چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
سنگ اول «تصمیمگیری» است
آغاز و بسترساز هر فعالیت یا اقدام به هر کاری با تصمیم گیری شروع میشود. تصمیمگیری پایهی اصلی و زیربنای اساسی تمامی فعالیتهاست، اما به جهت تعدد این امر اهمیت بالای آن به ورطهی فراموشی سپرده شده است. توجه شود که وضعیت کنونی ما معلول تصمیمگیریهایمان بوده است. به این ضربالمثل دقت کنید: "سنگ اول گر نهد معمار کج تا ثریا میرود دیوار کج" این ضربالمثل را کرارا شنیدهایم، اما در آن کمتر دقت و تمرکز کردهایم؛ سنگ اول همان تصمیمگیری است.
تصمیم که منتج به انجام کار یا فعالیتی میشود نه تنها فرد را در چنبرهای از نتایج آن کار محصور میکند، بلکه اثرات آن گاهی دامنگیر افراد دیگر نیز میشود که ایشان نیز میبایستی عواقب آن را تحمل کنند. پرتو و دامنه تصمیمگیری یک فرد عادی در اکثر تصمیمگیری یک فرد عادی در اکثر اوقات خود و یا خانواده ی ایشان را در بر میگیرد اما منشور دامنه ی تصمیم یک مدیر علاوه بر محیط خرد (مجموعه ی داخلی)، محیط کلان (محیط پیرامون سیستم) را نیز در برگرفته و در صورت اشتباه در تصمیم گیری، گاهی لطمات جبران ناپذیری را وارد خواهد کرد.
سن آگوستین متفکر بزرگ غرب گفت: "زمان سه چهره دارد". حال؛ یعنی آن چه رویاروی با ما در نبرد است و تجربهها را از آن میآموزیم. گذشته؛ خاطرهها و حادثههایی است که واقع شده و در ذهن ما یا تاریخ به جای مانده است. آینده؛ انتظاراتی که در حال حاضر داریم.
با بهره جستن از تجربههای تلخ و شیرین، شکستها و پیروزیهای گذشته، غور و تدقیق به واقعیتهای موجود، تجزیه و تحلیل دانستنیهای کمک کننده و پیشبینی و آیندهنگری میتوانیم برای آتیه تصمیم گرفته و در برابر چالشها و کنشهای متعدد که به صور مختلف با آن روبرو میشویم، با ژرف اندیشی آن عکس العملهای بهینه و مناسبی نشان دهیم.
چرچیل نخست وزیر انگلیس در یکی از سخنرانیهای خود در جنگ جهانی دوم گفت: این ماییم که بناها را پی میافکنیم و آن گاه که کار پایان یافت این دیگر بناها هستند که ما را میسازند. نتایج تصمیمگیری پس از عمل نمایان میگردد و آن گاه میبایستی واقعیتهای پس از عمل را نیز پذیرا باشیم.
هنگامی میتوان تصمیمگیری صحیح و عقلایی داشت که اطلاعات دقیق و کاملی در زمان و مکان مناسب و موضوع مشخص موجود باشد، پس زیربنای اول تصمیمگیری داشتن اطلاعات دقیق و کافی است، قبل از جمعآوری اطلاعات هیچ تصمیمی نمیتواند کامل و دقیق باشد و همهی جوانب را بپوشاند، اما شک نکنید که اطلاعات جمعآوری شده یا تجربی نه وحی منزلاند و نه همیشه دقیق و بیعیب که بایستی در صحت و درستی آنها تا حصول یقین به دیده تردید نگریست و با آگاهی از چگونگی جمعآوری اطلاعات و شناخت منابع به صحت و سقم آنها پی برد.
پس از جمعآوری اطلاعات، داشتن قدرت تجزیه و تحلیل اطلاعات لازم است که در این راستا میبایستی نقاط قوت، ضعف و همچنین فرصتها و تهدیدات هر کدام از روشها را سنجید و با توجه به رابطه ی علیت بین منابع محدود و نامحدود برای برآوردن نیازها میتوان تصمیمهای عاقلانه ای بر اساس خرد و منطق گرفت. پرفسور شاگل در کتاب "نبود اطمینان و تصمیم گیری در بازرگانی" میگوید: هر فرد عاقلی با پیروی از عقل سلیم از تصمیمهایی که درصد اطمینانش کمتر است پرهیز میکند چون مشکل پیش بینی نتایج، خود مولود نداشتن اطمینان است.
منبع : خبرگزاری ایسنا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست