چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
اول قورباغه ی زشت را بخور!
قدیمیها گفتهاند: اگر اولین کاری که باید هر روز صبح انجام بدهی، این باشد که قورباغه ی زندهای را قورت بدهی، در بقیه ی روز خیالت راحت است که سختترین کار خود را انجام دادهای .
قورباغه ی شما در واقع بزرگترین و مهمترین کاری است که باید انجام دهید. همان کاری که اگر الآن فکری برایش نکنید، به احتمال زیاد همین طور برای انجام آن تنبلی خواهید کرد. ضمناً کار مورد نظر همان کاری است که انجام آن در حال حاضر میتواند بیشترین تأثیر مثبت را در زندگی شما بگذارد.
قدیمیها همچنین گفتهاند: اگر قرار است دو تا قورباغه را بخوری، اول آن یکی را که زشتتر است، بخور.
جملاتی را که خواندید، معرفی کوتاهی است از برایان تریسی، نویسنده ی کتاب «قورباغه را قورت بده» ، که امروزه آوازهای جهانی دارد و از تئوریسینهای معروف موفقیت در جهان به شمار میآید، خود حکایتی عجیب دارد.
از ترک تحصیل در دوران نوجوانی گرفته، تا کارهای سخت یدی و کارگری یک کشتی باربری و فروشندگی دورهگرد اجناس مختلف.
او در سیر زندگی عادی به یک مکاشفه ی شگفتآور بر میخورد که زندگی و حیات او را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد. مکاشفهای که خود از آن این گونه یاد میکند:
به خاطر تجربیات ناموفقی که در زندگی داشتم ، یک نوع احساس ضعف و عدم کارآیی در من شکل گرفته بود. در این مخمصه ی ذهنی گرفتار شده بودم که فکر میکردم کسانی که بهتر از من عمل میکنند ، واقعاً بهتر از من هستند. آن چه یاد گرفته بودم این بود که این فکر ضرورتاً درست نیست. آنها فقط کارها را با روش بهتری انجام میدادند و از نظر منطقی آن چه را که یاد گرفته بودند ، من نیز میتوانستم یاد بگیرم.
این برای من در حکم یک مکاشفه بود و من از این کشف هم مبهوت بودم و هم هیجان زده. هنوز هم هستم .
دریافتم که میتوانم زندگی خود را تغییر دهم و میتوانم تقریباً به هر هدفی که برای خودم تعیین میکنم، برسم.
همین گونه نیز شد. او ظرف چند سال تبدیل به یک فروشنده ی طراز اول شد. آن گاه چندین شرکت را تأسیس و راه اندازی کرد و از دانشگاه معتبری در رشته ی مدیریت بازرگانی مدرک گرفت.
سپس توانست زبانهای فرانسه، آلمانی و انگلیسی را یاد بگیرد و آن گاه به عنوان سخنران، مربی یا مشاور با بیش از ۵۰۰ کمپانی همکاری کند.
جالب است بدانید او در حال حاضر سالانه برای بیش از سیصد هزار نفر سخنرانی میکند و سمینارهایی برگزار میکند که بیش از بیست هزار نفر شرکت کننده دارند.
او دستیابی به این موفقیتها را مرهون عواملی میداند که در این مقاله به معرفی آنها پرداخته است :
۱) سفره را بچینید .
دقیقاً تصمیم بگیرید که چه میخواهید. روشن بودن در این مورد یک شرط اساسی است. پیش از شروع کار، هدفها و تصمیمهایتان را بنویسید.
۲) برای هر روز از قبل برنامه ریزی کنید.
۳) پیامد کارها را در نظر داشته باشید.
مهمترین و ضروریترین کارهای شما آنهایی هستند که میتوانند بیشترین تأثیر را چه مثبت و چه منفی روی کار و زندگی شما بگذارند. به جای تمرکز روی سایر کارها، تمام توجه تان را معطوف به این نوع کارها کنید.
۴) روش الف ب پ ت ث را مدام به کار بگیرید .
قبل از شروع، لیستی از کارهایتان تهیه کنید و سپس آنها را از نظر ارزش و ضرورت، اولویتبندی کنید تا مطمئن شوید که همیشه در حال انجام مهمترین کارهایتان هستید.
۵) روی اهداف اصلی تمرکز کنید.
نتایجی را که باید قطعاً از کارتان به دست آورید تا بتوانید بگویید که به خوبی از عهده ی کار بر آمدهاید، مشخص کنید و در تمام مدت قاطعانه به دنبال به دست آوردن آنها باشید.
۶) به قانون تشخیص ضرورت عمل کنید.
هیچ وقت برای انجام همه ی کارها وقت کافی وجود ندارد، اما همیشه برای انجام مهمترین کارها وقت کافی هست.
۷) پیش از شروع ، مقدمات کار را کاملاً فراهم کنید.
۸) همیشه یک شاگرد باقی بمانید.
هر چه در ارتباط با کارهای ضروری و مهمتان، دانش و مهارت بیشتری به دست آورید، میتوانید سریعتر آنها را شروع کنید و زودتر به اتمام برسانید.
۹) استعدادهای منحصر به فرد خود را تقویت کنید.
دقیقاً مشخص کنید چه کاری است که در حال حاضر خیلی خوب انجام میدهید یا در آینده میتوانید خیلی خوب انجام دهید. سپس تمام توان خود را در انجام آن به کار گیرید.
۱۰) محدودیتهای اصلی خود را مشخص کنید.
محدودیتها و یا عوامل بازدارنده ی درونی و بیرونی خود را مشخص کنید. عواملی که سرعت شما را در دستیابی به مهمترین هدفهایتان تعیین میکنند. سپس تمرکزتان را به از بین بردن این محدودیتها معطوف کنید.
۱۱) خودتان را تحت فشار بگذارید.
۱۲) قدرتهای فردی خود را به حداکثر برسانید.
اوقاتی از روز را که از نظر ذهنی و جسمی کارآیی بیشتری دارید ، مشخص کنید و مهمترین و ضروریترین کارهایتان را در این اوقات انجام دهید. به اندازه ی کافی استراحت کنید تا بتوانید بیشترین بازدهی را داشته باشید.
۱۳) خودتان را به فعالیت ترغیب کنید.
۱۴) روش تنبلی سازنده را تمرین کنید
هیچ کس نمیتواند همه ی کارها را انجام دهد. بنابراین باید یاد بگیرید که از روی عمد در انجام برخی از کارهایی که از ارزش و اهمیت کمتری برخوردار هستند ، تنبلی کنید. با این کار خواهید توانست وقت کافی برای معدود کارهایی که واقعاً مهم هستند، ایجاد کنید.
۱۵) اول سختترین کار را انجام دهید.
روزتان را با سختترین کار آغاز کنید. کاری که میتواند بزرگترین تأثیر را برخودتان و حرفه تان بگذارد و تا وقتی که آن را تمام نکردهاید، دست از کار نکشید.
۱۶) کار را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
کارهای بزرگ و پیچیده را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و سپس هر بار یک قسمت از کار را شروع کرده و به اتمام برسانید.
۱۷) وقت بیشتری ایجاد کنید.
برنامه ی روزانه ی خود را طوری تنظیم کنید که به صورت طولانی مدت هر روز وقت کافی برای تمرکز کامل روی کارهای مهم و اصلی داشته باشید.
۱۸) سرعت انجام کار را افزایش دهید.
عادت کنید که کارهای اصلی خود را سریع انجام دهید. به عنوان فردی که کارها را سریع و دقیق انجام میدهد مشهور شوید.
۱۹) هر بار یک کار مهم انجام دهید .
کارهای ضروریتان را دقیقاً مشخص کنید. سریعاً کار را شروع کنید و سپس بدون توقف تا اتمام صد در صد کار پیش بروید. این رمز واقعی افزایش کارایی و بهرهوری فردی است.
اراده کنید که هر روز این اصول را تمرین کنید تا جزئی از عادتهای شما شوند. با ایجاد این عادتهای مدیریت فردی و تبدیل آنها به بخشی از ویژگیهای شخصیت خود، آیندهتان را تضمین کنید.
به نقل از نشریه پرسمان - با تغییر و تلخیص
منبع : تبیان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست