سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا
نعل وارونه
در حالی که روزشمار فرآیند بررسی مجدد صلاحیتها از سوی شورای نگهبان آغاز شده است، هر روز شاهد اظهارنظرهایی هستیم که بیمحابا امیدهای اولیه را به سوی یأس و ناامیدی سوق میدهد. نمونه اخیر اینگونه رویدادها مصاحبه وزیر کشور و رئیس هیات نظارت بر انتخابات استان تهران است.
مصطفی پورمحمدی وزیر کشور در مصاحبه با روزنامهنگاران در خصوص رد صلاحیت گسترده داوطلبان نمایندگی دوره هشتم مجلس شورای اسلامی اظهاراتی بر زبان رانده که نمیتوان پاسخ روشنی برای آنها یافت. ایشان در خصوص موضوع <عدم احراز صلاحیت> که طیف وسیعی از نیروهای مستقل و عمدتاً اصلاحطلب را در بر گرفته به بیان نظراتی پرداخت که جای تامل مضاعف دارد! وی در این باره اذعان داشت: <اکثر رد صلاحیتشدگان و عدم احراز صلاحیتها از افراد معمولی یا مشهور به اصولگرا هستند.> به راستی جناب وزیر کشور صادقانه بر این باور است یا میخواهد با افکار عمومی مزاح فرماید؟ حقیقتاً این طیف وسیع عدم احراز صلاحیت شامل نیروهای معمولی و اصولگرا است؟ آیا وزرا، استانداران، نمایندگان سابق، اعضای شوراهای شهر، روحانیون مناطق، اساتید دانشگاه، روسای احزاب و... جزو نیروهای معمولی و ناشناخته هستند؟ اگر استانداری در استان خود مشهور نیست و جزو عناصر معمولی است و اگر نماینده مجلس در حوزه انتخابیه خود جزو افراد معمولی است، پس چه تعریفی میتوان از افراد معمولی ارائه کرد؟ از سوی دیگر ایشان اذعان داشتند جدا از مراجع چهارگانه، منابع معتبر دیگری علیه کاندیداها گزارشهایی دادهاند که از سوی مراجع قانونی بدان واکنشی صورت نگرفته ولی نمیتوان آن منابع را نادیده گرفت. حال باید از ایشان پرسید آن منابع مطلع و قابل اعتماد به غیر از مراجع قانونی چهارگانه چه کسانی و نهادهایی هستند؟ چرا قانونگذار هیچ اشارهای به آنها نداشته است؟
مضافاً اینکه اصطلاح <عدم احراز> دیگر چه صیغهای است؟در قانون بهصراحت از صلاحیت یا رد صلاحیت سخن آمده است؛ آقایان توضیح دهند اصطلاح عدم احراز چه جایگاه حقوقیای دارد؟ از کجا معلوم مسوولان انتخابات برای توجیه رفتار غلط و غیرقانونی خود هر روز یک اصطلاح جدید ابداع ننمایند؟! از سوی دیگر اظهارات جناب رازینی رئیس محترم هیات نظارت در استان تهران نیز در نوع خود جالب توجه است؛ اینکه از نظر ایشان اگر چنانچه در طول کل فرآیند بررسی، عدم احراز کاندیدا به صلاحیت بدل نشد، ایشان حق شرکت در انتخابات را نداشته و تکلیف از آن کاندیدا برداشته شده است.چه کسی در قانون گفته است که میتوان به جای حقوق افراد از تکلیف سخن راند؟ تکلیف یک تعبیر مذهبی و شرعی و در جای خود بسیار قابل تکریم است، اما در اینجا سخن از حقوق شهروندی، مدنی، سیاسی و اجتماعی است؛ اینکه براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی شهروندان حق کاندیداتوری و حق رای دادن دارند. نمیتوان با تفاسیر خودساخته هیچ فردی را از این حقوق مسلم محروم کرد.
این تعبیر ایشان مثل آن استکه در سرزمینی به کسیایراد گرفته بودند چرا فلانی را بدون ادله به جوخه اعدام سپردهای، در حالی که مدارک کافی موجود نبود؟ پاسخ داده بودند: مهم نیست!اگر گنهکار باشد به جهنم میرود و اگر بیگناه باشد به بهشت!
اینگونه استدلالها از سوی مقامات مسوول، بدعتآفرین و نگرانکننده است. از متولیان امر انتظار میرود با دقت و حساسیت بیشتری به موضوع بسیار مهم صلاحیتها و برگزاری انتخابات آزاد، رقابتی و مشارکتی توجه و حساسیت داشته باشند وگرنه باید با کمال تاسف گفت ظاهراً همگی در حال نعل وارونه زدن هستند.
منبع : روزنامه اعتماد ملی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست