنند و در این کشور یک جمع چندنفره با خیال راحت علیه دولت برخاسته از آرای قاطع ملت و علیه اکثریت توأمان اعمال دیکتاتوری می کنند و تلاش می کنند که به جای سخن گفتن و شنیدن در فضایی آرام و منطقی که در شأن دانشگاه و دانشگاهیان است، جلسه را متشنج کنند و در عین حال هیچ واهمه و نگرانی یی ندارند.» بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و علوم پزشکی هم هماهنگ با رئیس جمهور، در واکنش به حادثه چند روز گذشته و اعتراض دانشجویان به رئیس جمهور، آنان را «آشوبگران هتاک» نامید و خط آنان را از «شبکه تلویزیونی VOA» دانست و در پایان بدون نام بردن از «هاشمی رفسنجانی» به او انتقاد و از «احمدی نژاد» تقدیر کرد.
آنان به احکام نزدیکان آیت الله مصباح در ایجاد تشنج در مراسم سخنرانی هاشمی رفسنجانی اشاره کردند و از احمدی نژاد که گفته بود با دانشجویان معترض برخورد نکنید، تقدیر کرد. اما در پایان از مدیران دانشگاه خواستند که این جریان را که با نام «طیف مدرنیست هتاک بیگانه گرا» خطاب می کردند، در صحن دانشگاه به حاشیه برانند. آنان افزودند؛ «آنکه باید از دانشگاه برود، آشوبگران هتاک وابسته به بیگانه اند.»
اما در مقابل این طیف حامی رئیس جمهور افرادی اصلاح طلب همگام با جریان سیاسی اصولگرای منتقد دولت این اتفاق را طبیعی دانستند. ابراهیم یزدی دبیرکل نهضت آزادی همانند احمد توکلی این اعمال را نتیجه مجموعه رویدادهای حاکم بر دانشگاه در یک سال و اندی دانست و به «ایلنا» گفت؛ « آنچه در دانشگاه امیرکبیر اتفاق افتاد، نتیجه مجموعه رویدادهایی است که طی یک سال گذشته در این دانشگاه و سایر دانشگاه های کشور رخ داده است.»
وی افزود؛ متاسفانه در یک سال گذشته استقلال دانشگاه ها از بین رفته است و کسانی به عنوان رئیس بر دانشگاه ها تحمیل شده اند که تجربه و سابقه دانشگاهی نداشته اند و استادان دگراندیش که به دلیل تجربه و دانش، اعتباری بین دانشجویان داشته اند از کار برکنار شده اند و بیش از هر زمانی به فعالیت های دانشجویی فشار وارد شده است.
یزدی در ادامه گفت؛ لیست قابل توجهی می توان از انجمن های اسلامی که منحل شده اند، دانشجویانی که به دلایل واهی از تحصیل محروم شده اند، تحت پیگرد قانونی قرار گرفته اند و به زندان افتاده اند و نشریات دانشجویی که تعطیل شده اند، ارائه کرد اما متاسفانه به رغم این فشارها هیچ مقامی خود را پاسخگوی دانشجویان نمی داند.
یزدی با بیان اینکه تاکنون هیچ مقامی به طور رسمی اعلام نکرده است که دانشجویان سه ستاره به چه دلیل اخراج شده و از تحصیل محروم شده اند، گفت؛ محرومیت از تحصیل یک مجازات است، طبق قانون اساسی هیچ شهروندی را نمی توان بدون تشکیل دادگاه قانونی به مجازاتی محکوم کرد، با توجه به مشکلاتی که دانشجویان برای ورود به دانشگاه ها دارند و هزینه های مالی که باید بپردازند، معلوم نیست با چه مجوز قانونی از تحصیل محروم شده اند. دبیرکل نهضت آزادی ایران همچنین گفت؛ نه تنها مسوولان خود را پاسخگوی محرومیت های دانشجویان نمی دانند بلکه آن را انکار می کنند.
دانشجویان نمی توانند با وزیر ملاقات کنند و هیچ مقامی به صدای آنها گوش نمی دهد، در چنین شرایطی چه راه حلی در برابر دانشجویان قرار دارد؟
یزدی با اشاره به این آیه قرآن مجید که می فرماید «خداوند دوست ندارد کسی در گفتارش لفظ زشتی به کار ببرد و صدای خود را بالا ببرد، مگر آنکه ظلمی به او شده باشد»، گفت؛ برخی از فعالان سیاسی به رفتار دانشجویان در دانشگاه امیرکبیر ایراد گرفتند اما بر اساس این آیه قرآن وقتی در کشور ما هیچ مقامی خود را پاسخگوی دانشجویان نمی داند، چه راهی برای آنها باقی می ماند که صدای اعتراض خود را به گوش جهانیان برسانند؟
یزدی تصریح کرد؛ کسانی که به دانشجویان ایراد می گیرند، باید به مسوولان به خاطر رفتارشان با دانشجویان ایراد بگیرند. بهتر بود رئیس جمهور بگوید که به دانشگاه آمده است تا مستقیم انتقادات و شکایات دانشجویان را بشنود. این انتقادات یزدی با همراهی محمدرضا خاتمی دبیرکل سابق مشارکت هم همراه شده است، او در همایش دانشجویی در دانشگاه تهران گفت؛ «دانشجو حق دارد فریادگر مطالبات خود باشد.»
محمدعلی ابطحی نیز در واکنش به سخنان محسن میردامادی دبیرکل جبهه مشارکت این اقدام او را شتاب زده دانست و در وبلاگ خود نوشت؛ « عصر امروز جلسه یی در دانشکده علوم اجتماعی برای انتخابات بود. رمضانزاده و اطاعت از مشارکت و اعتماد ملی و آقای حناچی قبل از ما حرف می زدند. برای رمضانزاده به عنوان قائم مقام حزب مشارکت پاسخ به فضای تند جلسه به خاطر اظهارات عجولانه و بی دلیل میردامادی و شکوری از حزب مشارکت که دیروز اعمال دانشجویان در برابر احمدی نژاد را تقبیح کرده بودند، خیلی سخت بود. دانشجویان حسابی از این اظهارنظرها ناراحت بودند. تا حدودی هم حق داشتند. من هم دیشب با آقای میردامادی صحبت می کردم که چرا با این عجله اظهارنظر کرده است. در نهایت عذر خواهی رمضانزاده فضا را کمی آرام کرد.»
چرا که عبدالله رمضانزاده قائم مقام دبیرکل جبهه مشارکت روز گذشته با اشاره به حوادث روز دوشنبه در دانشگاه امیرکبیر از اظهارات دبیرکل این مجموعه عذرخواهی کرد و گفت؛ «باید به دانشجویان اجازه داده می شد حرف هایشان را بزنند، برخوردی که با دانشجویان صورت گرفت، درست نبود و نباید رئیس جمهور از دانشگاه به عنوان یک فرصت سیاسی و تبلیغاتی استفاده می کرد.»
این اظهارنظرهای فعالان سیاسی از دو طیف اصلاح طلب و اصولگرا که هردو منتقد دولت نهم هستند، بدون درنظر گرفتن نوع حادثه، نشان از تشکیل جبهه جدید در مقابل دولت نهم دارد و به نزدیکی این دو جریان اصلاح طلب و اصولگرای منتقد دولت منجر شده است. همان طور که می توان دید امروز هم اصلاح طلبان و اصولگرایان منتقد دولت از شهردار شدن قالیباف دفاع می کنند تا شاید دولت شورای شهر را در دست نگیرد.
شاهین منصوری
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست