جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

آمریکا آمریکاست


آمریکا آمریکاست
با اینکه نمایشی بودن شعارهای دوران تبلیغات انتخابات تقریبا در همه کشورها امری قطعی و مسلم است و انتخاب شدگان معمولا بعد از آنکه به منصب و مقام مورد نظر خود می رسند نسبت به شعارهائی که داده اند بی تفاوت و بی اعتنا می شوند معلوم نیست چرا عده ای از « اوباما » انتظار دارند به شعار « تغییر » عمل کند و آمریکا را از یک دولت جنگ افروز استعمارگر سلطه طلب و زیاده خواه به یک دولت صلح دوست قانونمند و طرفدار عدالت تبدیل نماید!
اوباما در تبلیغات انتخاباتی خود شعار « ما به تغییر نیاز داریم » را برگزیده بود و هر جا سخنرانی می کرد این جمله را بر پیشانی میز سخنرانی خود نصب می کرد. این شگرد هوشمندانه ای بود که در زمان مناسب بکار گرفته شده بود و توانست مردم امریکا را تحت تاثیر قرار دهد هر چند یک الگوبرداری از تعدادی از نامزدهای ریاست جمهوری گذشته آمریکا بود که با همین شعار توانسته بودند به کاخ سفید راه یابند. البته آنها هم بعد از دستیابی به مسند ریاست جمهوری همان سیاست سلطه طلبی و زیاده خواهی را در پیش گرفتند و شعار تغییر را از یاد بردند و هیچ چیز تازه ای در روش حکومتی آمریکا پدید نیاوردند نه در سیاست داخلی و نه در سیاست خارجی .
به سراغ سیاست داخلی دولت اوباما نمی رویم و از سیاست خارجی مورد نظر او نیز فقط به خاورمیانه و بویژه ایران نگاه می کنیم .
کانون های بحران در خاورمیانه افغانستان عراق و فلسطین هستند. اوباما صریحا اعلام کرده است نظامیان اشغالگر آمریکائی در افغانستان باقی خواهند ماند. درباره عراق وعده مبهمی برای خروج داده که با سرسختی های سازمان سیا و نظامیان آمریکائی در روزهای اخیر یعنی بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر سر حفظ نکات مورد نظرشان در متن توافق نامه امنیتی با عراق منطبق نیست . این اصرارها با توجه به اینکه فقط یکماه و نیم به پایان دولت بوش و جمهوریخواهان باقی مانده و آنها دیگر انگیزه ای برای اعمال نظرات خود ندارند کاملا نشان می دهد قرار نیست در مورد عراق هم تغییری توسط اوباما و دمکرات ها پدید آید.
فلسطین موضوع مهمی است که دموکرات ها همواره برای حفظ سلطه صهیونیست ها بر آن سرمایه گذاری زیادی کرده اند و شخص اوباما نیز به آن توجه ویژه ای نشان داده است . قبل از انتخابات ریاست جمهوری اوباما به فلسطین اشغالی سفر کرد و با سران رژیم صهیونیستی دیدارهائی بعمل آورد و به آنها وعده حمایت کامل داد. این با سیاست دموکرات های آمریکا کاملا منطبق است و اوباما با این سفر و این وعده ها نشان داد که از چارچوب همین سیاست نه تنها خارج نخواهد شد بلکه شدیدتر و پررنگ تر به آن پای بندی نشان خواهد داد.
اوباما در جریان سفر به فلسطین اشغالی و در دیدارهائی که قبل و بعد از آن با سران رژیم صهیونیستی داشت با آنها درباره چگونگی برخورد با ایران نیز به توافق رسید. براساس این توافق سه کمیته مشترک کاری برای مقابله با ایران تشکیل شده است که هر یک از آنها وظایفی را برعهده دارند. این کمیته ها عبارتند از کمیته تحریم کمیته تروریسم و کمیته حقوق بشر.
این شیوه برخورد با موضوع ایران نشان می دهد هم شخص اوباما و هم حزب دمکرات آمریکا برای برخورد با ایران برنامه دارند و از این جهت حتی از بوش و جمهوریخواهان حساب شده تر عمل می کنند. بنابراین شعار « تغییر » درباره سیاست اوباما نسبت به ایران نیز یک شعار بیهوده و فریبکارانه بوده و اوباما با ایران رفتاری پیچیده تر از بوش خواهد داشت .
از هم اکنون کمیته تحریم کار خود را شروع کرده و طرح هائی را در دست بررسی دارد تا ایران را از این طریق تحت فشار بیشتری قرار دهد. ماموریت کمیته تروریسم اینست که راه هائی را برای اعمال فشارهای تبلیغاتی بر ایران با اتهام تروریسم یا حمایت از گروه های تروریستی جستجو کند و اقدامات رسانه ای پرحجمی علیه ایران در این زمینه بعمل آورد. کمیته حقوق بشر نیز مسئول پرونده سازی علیه ایران در زمینه مسائلی است که معمولا غربی ها آنها را مستمسکی برای وارد ساختن فشارهای سیاسی قرار می دهند. هم اکنون قطعنامه پیشنهادی کانادا که از شدیدترین لحن در متهم ساختن ایران به نقض حقوق بشر برخوردار می باشد مطرح است و مثلث « کانادا آمریکا و رژیم صهیونیستی » فعالانه در صدد به تصویب رساندن آن و به راه انداختن یک جریان تند سیاسی علیه ایران هستند.
اینها همه دست پخت سیاست ضد ایرانی « اوباما » و حزب دموکرات آمریکاست . اوباما علاوه بر این بطور جداگانه نیز اتهاماتی را به ایران وارد کرده و دو روز بعد از انتخاب شدن به ریاست جمهوری آمریکا ایران را به حمایت از تروریسم و رفتن به سوی ساختن بمب اتم متهم ساخت .
آشکار شدن چهره واقعی اوباما و حزب دمکرات و سیاست های آنها در مورد خاورمیانه باید ما را و همه ملت های منطقه را متوجه این نکته نماید که اوباما وارث سیاست سلطه طلبی آمریکاست شعار « تغییر » نیز چیزی جز یک فریب نیست و امروز نیز همه باید به این واقعیت توجه داشته باشند که آمریکا آمریکاست حتی در دوران اوباما.
با تجربیات گرانبهائی که از موفقیت های انقلاب اسلامی در مقابله با آمریکا در اختیار داریم بدون تردید می توانیم بر سیاست خصمانه اوباما نیز غلبه کنیم و این مرحله را نیز با قدرت و موفقیت پشت سر بگذاریم . هیچکس نباید در این واقعیت ذره ای تردید کند و همه باید مطمئن باشند که با وحدت و همبستگی می توان سلطه گران را در چهره جدیدشان نیز وادار به عقب نشینی کرد.
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی