جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

جلال ذوالفنون


جلال ذوالفنون
جلال ذوالفنون ۱۶ اسفند ۱۳۱۶ در آباده متولد شد. در کودکی با خانواده به تهران آمد. تار پدر و ویولن برادرش او را با موسیقی آشنا کرد و از ۱۰ سالگی سه تار به دست گرفت. در هنرستان موسیقی ملی ناگزیر ساز تار را برگزید چون در آنجا سه تار چندان مرسوم نبود و به گفته ذوالفنون، فقط مخصوص برخی خواص بود.
تار را در محضر استاد موسی خان معروفی فرا گرفت. هشت سال هنرستان به فراگیری تار و سه تار و ویولن گذشت.
همزمان با تاسیس رشته موسیقی دانشکده هنرهای زیبا به آنجا رفت و با مرحوم نورعلی برومند و دکتر داریوش صفوت آشنا شد و شناخت تازه ای از موسیقی اصیل ایرانی و امکانات وسیع سه تار کسب و از سال ۱۳۴۶ تمام توجه اش را بر این ساز متمرکز کرد. در ادامه راه از راهنمایی های استادانی چون ابوالحسن صبا و ارسلان درگاهی نیز بهره برد.
پس از اتمام دانشکده در همانجا و نیز مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ملی به تدریس سه تار پرداخت. سبک استاد ذوالفنون در زمینه سه تارنوازی کاملا منحصربه فرد است. او توانست سه تار را از انزوا خارج و گروه سه تارنوازی ایجاد کند. ذوالفنون همراه هنرمندان طراز اول در چندین کنسرت و جشنواره داخلی و خارجی شرکت کرده است.
او در دو آلبوم گل صدبرگ و آتش در نیستان با صدای شهرام ناظری توانست سبک نوینی را در نوازندگی گروهی سه تار و اجرای تصانیف عرفانی ایجاد کند و با حسام الدین سراج آثاری چون شرح فراق را اجرا کرد.
ذوالفنون با هابیل علی اف در آلبوم سرمستان علیرضا افتخاری همنواز بوده است، همچنین در نیلوفرانه ، میهمان تو، شب عاشقان و خنده بارون شاهد هنرنمایی او بوده ایم. بداهه نوازی استاد در آلبوم مستانه با صدای علیرضا افتخاری درخور ستایش است. از تالیفات او می توان به چهار جلد کتاب «تدریس سه تار» و گل صدبرگ اشاره کرد.
منبع : روزنامه کارگزاران


همچنین مشاهده کنید