سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

۹ تذکر بهداشتی به تکایای مذهبی


۹ تذکر بهداشتی به تکایای مذهبی
متاسفانه در این ایام همیشه افزایش مسمومیت آمار غذایی را داریم. بنابراین تذکر در چند مورد لازم به ذکر است ...
۱) با توجه به اینکه تکایا حجم زیادی غذا تدارک می‌بینند معمولا از چند روز قبل شروع به پختن غذا می‌کنند و آن را در شرایط نامناسبی نگهداری می‌کنند که ما توصیه می‌کنیم غذایی را که از قبل آماده می‌کنند یا باید در شرایط یخچالی یعنی دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود یا اینکه تا لحظه‌ای که به دست مصرف‌کننده می‌رسد باید داغ داغ باشد. پس یا باید در شرایط یخچالی و سردسرد باشد و یا داغ‌داغ که دمای بالای ۶۰ درجه است. یعنی از امکاناتی استفاده کنند که دما پایین نیاید.
۲) نگهداری غذا بین این دو دما یعنی بین ۴ تا ۶۵ درجه سانتی‌گراد که محدوده خطر نامیده می‌شود صحیح نیست زیرا دمایی است که فرصت رشد و تکثیر میکروب‌ها و ترشح سم توسط آنها را می‌دهد به خصوص به باکتریی به نام استافیلوکوک اورئوس که یکی از خطرناک‌ترین و شایع‌ترین عوامل مسمومیت غذایی است.
۳) مصرف کننده‌ها هم باید زمانی که غذا را می‌گیرند در همان نوبت به مصرف برسانند و آن را برای وعده‌های بعدی نگه ندارند و ترجیحا از گرم کردن مجدد غذا خودداری کنند. اگر خواستند غذا را فریز کنند بلافاصله آن را در فریزر قرار دهند و موقع گرم کردن نیز آن را با شعله آتش خوب گرم کنند. طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است گرم کردن غذا با ماکروفر کار صحیحی نیست. البته ماکروفر غذا را گرم می‌کند ولی چون مدت زمانی که گرما تولید می‌کند برای از بین بردن میکروب‌ها مناسب نیست میکروب‌های داخل غذا را از بین نمی‌برد.
۴) از سنگ‌های نمک به دلیل عوامل آلوده‌کننده و ناخالصی‌هایی که دارد به هیچ وجه استفاده نکرده و حتما از نمک‌های تصفیه شده ید دار استفاده شود.
۵) برای سفید کردن برنج به هیچ‌وجه از زاج سفید استفاده نشود زیرا زاج سفید یک ماده شیمیایی و مضر است.
۶) به جای استفاده از نوشابه از دوغ‌های بدون گاز و کم‌نمک استفاده کنید.
۷) شکر را از مراکز مجاز تهیه کنید تا ناخالصی نداشته باشد. آبی که برای تهیه غذا و شستشوی ظروف به کار می‌رود حتما آب بهداشتی و لوله‌کشی شده باشد.
۸) در صورت پهن کردن سفره بهتر است از سفره‌های یک بار مصرف و در عرض کم استفاده شود تا از راه رفتن در وسط سفره خودداری شده و بهداشت آن به خطر نیفتد.
۹) پس از اتمام پذیرایی محل جارو و کاملا تمیز شود تا جایی برای رشد و نمو حشرات و تجمع موش‌ و مگس فراهم نشود. امید است با رعایت نکات بهداشتی که همه ساله تکرار می‌شود. سلامت جسم عزاداران همراه با سلامت روان آنها تضمین شود.
منبع : روزنامه سلامت