دوشنبه, ۲۳ مهر, ۱۴۰۳ / 14 October, 2024
مجله ویستا
راه حل هایی ساده برای جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه
از هر ۱۰ نفر مبتلا به سنگ كلیه حاد یك نفر، زمانی به این عارضه مبتلا می شود كه یك ناهمگونی شیمیایی سبب می شود تا مواد معدنی و پروتئین ها در ادرار شروع به كریستال شدن كنند. سنگها ممكن است صاف یا زبر و خشن ، به كوچكی یك دانه و یا به حدی بزرگ باشند كه باعث درد شوند. شما ممكن است سنگ های كوچك خود را توسط ادرار بدون این كه متوجه شوید دفع نمایید. ولی سنگ های بزرگ تر باعث دردهای شدیدی در هنگام عبور از لوله متصل كننده مثانه و كلیه می شوند، و حتی گاهی ممكن است در این لوله گیر كنند كه در این حالت جریان ادرار را مسدود می نمایند.
اكثر سنگ های كلیه از وجود مقدار زیاد كلسیم در كلیه ایجاد می شوند. (البته این موضوع به میزان كلسیم موجود در رژیم غذایی بستگی دارد). انواع كمیاب تری از سنگها هستند كه توسط عفونت های ادراری یا وجود بیش از حد اسید اوریك در ادرار حاصل می شوند. محققان نوع بسیار كوچكی از باكتری را كشف كرده اند كه در كلیه بعضی افراد زندگی می كند و در شكل دهی سنگها نقش مهمی دارد.
رژیم غذایی برای جلوگیری از برگشت سنگ كلیه
استفاده از مایعات:
- برای رقیق كردن ادرار و شستن و دفع كردن سنگها روزانه ۲ تا ۳ لیتر آب بنوشید.
پرهیز از نمك ترشك زیاد (oxalate) :
- از دكتر سئوال كنید كه آیا شما به محدود كردن خود در مورد خوردن غذاهای اُگزالات دار كه در ایجاد سنگ كلیه نقشی دارند نیاز دارید یا خیر. چند نمونه از غذاهای اُگزالات دار شامل قهوه، چغندر، شكلات ، بادام ، اسفناج، ریواس، نوشابه های گازدار، توت فرنگی، چای و سبوس گندم می باشند.
از خوردن آب انگور بپرهیزید:
- كسی نمی داند چرا ، ولی به هر حال خوردن آب انگور خطر ابتلا به سنگ كلیه را در افرادی كه استعداد آن را دارند تا ۴۴% افزایش می دهد.
از سبزیجات متشكر باشید:
- یك محقق ایتالیایی كشف كرده است كه استفاده زیاد از سبزیجات خطر ابتلا به سنگ كلیه را كاهش می دهد.
اسید اوریك را كنترل كنید.
- اگر به سنگ كلیه ناشی از اسید اوریك مبتلا هستید گوشت، ماهی و مرغ كمتری بخورید گوشت حیوانات میزان اسید اوریك ادرار شما را بالا می برد.
موارد درمانی
- در مورد عفونت های ادراری ، فعالیت زیاد غده پاراتیروئید، نقرس و یا موارد دیگر كه باعث به وجودآمدن سنگ كلیه می شوند سریعاً اقدام نمایید.
- از به وجودآمدن سنگ جدید جلوگیری كنید. از طریق یك صافی ادرار كنید تا بتوانید سنگ ها را بگیرید سپس آنها را برای دكتر خود ببرید تا تركیبات آن را آنالیز كند ، زیرا داروهای مورد نیاز شما به تركیبات این سنگ ها بستگی دارد. مثلاً داروهای پیشاب آور با كم كردن میزان كلسیم رها شده توسط كلیه به ادرار،از به وجود آمدن سنگ كلیه مربوط به كلسیم جلوگیری می كنند. فسفات سدیم، كلسیم را در روده جمع آوری می كند . در نتیجه از ورود آن به ادرار و به وجود آمدن سنگ كلیه جلوگیری می كند. سیترات پتاسیم میزان سیترات را ( كه یك نمك جلوگیری كننده از شكل گرفتن سنگ كلیه كلسیمی است ) در ادرار بالا می برد. سیترات پتاسیم همچنین با كم كردن میزان اسیدیته ادرار از سنگ های اسید اوریك نیز جلوگیری می كند. Allopurinol ( یك نوع دارو ) میزان اسید اوریك را در افرادی كه سنگ كلیه اسیدی دارند كم می كند و احتمالاً از به وجود آمدن سنگ های كلسیمی نیز پیشگیری می كند.
بهداشت طبیعی
توجه به گیاهان جوشاندنی
این گیاهان جریان خون به كلیه ها و در نتیجه حجم ادرار را افزایش می دهند و به این ترتیب باكتری ها را دفع كرده و كلسیم و نمك جوهر ترشك Oxalate) ) را رقیق می كنند. آنها عفونت های ادراری را از بین برده و همچنین به جلوگیری از تشكیل سنگ كلیه نیز كمك می كنند. چای را با برگ های goldenrod ( گیاهی با گل های كوچك زرد ) ، جعفری و ریشه جو و...دم كنید.
منبع : تبیان
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست