سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

توبه گرگ مرگ است


توبه گرگ مرگ است
اظهارات تازه رئیس جمهور آمریکا که خبرگزاری آمریکائی آسوشیتدپرس آنرا مخابره کرده پاسخی است خشن به اعلام آمادگی رئیس جمهوری ایران برای مذاکره با آمریکا و برقراری بهترین روابط با آن کشور که در سفر به نیویورک مطرح کرده بود.
بوش کوچک در جمع طرفداران سیاسی خود در پنسیلوانیا گفت : اگر سئوال شما اینست که ما با ایرانی ها مذاکره می کنیم یا نه جواب این سئوال مثبت است همانطور که با کره شمالی مذاکره کرده ایم البته تا زمانی که بتوانیم به هدفمان دست یابیم . وی که سخنانش از رادیو آمریکا پخش میشد بار دیگر جمهوری اسلامی ایران را به تلاش برای دست یابی به بمب اتم و نظامی کردن برنامه های هسته ای خود متهم کرد و مذاکره با دولتمردان ایرانی را به متوقف ساختن فعالیت های هسته ای مشروط نمود.
علاوه بر این رئیس جمهور آمریکا بدون آنکه به خطر زرادخانه رژیم صهیونیستی در خاورمیانه کوچکترین اشاره ای کند گفت : ایران نه تنها تهدیدی برای همسایگانش هست بلکه برای آمریکا نیز تهدید محسوب می شود. وی افزود : آنچه ما خواهان آن نیستیم به راه افتادن یک رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه است .
درباره ادامه اشغال و اعتراض جمهوری اسلامی ایران به حضور نظامی آمریکا در این کشور نیز رئیس جمهور آمریکا در همین سخنرانی تاکید کرد : لازم است نظامیان آمریکائی در عراق باقی بمانند تا ایران متقاعد شود که واشنگتن به اصلاحات دیپلماتیک در این کشور متعهد باقی مانده است .
سخنان تازه بوش کوچک چند نکته را به روشنی نشان میدهد.
۱ ) دولتمردان آمریکائی همچنان گرفتار خوی استکباری هستند و سیلی هائی که توسط ملت ها به صورت آنهانواخته می شود آنها را از این خوی زشت جدا نمی کند. همین واقعیت نشان میدهد طبق ضرب المثل معروف که میگوید « توبه گرگ مرگ است » اصولا شر قدرت های استکباری فقط با سقوط و ریشه کن شدن آنها از سر جهان کم خواهد شد. بنابر این راه چاره اینست که مبارزات ملت های بیدار علیه آمریکا ادامه یابد و تلاش ها برای بیداری ملت ها نیز گسترش یابد تا با فراگیر شدن این مبارزات ضد استکباری شر دولتمردان آمریکا نیز همانند سایر مستکبران از سر مردم جهان کنده شود.
اگر چنین واقعه ای رخ دهد علاوه بر مردم جهان خود مردم آمریکا نیز از دردسرهای یک حکومت سلطه طلب که منفور ملت هاست نجات پیدا خواهند کرد و از حکومتی مردمی و متعادل برخوردار خواهند شد. اکنون مردم آمریکا از اینکه ملت ها به کشور آنها به عنوان یک کشور زورگو زیاده طلب و مداخله جو نگاه می کنند ناراحتند و در آرزوی برخورداری از حکومتی هستند که آنها را در میان مردم جهان بدنام نکند.
۲ ) نظرسنجی هائی که اخیرا در داخل آمریکا و توسط دستگاه های مختلف دولتی و غیردولتی انجام شده نشان میدهد بوش کوچک در پائین ترین سطح محبوبیت قرار دارد . آخرین نظرسنجی میگوید : ۶۸ درصد مردم آمریکا از چگونگی برخورد بوش با بحران ها و تنش ها راضی نیستند . مفهوم این نارضایتی اینست که فقط ۳۲ درصد یعنی کمتر از یک سوم اظهارنظر کنندگان آمریکائی از عملکرد رئیس جمهور خود رضایت دارند و یا نسبت به آن بی تفاوت هستند.
با توجه به این موقعیت متزلزل پیداست که اظهارات بوش درباره عراق و ایران فقط یک دست و پا زدن برای بازسازی چهره تخریب شده خود است . وی اکنون احساس می ند به هر وسیله ممکن باید مردم آمریکا را درباره عملکرد خود توجیه کند و به آنهابقبولاند که در برخورد با بحران ها و تنش ها درست عمل کرده است . جالب است که تاکنون بوش کوچک هرقدر بیشتر این قبیل توجیهات را به خورد مردم آمریکا داده جایگاه او در میان همان مردم متزلزل تر شده و محبوبیت خود را هر روز بیشتر از دست داده است .
۳ ) وضعیت متزلزل بوش کوچک درحال حاضر ایجاب می کند دولتمردان ایرانی از موضع بالا با وی و سایر دولتمردان آمریکائی برخورد کنند وامتیازخواهی نمایند. به همین دلیل حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در هنگامی که بوش کوچک سخنرانی می کرد همچنین نام بردن از وی با عنوان محترمانه « جناب آقای بوش » و اعلام آمادگی برای مذاکره با دولتمردان آمریکائی و برقراری بهترین رابطه با آمریکا توسط رئیس جمهوری اسلامی ایران که تاکنون سابقه نداشته متناسب وضعیت کنونی دولت بوش و جایگاه متزلزل شخص رئیس جمهور آمریکا نبود. هر چند در اظهارات آقای احمدی نژاد اشاره ای هم به دست لزوم برداشتن دولتمردان آمریکائی از بعضی ادعاها و روش هایشان نیز بود ولی اصولا اینهمه تغییر رویه در برخورد بالاترین مسئول اجرائی دولت جمهوری اسلامی ایران با دولتمردان آمریکا آنهم در شرایطی که از یکطرف اصرار بر اشغال عراق و حمایت از رژیم اشغالگر و جنایتکار صهیونیستی و دشمنی با فعالیت های صلح آمیز هسته ای ما دارند و از طرف دیگر در افکار عمومی داخل و خارج آمریکا در بدترین وضعیت قرار دارند نوعی کوتاه آمدن از مواضع متناسب با شرایط روز بود. به نظر می رسد همین امر موجب گستاخی بوش کوچک و اظهارات باج خواهانه وی در پنسیلوانیا شده است .
۴ ) بوش کوچک در همین اظهارات خود بار دیگر از تلاش آمریکا برای استقرار دموکراسی در عراق سخن گفته است سخنی که هر ناظر آگاهی را به خنده وامیدارد. اینکه رئیس جمهور آمریکا علیرغم وجود ناامنی های گسترده فقر و عقب ماندگی شدید بی اختیار بودن دولت منتخب و مردمی نوری مالکی و مطلق العنان بودن نظامیان آمریکائی در عراق باز هم سخن از تعهد آمریکا به استقرار دموکراسی در عراق میگوید این خود نشان میدهد سردمداران استکبار علاوه بر جنگ افروزی و زیاده خواهی دروغگویان و تبلیغاتچی های ماهری نیز هستند. از چنین عناصر پلیدی باید برحذر بود و باید به این اطمینان رسید که همانطور که امام خمینی فرمودند هنوز هم آمریکا شیطان بزرگ است و خوی درندگی و گرگ صفتی دارد و توبه گرگ مرگ است .
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی