سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

لکنت زبان؛ آنچه باید بدانیم


لکنت زبان؛ آنچه باید بدانیم
لکنت زبان نوعی اختلال در صحبت کردن است که در آن گفتن بعضی کلمات خاص یا صداها دشوار است. افرادی که لکنت زبان دارند ممکن است کلمات، صداها یا بخش هایی از کلمات را تکرار کنند. همچنین ممکن است بیش از مقدار طبیعی بین کلمات و صداها مکث کنند. آنها بیش از معمول چشمک می زنند، چانه ها یشان را تکان می دهند و زمانی که لکنت دارند دست هایشان را حرکت می دهند.
● چه کسانی مبتلا به لکنت زبان می شوند؟
هر کسی ممکن است دچار لکنت شود اما معمولاً در کودکان کوچک که در حال یادگیری حرف زدن هستند بیشتر اتفاق می افتد. لکنت در خیلی از کودکان قبل از رسیدن به بزرگسالی برطرف می شود.
● چگونه بفهمیم که کودکمان دچار لکنت است؟
والدین معمولاً به مشکل کودک خود در صحبت کردن پی می برند. گاهی پزشک کودک حین ویزیت ها به این مشکل پی می برد. پزشک حتماً به شما می گوید که آیا این مشکل خود به خود برطرف می شود یا نیاز به درمان های بیشتری دارد.
● لکنت چگونه درمان می شود؟
درمان خاصی برای لکنت زبان وجود ندارد اما می توان به کودک کمک کرد تا بهتر صحبت کند. حتی اگر لکنت زبان کودک خیلی زیاد نباشد ممکن است پزشک شما بخواهد برای پیشگیری از لکنت بیشتر، درمان هایی برای کودک شما انجام دهد. گاهی لازم است کودک برای درمان بیشتر به متخصص گفتار درمانی ارجاع داده شود. پزشک همچنین به شما می گوید که چگونه می توانید برای اینکه کودکتان بهتر صحبت کند به او کمک کنید. مثلاً والدین نباید با کودک تند صحبت کنند یا حرف های او را قطع کنند.
منبع : روزنامه سرمایه