جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
ویتامینها و املاح، مصارف و منابع
● ویتامین A
▪ رشد سلولهای جدید ، سلامت پوست ، مو ، نسوج و تقویت دید در نور کم
▪ سبزیجات سبز تیره و زرد و میوه های زرد رنگ، مانند : کلم ایتالیایی ( بروکلی ) ، اسفناج ، شلغم تازه ،هویج ، کدو سبز ، سیب زمینی ، کدو تنبل ، طالبی و زردالو و درمنابع حیوانی مانند : جگر ، شیر ، کره ، پنیر و تخم مرغ سالم
● ویتامین D
▪ یاری دهنده جذب کلسیم و فسفات برای سلامت استخوانها و دندان
▪ شیر غنی ، پنیر ، تخم مرغ سالم ، جگر ، ماهی آزاد ، مارگارین غنی .
▪ پوست میتواند نور کافی خورشید را جذب و ویتامین E بسازد
● ویتامین E
▪ حفاظت از گلبولهای قرمز خون و کمک در جلوگیری از تحلیل ویتامین A و C
▪ مارگارین و روغن سبزیجات ( سویا ، ذرت ، گل رنگ ، دانه پنبه ) ، جوانه گندم ، سبزیجات سبز برگ
● ویتامین K
▪ ضروری برای لخته شدن طبیعی خون و ترکیب پروتئینهای بنیادی در پلاسما ، استخوان و کلیه ها
▪ اسفناج ، کاهو ، کلم پیچ ، کلم ، گل کلم ، سبوس گندم ، گوشت ، حبوبات ، بعضی از میوه ها ، محصولات لبنی ، تخم مرغ
● ویتامین C
▪ یک ویتامین آنتی اکسیدانت مورد نیاز در شکل دهی کلاژن برای نگهداری سلولها با یکدیگر و برای سلامت دندان و لثه و رگهای خونی ، بهبود دهنده جذب آهن و مقاوم کننده بدن در برابر عفونتها.
▪ بسیاری از میوه ها و سبزیجات تازه مانند بروکلی ، فلفل سبز و قرمز ، کلم بروکسل ، گل کلم ، لیمو ، کلم ، آناناس ، توت فرنگی ، مرکبات تازه
● ویتامین B۱
▪ مورد نیاز برای متابولیسم انرژی و کارکرد صحیح سیستم اعصاب
▪ حبوبات سالم ، دانه سویا ، نخود فرنگی ، جگر ، کلیه ، گوشت خوک ، بنشن ، دانه ها و آجیل
● ویتامین B۲
▪ مورد نیاز برای متبولیسم انرژی ، ساخت نسوج ، و کمک در دید خوب
▪ فراورده های لبنی ، گوشت خالص ، ماکیان ، ماهی ، حبوبات ، بروکلی ، شلغم تازه ، مارچوبه ، اسفناج و سایر محصولات غذایی غنی
● ویتامین B۳
▪ مورد نیاز برای متابولیسم انرژی ، عملکرد صحیح سیستم گوارش ، و سلامت سیستم اعصاب
▪ گوشت خالص ، جگر ، ماکیان ، شیر ، کنسرو ماهی آزاد ، سبزیجات برگ سبز
● ویتامین B۶
▪ مورد نیاز برای رشد سلولها
▪ جوجه ، ماهی ، گوشت خوک ، جگر ، کلیه ، حبوبات سالم ، آجیل و بنشن
● اسید فولیک
▪ بهبود گوارش طبیعی ، ضروری برای افزایش سلولهای گلبول قرمز خون
▪ جگر ، مخمر ، سبزیجات برگ سبز تیره ، بنشن و بعضی میوه ها
● ویتامین B۱۲
▪ مورد نیاز برای ساخت پروتئین در بدن، سلولهای گلبول قرمز خون و کارکرد طبیعی نسوج عصبی
▪ جگر ، کلیه ، ماست ، فراورده های لبنی ، ماهی ، صدف خوراکی ، گوشت صدف ، شیر خشک بدون چربی ، ماهی آزاد ، ماهی ساردین یا کیلکا
● کلسیم
▪ مورد نیاز برای سلامت استخوانها و دندان ، لخته شدن طبیعی خون و کارکرد سیستم اعصاب
▪ محصولات لبنی ( مانند شیر ، ماست ، پنیر )، بروکلیو سایر سبزیجات سبز تیره ، کلم ، کلم پیچ ، ساردین یا کیلکا و ماهی آزاد یا قزل آلا ، آجیل ، حبوبات و دانه ها
● آهن
▪ مورد استفاده برای تشکیل هموگلوبین ، که اکسیژن را از ریه ها به سلولها حمل میکند
▪ گوشت ، تخم مرغ ، سبزیجات سبز تیره برگدار، بنشن ، مغز حبوبات و محصولات غذایی غنی
● فسفر
▪ مورد استفاده در سلامت استخوانها و دندان ، متابولیسم انرژی و تعادل اسیدی مبنا در بدن
▪ شیر ، حبوبات ، گوشت سالم ، ماست ، پنیر ، بستنی ، عدس ، دانه ها ، لوبیا ، آجیل ، شکلات ، کره بادام زمینی ، سبوس و سایر افزودنیهای حاوی فسفر
● منیزیم
▪ مورد نیاز برای سلامت استخوانها و دندان ، عملکرد صحیح سیستم اعصاب و متابولیسم انرژی.
▪ فراورده های لبنی ، گوشت ، ماهی ، ماکیان ، سبزیجات سبز ، بنشن
● روی
▪ مورد نیاز برای تکثیر سلول، رشد نسوج و ترمیم آنها
▪ گوشت ، خوراک دریایی و جگر ، تخم مرغ ، شیر ، دانه حبوبات
● پانتاتونیک اسید
▪ مورد مصرف برای متابولیسم انرژی
▪ زرده تخم مرغ ، جگر ، کلیه ، مخمر ، بروکلی ، گوشت پشت مازه گاو ، شیر بدون چربی ، سیب زمینی ، ملاس ( شیره قند ) ، خرچنگ دریایی ، گوشت سیرابی ، آوکادو ، قارچ ، عدس
● مس
▪ مورد نیاز برای ترکیبات هموگلوبین ، مطلوب برای متابولیسم جذب آهن و حفاظت رگهای خونی
● خوراکهای دریایی ، آجیل ، بنشن ، سبزیجات برگ سبز ، میوه های خشک شده ( مانند : آلو خشک ، کاکائو و نارگیل ) ، مخمر ، گوشت سیرابی ، سیب زمینی ، حبوبات ،لوبیا
● منگنز
▪ مورد نیاز برای ساختمان آنزیمها
▪ دانه حبوبات ، میوه و سبزیجات ، چای
● پتاسیم
▪ حمایت از مایعات و تعادل الکترولیتی بدن ، حمایت از سلامت سلول ، انقباض عضلات ، انگیزش انتقالات عصب
▪ گوشت ، شیر ، میوه ، حبوبات ، سبزیجات ، بنشن
● ید
▪ تنظیم رشد ، پیشرفت و متابولیسم
▪ نمک ید دار ، خوراک دریایی ، نان ، فراورده های لبنی
● کلراید
▪ حمایت از مایعات و تعادل الکترولیتی بدن ، مناسب برای گوارش
▪ نمک معمولی ، سس سویا ، غذاهای آماده
● سدیم
▪ حمایت از مایعات و تعادل الکترولیتی بدن
▪ نمک معمولی ، سس سویا ، غذاهای آماده
● سلنیم
▪ کار با ویتامین E مانند آنتی اکسیدانت
▪ خوراک دریایی ، گوشت ، حبوبات
● منگنز
▪ تسهیل کننده بسیاری از مراحل سلول
▪ توزیع نامحدود در غذاها
● فلوراید
▪ رشد استخوان و دندان
▪ آب نوشیدنی ، چای ، خوراک دریایی
● کرومیم
▪ آزاد کننده انرژی از قند گلوکز
▪ گوشت ، غذاهای خام ، چربی ،روغن سبزیجات
● مولیبیدنم
▪ تسهیل کننده بسیاری از مراحل سلول
▪ بنشن ، غلات ، گوشت سیرابی
موارد فوق قسمتی از اطلاعات بسیار گسترده دنیای ویتامینها و املاح را متذکر گردیده است
● ویتامین برای بدنسازان
بدنسازی به تغذیه مناسب و موفق وابستگی زیادی دارد . اطلاعاتی که در مورد اثرات مفید مصرف کافی ویتامینها و اثرات نامطلوب بر جای مانده از نا کافی بودن مصرف ویتامین وجود دارد باعث گردیده تا ویتامینهای موجود در رژیمهای غذایی مورد توجه خاص قرار گیرد . عموماً مصرف زیاد ویتامینهای محلول در آب ضرر کمی دارد ، اما مصرف زیاد ویتامینهای محلول در چربی ممکن است اثرات مسموم کنندگی داشته باشد. ویتامینها و املاح در بعضی موارد باعث جذب بهتر سایر مواد هستند ، در برخی موارد باعث ترمیم سریعتر عضلات آسیب دیده میگردند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نمایند .
منبع : پایگاهعلمیبدنسازی وپرورشاندامایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست