چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
تلاش ارتش آمریکا برای ساخت جنگ افزارهای دوگانه سوز
قیمت های بالای نفت سبب شده ارتش ایالات متحده امریکا برای پایین آوردن هزینه های خود به فکر استفاده از انرژی های جایگزین بیفتد. هر چند که این تلاش ها نمی تواند کار زیادی برای حفظ محیط زیست انجام دهد ولی در حال حاضر محققان نظامی امریکا در لابراتوارهای تحقیقاتی وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) به امید آمدن روزی که در آن از هیدروژن و منابع الکتریکی برای تامین انرژی مورد نیاز وسایل نظامی و زرهی امریکا استفاده شود در حال آزمایش کردن انرژی های جایگزین به جای استفاده از سوخت های فسیلی هستند.
طبق گزارش های منتشر شده ظرف چند ماه آینده سربازان امریکایی در یک پاسگاه مرزی دورافتاده در عراق از نیروگاه های بسیار کوچک انرژی استفاده خواهند کرد که قادر به تولید الکتریسیته از خورشید و انرژی بادی است. این امیدواری وجود دارد که این ایستگاه کوچک انرژی بتواند با توربین های بادی و باتری های خورشیدی بزرگ خود سربازان امریکایی مستقر در این پاسگاه نظامی را از وابستگی به ژنراتورهای بزرگ دیزلی که ۲۴ساعته باید مشغول به فعالیت باشند، برهاند.
ارتش ایالات متحده در دسامبر گذشته یک آزمایش موفقیت آمیز را هدایت کرد که در آن یک بمب افکن غول پیکر B-۵۲ با سوخت ترکیبی از گاز طبیعی و سوخت جت با موفقیت پرواز کرد. این آزمایش نشان داد که هیچ فرقی در عملکرد این هواپیما در مقایسه با همین مدل از هواپیماها که از سوخت جت استفاده می کنند، وجود ندارد.
به همین علت نیروی هوایی امریکا قصد دارد با انجام آزمایش های بیشتر عملکرد این سوخت در هوای بسیار سرد را نیز بررسی کند. در حال حاضر نیروی هوایی امریکا امیدوار است که در طول ۱۰ سال آینده در حدود نیمی از هزینه سوخت آن صرف تولید سوخت های ترکیبی با هزینه های کمتر شود. در همین حال نیروی دریایی ارتش امریکا نیز به منظور بهبود کارایی سوخت، اقدام به طراحی مجدد تجهیزات نظامی و پروانه کشتی ها برای ساخت سیستم های نیروی محرکه جدید برای تجهیزات نظامی خود کرده است. این تنها بخشی از تلاش های گسترده پنتاگون است که بزرگترین واحد منفرد خریدار نفت در جهان است.
افزایش قیمت نفت سبب بروز نگرانی های امنیتی برای ژنرال های امریکایی شده و آنها در این خصوص به جرج بوش رئیس جمهور امریکا در خصوص وابستگی بیش از حد ماشین نظامی امریکا به نفت خامی که از مناطق بی ثبات جهان تامین می شود هشدار داده اند. امریکا دو درصد ذخایر نفتی جهان را در اختیار دارد ولی به تنهایی ۲۵ درصد نفت خام جهان را مصرف می کند. این در حالی است که دو، سوم سوخت مورد مصرف امریکا وارد می شود. در همین حال افزایش قیمت نفت سبب کاهش بودجه نظامی ارتش شده است. طبق گزارشی که پنتاگون منتشر کرده هر ۱۰ دلار افزایش قیمت نفت در هر بشکه سبب افزایش ۳/۱ میلیارد دلاری هزینه های سوختی ارتش امریکا می شود.
به همین علت جرج بوش رئیس جمهور امریکا در سخنرانی سالیانه خود در ژانویه سال گذشته مشکل اعتیاد امریکا به نفت را خطاب قرار داد و قول داد که کاهش قابل توجهی در وابستگی اقتصاد امریکا به نفت وارداتی از خاورمیانه ایجاد کند.
بر اساس اظهارات جرج بوش راه تحقق چنین کاری استفاده از تکنولوژی های جدید مثل خورشید، باد و انرژی هسته یی است. از آن سخنرانی به بعد نه تنها مسابقه یی در بین واحدهای سه گانه ارتش امریکا (هوایی، دریایی و زمینی) برای پیدا کردن راهی برای کاهش وابستگی به نفت به راه افتاده بلکه طراحی و تولید تکنولوژی های جدید تجهیزات دفاعی نیز که با سوخت های بهینه کار می کنند آغاز شده است.
در همین خصوص «اسکات پاگ» کاپیتان بازنشسته نیروی دریایی که در حال حاضر برای انستیتو «راکی مانتین» کار می کند، می گوید؛ ما هنوز شاهد انواع مختلفی از هواپیماها و کشتی هایی که با سوخت های غیرفسیلی کار می کنند نیستیم ولی شاهد توجهات زیادی بر روی کارهایی هستیم که باید در آینده بر روی نیاز به انرژی انجام شود. بنابر اظهارات آقای پاگ آغاز همین تلاش ها پیشرفت خیلی بزرگی است زیرا ۵ سال پیش کسی در پنتاگون به این موضوعات فکر نمی کرد.
در ادامه این گزارش با اشاره به اینکه میزان مصرف بالای انرژی در ارتش امریکا سبب بروز نگرانی هایی شده، آمده است؛ کمیته تحقیقاتی سنای امریکا چنین ارزیابی کرده که نیروهای نظامی امریکا سالانه حدود ۵ میلیارد گالن سوخت مصرف می کنند که این آمار ۸۵ درصد کل مصرف دولت امریکا را تشکیل می دهد.
طبق آمارهای به دست آمده ۷۳ درصد این ۵ میلیارد گالن سوخت را هواپیماها، ۱۵ درصد را ماشین آلات نظامی و ۸ درصد مابقی را کشتی ها مصرف می کنند. با وجودی که روش های جدید نگهداری و حفاظت از سوخت تا حدودی سبب کاهش مصرف شده ولی با این حال افزایش قیمت ها در بازارهای جهانی هزینه ها را نسبت به سابق با افزایش بیشتری مواجه کرده است. در سال ۲۰۰۳ پنتاگون ۴/۵ میلیارد دلار را صرف خرید ۱۴۲ میلیون بشکه نفت کرد و تا سال ۲۰۰۵ توانست این آمار را به ۱۳۳ میلیون بشکه برساند، ولی هزینه این مقدار نفت به ۶/۸ میلیارد دلار رسید.
● قیمت مشکل اصلی نیست
افزایش قیمت نفت تنها بخشی از مشکل است زیرا انتقال سوخت و رساندن آن به خطوط مقدم نبرد نیز منابع عظیمی را مصرف می کند. در یک گزارش که در سال ۲۰۰۱ توسط موسسه «راکی مانتین» منتشر شد به این موضوع اشاره شده که بودجه سالیانه ارتش امریکا برای تهیه سوخت ۲۰۰ میلیون دلار است، ولی چنین نتیجه گرفته شده که ارتش ۲/۳ میلیارد دلار نیز بودجه اضافی برای انتقال سوخت می گیرد. بیشتر این هزینه شامل هزینه های ۶۰ هزار پرسنلی می شود که در جریان انتقال سوخت مشارکت دارند.
رساندن سوخت به سربازانی که در آن سوی آب ها در مناطق جنگی هستند نه تنها هزینه مادی دارد بلکه ریسک جانی نیز در پی دارد. بنا بر این گزارش بهینه سازی مصرف سوخت و استفاده از تکنولوژی های جدید می تواند سبب صرفه جویی سالانه ۱۰ میلیارد دلار برای پنتاگون شود. آقای پاگ در این خصوص می گوید؛ پنتاگون در مواردی ۲۰ الی ۴۰ برابر قیمت یک گالن بنزین را صرف رساندن آن به پایگاه های نظامی می کند که چنین هزینه هایی اصلاً توجیه اقتصادی ندارند.
در حال حاضر انرژی مورد نیاز پایگاه های نظامی امریکا در عراق و افغانستان توسط ژنراتورهای دیزلی بزرگ که ۲۴ ساعته مشغول به کار هستند تامین می شود. چنین سیستم هایی نیاز به تامین دائمی سوخت دارد و کاروان های نظامی که این مواد را به پایگاه های نظامی منتقل می کنند معمولاً مورد هدف حمله گروه های نظامی قرار می گیرند.
این آسیب پذیری زیاد و افزایش میزان تلفات بود که سبب شد «ریچارد زیلمر» ژنرال نیروی دریایی امریکا درخواست فوری برای تهیه باتری های خورشیدی و نیروگاه های کوچک انرژی که با انرژی باد و خورشید کار می کنند را بدهد. این ژنرال به این نکته اشاره کرد که بدون سیستم های انرژی تجدیدشونده برای پایگاه های نظامی امریکا جان نظامیان بیشتری در جریان حملات گروه های مسلح از بین می رود.
منبع: Canada.com
ترجمه: محمد صادق امینی
ترجمه: محمد صادق امینی
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست