جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

جایگزینی ذرت با ضایعات ماکارونی همراه با آنزیم در جیره های جوجه گوشتی


آزمایشی به مدت ۴۹ روز به منظور بررسی امکان استفاده از ضایعات ماکارونی به عنوان منبع انرژی جیره جوجه های گوشتی سویه آرین انجام گردید. در این آزمایش از ۶ جیره غذایی با مقادیر مختلف ضایعات ماکارونی شامل جیره ۱ ( الف ) ۰% ، جیره ۲ ( ب ) ۰% با مکمل آنزیمی ، جیره ۳ ( ج ) ۵۰% ، جیره ۴ (د) ۵۰% با مکمل آنزیمی ، جیره ۵ (ذ) ۱۰۰% ، جیره ۶ (و) ۱۰۰% با مکمل آنزیمی در طی دوره های غذایی شروع کننده ، رشد و پایانی استفاده گردید. توضیحا" همزمان مقادیر تقریبا" مشابه ای ذرت از جیره ها خارج شدند. تعداد ۲۴۰ جوجه گوشتی یکروزه در این آزمایش استفاده شد. عملکرد جوجه ها مانند مصرف خوراک ، افزایش وزن هفتگی ، اضافه وزن ، ضریب تبدیل غذایی ، راندمان لاشه ، وزن کبد و وزن چربی حفره بطنی اندازه گیری گردید تا در بررسی امکان جایگزینی ذرت با ضایعات ماکارونی مورد استفاده قرار گیرد. مصرف خوراک در طول دوره پرورش به غیر از هفته های اول و سوم کاهش داشت ، ولی مکمل آنزیمی سبب افزایش مصرف خوراک در هفته ششم گردید. در هفته های دوم سوم و چهارم کاهش معنی داری در افزایش وزن دیده شد ، ولی مکمل آنزیمی سبب افزایش معنی داری در اضافه وزن هفته ششم گردید. در طی دوره آزمایش اختلاف معنی داری در مورد ضریب تبدیل غذایی مشاهده نگردید. با استفاده از ضایعات ماکارونی در جیره جوجه های گوشتی اختلاف معنی داری در راندمان لاشه ، وزن کبد و میزان چربی حفره بطنی مشاهده نگردید. هر چند که مکمل آنزیمی در جیره ها سبب افزایش معنی دار در راندمان لاشه و چربی حفره بطنی گردید. بهترین راندمان لاشه در جیره شامل ۵۰% ضایعات ماکارونی جایگزین شده با ذرت همراه مکمل آنزیمی مشاهده گردید.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران