چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
تکرار ماجرای وامهای ازدواج و بنهای فرهنگیان
![تکرار ماجرای وامهای ازدواج و بنهای فرهنگیان](/mag/i/2/mrkly.jpg)
برای حل مشكلات اما دو راهحل وجود دارد. یك راه استخراج مشكلات مردم بر اساس این نامهها و چارهاندیشی برای حل آن در قالب راهكارهای ملی است و راهحل دیگر آن چیزی است كه دولت تاكنون عمل كرده و بنابر اعلام كمیته امداد امام خمینی(ره) در جریان سفرهای رئیسجمهوری ۱۰۰ میلیارد تومان بر اساس نامههای مردمی كمك مالی صورت گرفته است و این سوال اصلی را برای نمایندگان به وجود آورده است كه آیا با كمك نقدی به بخشی از مردم میتوان مشكلات آنان را به صورت ریشهای حل كرد؟
اعتقاد تذكردهندگان به رئیسجمهور این است كه دولت با دستهبندی مشكلاتی كه در نامهها مشاهده میكند میتواند باتدبیر در مسائل اجرایی یا ارائه لایحه لازم به مجلس نسبت به حل این مشكلات در سطح ملی اقدام كند.
اما در حال حاضر چون دولت به این نامهها به صورت موردی رسیدگی میكند احتمال دارد افرادی مستحقتر از نویسندگان نامهها باشند اما به دلایل مختلف نتوانند و یا نخواهند كه نامه بنویسند. دیگر مشكل اینگونه روش بررسی نامهها خدشه به اصل كرامت انسانی مردم است چراكه در صدر این نامهها معمولا باید از دولت تعریف و تمجید شود كه این امر فرهنگ تملق را گسترش میدهد. از سوی دیگر در این نامهنگاریها فرد باید خود را ضعیف و مفلوك اعلام كند تا بتواند ترحم رسیدگیكنندگان را برای حل مشكلات خود برانگیزد و این امر با اصل كرامت انسانی در نظام جمهوری اسلامی ناسازگاری دارد. ملت ما بزرگتر از آن هستند كه برای حقوق ذاتی خود تقاضا كنند.
اگر وام ضروری، كمكهای ضروری و اشتغال حقوق شهروندی هستند- كه بر اساس قانون اساسی هستند- آیا این حقوق باید اینگونه تامین شود؟ اگر دولت موظف است بر اساس ماده ۹۵ قانون برنامه دو دهك پایین جامعه را تا سال دوم قانون برنامه به صورت صد درصد تحت پوشش خود قراردهد برای این كار نباید منتی بر مردم داشته باشد. حقوق شهروندی را نمیشود با گرفتن نامه از مردم تامین كرد. با این روند حقوق شهروندی افرادی كه نمیتوانند یا صلاح نمیبینند نامه بنویسند چگونه تامین خواهد شد. این روند رسیدگی به خواستههای مردم از سوی دیگر قطعا شائبههای سیاسی و انتخاباتی بودن را به همراه خود دارد و ماجراهای وامهای ازدواج و اعطای بن به فرهنگیان در زمان مدیریت سابق شهرداری تهران را یادآوری میكند. این روش پاسخ دادن به مطالبات مردم توقعاتی را نیز از سایر قوا برای مردم ایجاد كرده است. علاوه بر ۱۰۰ میلیارد تومان كمیته امداد بر اساس شنیدهها در مواردی كوپنهایی نیز توزیع شده است. باید پرسید آیا این حق برای رئیس قوه قضاییه و رئیس مجلس هم وجود دارد؟
با این تفاسیر روش مطلوب برای رسیدگی به مشكلات مردم كه در قالب نامههای ارائه شده مطرح شده است تاكید بر راهحلهای ملی و تقویت ساختارها و نهادهای ملی است كه میتواند با تدبیر در امور اجرایی و ارائه لوایح مورد نیاز به مجلس انجام شود.
بیژن شهبازخانی
منبع : روزنامه اعتماد ملی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست