سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
هشت دلیل غیرمنطقی برای ازدواج
بهطور یقین، بیشتر جوانانِ این مرز و بوم، برای ازدواج، دلیلهائی دارند که از دیدگاه خودشان توجیپذیر است؛ اما گاهی وقتها، انسان بهدلیلهای متفاوت و برای رهائی از بسیاری از مسائل و مشکلهای خصوصی و خارج شدن از وضعیت تجرد، دست به انتخاب فردی، برای زندگی میزند که این امر نمیتواند راه نجاتبخش او باشد. سالها مشاورهٔ ازدواج و زناشوئی، این تجربهها را برای نگارندهٔ این مقاله در پی داشته که عدم آگاهی و یا توجه به موقعیتها و نحوهٔ تصمیمگیری جوانان، گاهی آنچنان آسیبی به پیکرهٔ زندگیشان وارد میسازد که جز افسوس و حسرت، سودی ندارد. قصد بر آن دارم تا شما را با دلیلهای نادرست عاشق شدن و در پی آن ازدواج، آشنا سازم. بهطور اساسی ارتباط با یک فرد به دلیلهای غیرمنطقی و نادرست، یکی از شیوههای ایجاد ارتباط ناسالم و غیر ارضاکننده است. بهطور کلی میتوان دلیلهای غیرمنطقی برای ازدواج و عاشق شدن را بهشرح زیر نام برد:
۱) تحت فشار بودن از جانب خانواده، دوستان و آشنایان
برخی از جوانان، نسبت به صحبتها و عقیدههای اطرافیان از قبیل خانواده، دوستان، آشنایان و ... بسیار آسیبپذیر و شکننده بوده و به خود اجازه میدهند که بهخاطر آنان، رابطهای را با اجبار آغاز نموده و یا ادامه دهند؛ در حالیکه این رفتار، آنان را راضی و خوشحال نمیسازد. باید به این قبیل جوانان توصیه کنم که اگر اعتماد بهنفس و عزتنفس شما پائین است و یا بهنوعی بیش از حد، تحت تأثیر رفتارهای اطرافیان خویش هستید، این احتمال وجود دارد که تنها بهدلیل چیزهائی که دیگران به آن فکر میکنند و نه براساس میل و احساس واقعی درونی خود، رابطهای را شروع کنید و یا در نهایت دست به ازدواج بزنید. این، یکی از دلیلهای نادرست ازدواج است که باید به آن توجه داشته باشید.
۲) بالا رفتن سن
این طرز نگرش که سن شما از حد مشخص و طبیعی پا فراتر گذاشته و هنوز ازدواج نکردهاید، میتواند عامل تحریک کننده باشد؛ البته اینکه شما به چه سنی نگاه میکنید و چه سنی در ذهنتان بهعنوان حد و مرز، تلقی میشود، خود جای تأمل و بررسی بیشتر دارد؛ چراکه افکار افراد، با یکدیگر بسیار متفاوت است؛ پس نمیتوان یک قانوت کلی در نظر گرفت و بر مبنای آن تصور کرد. بهطور یقین، شما در ضمیر ناخوآگاه خویش، سنی را بهعنوان ایدهآلترین زمان برای ازدواج، انتخاب کردهاید. این سن ممکن است که از زمینههای گوناگون مانند خانواده، سن ازدواج خواهران و یا برادران شما، نشأت گرفته باشد؛ ولی باید نکتهای را به شما گوشزد کنم و آن اینکه، در بحث روانشناسی، ۲نوع سن همیشه مطرح است:
▪ سن شناسنامهای: هر آنچه که در شناسنامهٔ شما ثبت شده است.
▪ سن عقلانی: زمانیکه شما از نظر بلوغ روانی، عاطفی و فکری به پختگی رسیده باشید.
۳) احساس تنهائی و دلتنگ بودن
زمانیکه شما احساس تنهائی میکنید و تصور مینمائید که دلتنگی به سراغتان آمده، این احتمال وجود دارد که شما دست به یک انتخاب نامعقول بزنید و در این شرایط است که در رابطه با روابطی قرار میگیرید که برای شما ارضا کننده و قابل تحمل نیست؛ پس توصیه میکنم که سعی نمائید بسیار معقولانه و منطقی انتخاب کنید. خود را دستکم نگیرید. شما جوانی ارزشمند و دوستداشتنی هستید که از هر حیث میتواند زندگی ایدهآلی داشته باشد؛ پس به خواستهٔ دلتان گوش کنید و عجولانه تصمیم نگیرید.
۴) عدم توجه به زندگی شخصی خویش
بسیاری از اشخاص (جوانان) گاهی به این دلیل، اقدام به برقراری رابطه با دیگران میکنند که احساس میکنند از کمبود شور، اشتیاق و بیهدفی در زندگی خود، به ستوه آمدهاند و بهجای آنکه به خویشتن خویش و درون خود نظری بیفکنند، خود را در آستانهٔ برقراری رابطهٔ عشقی نافرجامی قرار میدهند. مطمئن باشید که چنین رابطههائی هرگز سرانجام خوشایند و مناسبی در پی نخواهد داشت؛ بنابراین شما عاشق واقعی آن فرد، نبوده و نیستید؛ بلکه بهنوعی شیفتهٔ سرگرمی خود به رابطهتان هستید و زمانیکه این رابطه پایان میگیرد، احساس عدم توجه به خود در وجودتان نمایانگر میشود.
۵) دوری از بزرگ شدن
جوانان گاهی به این دلیل ازدواج میکنند که فردی را وارد زندگی خویش کنند تا از آنان مراقبت کند؛ بهعبارتی، میخواهند آن فرد برای آنان بهنوعی در نقش پدر یا مادر، باشد. این، نشانهٔ ضعف شخصیتی فرد است که میتواند ریشه در دوران کودکی او داشته باشد. بیشک، این افراد بهنوعی به دلبستگیهای دوران کودکی خود بازگشتهاند و میخواهند از این طریق، مشکل خویش را حل نمایند؛ پس این راه نمیتواند قابل قبول باشد.
۶) احساس گناه و یأس
احساس ندامت، پشیمانی، گناه و یأس ممکن است انگیزهٔ خاص برای شروع یک رابطه و یا ادامهٔ آن باشد. شما به خود تلقین میکنید که این، همان عشقی است که مدتها در پی آن بودم؛ در حالیکه واقعیت، چیز دیگری است. این احساس، نوعی حس ترحم و دلسوزی به خویشتن خویش است؛ پس سعی نکنید بهنوعی تابع این نوع احساس شوید.
۷) پرکردن خلأهای عاطفی، احساسی و روانی
باید اعتراف کرد یکی از پیامدها و رهآوردهای اصلی عشق، این است که شما را بهنوعی احساس سرور، شادمانی، نشاط و وابستگی میرساند؛ اما زمانکه بهمنظور پر کردن خلأهای احساسی ـ عاطفی خود از آن (عشق) استفاده میکنید، میتواند به شما آسیب برساند. همواره دو مشکل ناشی از خلأ احساسی ـ عاطفی وجود دارد که عبارتند از:
▪ شما بهدلیل پر کردن خلأهای احساسی ـ عاطفی خود و نه بهخاطر اینکه فرد ایدهآل را یافتهاید، به اینگونه رابطهها دست میزنید.
▪ گاهی در رابطههائی که شاید بتواند برای شما قابل قبول باشد، وارد میشوید؛ اما تصور و خواستهٔ شما، این است که این رابطه، خلأهای شما را پر میکند.
● توصیههای روانشناسی
اگر احساس میکنید در زندگیتان، خلأ عاطفی یا احساسی وجود دارد، هیچ فردی بدون توجه به اینکه چهقدر هم شما را دوست دارد، نخواهد توانست خلأ روحی ـ روانی احساسیتان را پر کند.
۸) میل جنسی
در بحث میل جنسی، بهطور یقین، دیگر عاشق شدن و عشق، در میان نیست. بیشک شما نسبت به آن فرد، جاذبهٔ شدید جنسی دارید و بس. باور داشته باشید که با میل جنسی، ممکن است به شخص علاقهمند یا وابسته شوید، ولی او برای شما چندان جذاب و دوستداشتنی نیست. شما تنها بهدنبال فردی هستید که بتوانید با او رابطهٔ جنسی برقرار کنید؛ پس این دلیل نمیتواند ضامن یک ازدواج موفق و معقولانه باشد. اینجاست که باید بگویم: ”چشمها را باید شست، جور دیگر باید دید.“
محمدرضا دژکام، روانشناس، مشاور ازدواج و خانواده، عضو انجمن روانشناسان ایران
منبع : مجله شادکامی و موفقیت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست