پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
سهم نفت از دفاع ۸ ساله
جنگ تحمیلی برای صنعت نفت نه با شلیک نخستین گلوله به پالایشگاه بزرگ نفت آبادان که با فتنههای تحریک آمیز آمریکا و متحدانش و کوردلی منافقان برای انجام عملیات خرابکارانه در خطوط لوله و تاسیسات نفتی کشور ماهها پیش از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، در مناطق نفت خیز جنوب آغاز شد.
پیش از گلوله باران پالایشگاه بزرگ نفت آبادان و جزیره خارک در لحظات آغازین روز ۲۹شهریور، شروع جنگ برای صنعت نفت کشور و البته برای مناطق نفت خیز جنوب به عنوان خط مقدم این جبهه مقدس، ماهها قبل با انجام عملیات خرابکارانه در خطوط لوله نفت ایران که با تحریک رژیم بعث حاکم بر همسایه غربی و کشورهای معاند همراه بود، آغاز شد. از سوی دیگر عملیات حفاری شرکت ملی نفت ایران در مناطق مرزی غرب کشور ابتدا با حملات ایذایی مختل و به دنبال آن با حمله مستقیم بعثیها متوقف شد که در نتیجه آن نیروهای دشمن برخی تجهیزات و دکلهای نفت ایران را به داخل خاک عراق منتقل کردند.
این حرکت دشمن نشان میداد که تنها راه ضربه زدن به میهن اسلامی را قطع شریان حیاتی اقتصاد؛ اخلال در روند تولید و صادرات نفت قرار داده است. در این زمان تدبیر و هوشیاری امام راحل و شهامت، شجاعت و آمادگی کامل مدیران و کارکنان صنعت نفت در پاسداری و دفاع از تاسیسات موجب شد تا هرچند مراکز و واحدهای مهم صنعت نفت کشور به طور پی در پی مورد آماج حملات دشمن قرار گیرد اما هیچ گاه روند تولید و صادرات نفت در طول هشت سال جنگ تحمیلی متوقف نشود. رژیم بعث عراق با جنگنده بمب افکنهای سوپراتاندارد فرانسوی، موشکهای اگزوسه و آرما، هواپیماهای میگ و سوخو روسی و گازهای خردل آلمانی و مینهای ایتالیایی و بسیاری از سلاحهای پیشرفته آن روزها پیوسته به تاسیسات و خطوط لوله نفتی حمله میکرد و کارکنان صنعت نفت را مورد اصابت موشکهای خود قرار میداد. در طول سالیان جنگ، مدیران و کارکنان صنعت نفت در مناطق نفت خیز جنوب با وجود بیش از دو هزار و ۵۰۰ حمله هوایی و موشکی لحظه ای چشم بر هم ننهادند و کمر خم نکردند و با جان دل تاسیسات و واحدهای نفتی در این مناطق را ایستاده و فعال نگه داشتند تا برنامه حفظ توان و استمرار تولید به میزان متوسط ۳میلیون بشکه در روز محقق بماند.
در این روزها، بسیاری از تاسیسات مهم نفتی کشور، مورد حمله صدامیان قرار گرفتند. حملاتی که برای مرور آن در چنین روزی، در صفخات تاریخ ثبت شده اند. در آن ایام تلمبه خانه اهواز (شهید مصاحب) پنج بار، تلمبه خانه شماره ۱ امیدیه یک بار، تلمبه خانه شماره ۲ امیدیه یک بار، تلمبه خانه گوره آ(گچساران) ۱۰ بار، تلمبه خانه گوره بی (گچساران) ۱۰ بار، تلمبه خانه گوره سی (گچساران) ۱۰ بار مورد اصابت موشکهای دشمن قرار گرفتند.کارخانه بهره برداری شماره ۱ اهواز ۶ بار، کارخانه بهره برداری شماره ۲ اهواز ۹ بار، کارخانه بهره برداری شماره ۴ اهواز ۱ بار، کارخانه بهره برداری شماره ۵ اهواز یک بار، کارخانه بهره برداری شماره ۱ مارون دو بار، کارخانه بهره برداری شماره ۲ مارون دو بار، کارخانه بهره برداری شماره ۳ مارون یک بار، کارخانه بهره برداری لب سفید سه بار و کارخانه بهره برداری چشمه خوش به طور دائم مورد اصابت قرار گرفتند.
این همه البته مشتی بود نمونه خروار که با این همه حتی لحظه ای هم نتوانست مقابل سد اراده ایرانیان برای صدور نفت خود عرضه اندام کند..... و اینگونه بود که تسلیحات قوی مقابل دیوارهای گوشتی و سلاح ایمان کم آورد!
مجتبی عوض زاده
منبع : روزنامه سیاست روز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست