پنجشنبه, ۱۲ مهر, ۱۴۰۳ / 3 October, 2024
مجله ویستا

سفر به سلامت


سفر به سلامت
▪ بسیاری از حوادث رانندگی بر اثر سرعت زیاد و عدم رعایت فاصله مناسب روی می دهند. در یک فاصله ۱۰۰ کیلومتری، راننده یی که با سرعت ۱۱۰ کیلومتر در ساعت رانندگی می کند، تنها ۷ دقیقه زودتر از راننده یی که با سرعت ۹۵ کیلومتر رانندگی می کند، به مقصد می رسد.
آیا ۷ دقیقه صرفه جویی در زمان ارزش آن را دارد که جان خود و دیگران را به خطر بیندازید؟
▪ اگر فاصله مناسب را با سایر وسایل نقلیه و به ویژه با وسیله نقلیه جلویی حفظ کنید، در مواقع ضروری و رویارویی با موقعیت های مخاطره آمیز، سریع تر و راحت تر می توانید عکس العمل نشان دهید.
▪ کمربند ایمنی وسیله یی است که کارآمدی آن در کاهش ضایعات انسانی و جراحات ناشی از حوادث رانندگی به اثبات رسیده است. بستن کمربند ایمنی یک کار تفننی و تشریفاتی نیست بلکه یک نیاز و یک ضرورت برای حفظ جان شما و سایر سرنشینان خودرو است.
▪ قبل از سفر باید از سالم بودن خودروی خود و کارکرد درست قسمت های مختلف آن اطمینان پیدا کنید. علاوه بر این اگر سفر شما طولانی مدت است هر دو ساعت یک بار توقف و وسیله نقلیه خود را کنترل کنید.
▪ فشار باد تایرها را بازدید کنید. اختلاف فشار باد تایرها می تواند در کنترل خودرو تاثیر بگذارد.
▪ برای حمل بار فقط از باربند تایید شده مجاز استفاده کنید. حد مجاز بارگیری روی باربند ۵۰ کیلوگرم است. با رعایت این مساله بار را به طور یکنواخت توزیع کنید.
▪ هرگز در حالی که عصبانی هستید یا احساس خستگی یا خواب آلودگی می کنید، رانندگی نکنید. عصبانیت و خستگی جسمی و روحی باعث می شود ظرفیت و توان شما برای عکس العمل نشان دادن به خطرات کاهش یابد.
▪ هرگز در حال رانندگی با سرنشینان خودرو گفت وگو نکنید. همچنین توجه داشته باشید که خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه حین رانندگی عملی خطرناک و قانوناً برابر ماده ۱۵۹ ممنوع است.
▪ اگر به هر علت در جاده و به ویژه در بزرگراه ها ناچار به توقف شدید با قراردادن علائم ایمنی مانند مثلث شبرنگ رانندگان دیگر را مطلع کنید. در چنین شرایطی پس از پیاده شدن از خودرو به صورت ناگهانی وارد جاده نشوید.
▪ آهسته و با احتیاط برانید تا سلامت به مقصد برسید.
▪ حادثه فقط برای دیگران نیست، همه باید احتیاط کنیم.
▪ بستن کمربند ایمنی تلفات حوادث جاده یی را به میزان قابل ملاحظه یی کاهش می دهد.
▪ اگر دچار حادثه شدید بلافاصله با مرکز فوریت های پلیسی با شماره تلفن ۱۱۰ تماس بگیرید.
▪ احتیاط کردن در رانندگی نشانه ترس یا کم تجربگی نیست، علامت و نشانه علاقه مندی شما به جان و مال خودتان و دیگران است.
▪ احتیاط شرط اول ایمنی است. هر چقدر هم که در رانندگی تجربه دارید باز هم احتیاط کنید.
منبع : روزنامه اعتماد